Knihy pro děti nejen o rodině

DiteKresli
Často slyšíme, že ten či onen měl krásné dětství. A zajisté bychom chtěli, aby to jednou mohli říci i naše děti. V životě ale může nastat mnoho situací, které jsou pro děti těžké a složité – ať už je to rozvod rodičů, konflikty ve škole nebo něco jiného. Tyto knižní novinky dětem s podobnými situacemi pomohou.

Kniha Jak se musel beránek Nejmilejší Kožíšek stát neviditelným od psychoterapeutky Dory Lukášové otevírá dětem téma rozvodu a konfliktů mezi rodiči. Kromě části pro děti, ale kniha obsahuje i text vysvětlující rodičům, jak může jejich dítě rozvod prožívat.

Jak se musel beránek Nejmilejší Kožíšek stát neviditelným

Příspěvek k situaci dítěte s rozvádějícími se rodiči z hlediska malujícího psychologa
Autorka a ilustrátorka: Dora Lukášová

Počet stran: 44
Vazba: vázaná
Formát: 246×185 mm
ISBN: 978-80-7364-101-6
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu Jak se musel beránek Nejmilejší Kožíšek stát neviditelným vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

Pohádka o beránkovi Nejmilejším Kožíškovi může posloužit jako odrazový můstek k tomu, jak s dítětem otevřít téma rozvodu, rozpadu rodiny, konfliktů mezi rodiči a jeho vlastních prožitků. Rodiče, kteří se v této situaci ocitli, se často bojí o těchto věcech s dětmi hovořit z obavy, že je zraní.
Kromě vlastní pohádky určené pro děti i rodiče obsahuje knížka i text určený pouze rodičům, ve kterém najdou základní informace o tom, co může dítě v rámci rozvodu – tedy velké životní změny – v různém věkovém období prožívat. Najdou zde také doporučení, na co se v tomto období zaměřit a čemu se vyhnout, aby tuto náročnou změnu všichni společně dokázali zvládnout.

O autorce

Mgr. Dora Lukášová je psychoterapeut působící v Brně. Věnuje se jak individuální, tak párové psychoterapii. V rámci své práce vedla skupiny pro rozvádějící se rodiče s dětmi (Klub sólo rodičů při Centru pro rodinu v Brně).

O nakladateli

Nakladatelství Barrister & Principal vydává původní i překladovou prózu a poezii včetně dětské literatury, knihy z dějin a teorie umění, z českých a světových dějin, náboženství a teologie, psychologie, sociologie, politologie a politiky, médií, filozofie, ekonomiky, literární vědy, dále jazykové příručky, obrazové publikace a průvodce se zaměřením na výtvarné umění a architekturu.

————————————————

Rozvodem ale složité situace pro děti nekončí. Mohou pro ně být náročné jakékoli velké životní změny. Kniha Co věděla moudrá želva dětem vypráví příběh o Lukášovi, jehož maminka se znovu vdává.

Co věděla moudrá želva

Autorka: Iva Gecková
Ilustrovala: Kristina Cigrová

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 168×222 mm
ISBN: 978-80-271-2854-9
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Co věděla moudrá želva vydalo nakladatelství Grada.

Lukáš si dělá starosti. Tedy ne že by svatba maminky s jejím přítelem byla něco hrozného, ale Lukáš má strach, že najednou bude všeho méně. Méně jeho oblíbené pizzy, méně koláčů, méně oliv, méně muffinů, méně místa u nich doma…
Ale je to opravdu tak? Znamená více členů rodiny skutečně méně věcí? Nebo má pravdu moudrá želva Agnes, která tvrdí, že důležité věci se spočítat nedají?

Ukázka z knihy

zelva-ukazka

Přečtěte si online celou ukázku.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem.

Autorce již vyšla dlouhá řada dětských knih. Najdeme mezi nimi například tituly Florentýna a kouzelná kniha, Čertí babička, Liška Šiška ve školce nebo Kamarádi ze záhrobí.

Zdroj: grada.cz

O nakladateli

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

————————————————

Poslední představovaná kniha Pravidla skutečných ninjů od psycholožky Petry Štarkové se zabývá školní tematikou. Příběh o Ivošovi přitom není jen narativním opakováním poučky o obraně proti šikaně, ale věnuje se i straně šikanisty a na příběhu o bojovnících ninja vysvětluje, že problémy se nemusí řešit jen útěkem nebo rvačkou.

Pravidla skutečných ninjů

Autorka: Petra Štarková
Ilustrátor: Viktor Svoboda

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 165×202 mm
ISBN: 978-80-00-05692-0,978-80-88290
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Pravidla skutečných ninjů vydalo nakladatelství Pasparta.

Další knížka z edice Má to háček!
Do třídy přišel nový kluk a s ním spousta problémů. S nikým se nebaví, sprostě nadává, a navíc se pere. Spolužáci zjišťují, že to s ním nebude lehké. Ale jednoduché to nemá ani sám Ivoš. Naštěstí je tady Lenka, sociální pracovnice věnující se bojovému umění. Díky ní a knize o ninjech se Ivoš stane následovníkem umění starodávných bojovníků. A naučí se, že problémy se neřeší útěkem ani rvačkou. Dokáže se jim nakonec postavit jako skutečný ninja?
Vychází ve spolupráci s
Nakladatelstvím Albatros.

Ukázka z knihy

ninja-ukazka

Nahlédněte v online ukázce i do textu této knihy.

O autorce

Petra Štarková je psycholožka a autorka fantasy povídek, fejetonů, populárně-naučných článků a zejména knih pro děti. Její knihy Pirát jménem Šampaňský a Jak to chodí v lidské hlavě (dětská psychologická encyklopedie) byly zařazeny do katalogu Nejlepší knihy dětem 2015/2016, druhá z nich byla nominována na Zlatou stuhu 2017. Další její knížky, Lukáš a profesor Neptun a Můj brácha Tornádo, vydal Albatros ve spolupráci s nakladatelstvím Pasparta v edici Má to háček a obdržely Cenu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany za publicistické práce (2018).

Přečtěte si také naše recenze na knihy Můj brácha Tornádo a Pirát jménem Šampaňský.

Zdroj: albatrosmedia.cz

O nakladateli

Pasparta_120x60_logoNakladatelství PASPARTA bylo založeno organizací APLA Praha jako sociální podnik s cílem vylepšit informovanost veřejnosti v oblasti autismu a dalších oborech, a zároveň poskytnout lidem s poruchou autistického spektra pracovní uplatnění. Klade si za cíl zlepšit informovanost v oblasti poruchy autistického spektra, vydávat publikace pro odbornou a další zainteresovanou veřejnost z oblastí psychologie, pedagogiky, speciální pedagogiky a dalších příbuzných oborů.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak se musel beránek Nejmilejší Kožíšek stát neviditelným
Příspěvek k situaci dítěte s rozvádějícími se rodiči z hlediska malujícího psychologa

Lukášová, Dora

Lukáš a syn, 2020

zobrazit info o knizeCo věděla moudrá želva

Gecková, Iva

Grada, 2020

zobrazit info o knizePravidla skutečných ninjů

Štarková, Petra

Pasparta, 2019

Napsat komentář