Pohádkové dárky ke Dni dětí

Deti knihovna
Den dětí klepe na dveře. Ať už jsou ratolesti andílci či zlobivci, určitě si nějakou odměnu zaslouží. A taková pohádková kniha plná ilustrací je ideální dárek. Hlavní hrdinové jako trpaslík, čertík či pavoučí rodinka prožívají příhody plné dobrodružství a humoru.

Ivo Lukáš stvořil stvořil sérii pohádek s ovčí rodinkou v hlavní roli. Hned v prvním příběhu táta beránek najde kouzelnou krabičku a začnou se dít věci…

První ze série pohádek o rodině oveček, tentokrát drsná pohádka o tom, jak táta beránek Miloš našel kouzelnou krabičku a co z toho vzešlo. Vhodné spíše pro chlapečky, případně akčnější holčičky.

Ukázka z knihy

Pohadka o oveckach

Pohádka o ovečkách

Jak se beránek Miloš stal medvědem a pak zase beránkem
Autor: Ivo Lukáš

Počet stran: 28
Vazba: vázaná
Formát: 175×167 mm
ISBN: 978-80-7364-096-5
Doporučená cena: 139 Kč

Knihu Pohádka o ovečkách vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

————————————————

Vítejte zpět v Pohádkovém lese. Trpaslík Smůla je hoden svého jména, nic se mu nedaří a smůla se mu lepí na paty. Pomoci se mu rozhodne Karkulka Červená. Podaří se jí to?

V Pohádkovém lese nedaleko Trpasličích skal žije jeden moc hodný a milý trpaslík. Ale všechno na něj padá, vytéká, kape. Kde je to možné, tam si zlomí nohu, nos nebo ruku, všechno převrhne, rozlije nebo rozbije… Aby taky ne, jmenuje se totiž Smůla!
Karkulka Červená se však rozhodne, že Smůlu té jeho smůly smůlovaté jednou provždy zbaví. Podaří se jí to? A jak do jejího plánu zapadá vzteklý tchoř Šuplík? To vše se dozvíte, když se začtete do dalšího veselého příběhu z Pohádkového lesa.

Ukázka z knihy

Karkulka Červená si prozpěvovala svoji oblíbenou písničku a vesele poskakovala do rytmu. Občas se zastavila, sklonila se nad zeleným nadýchaným bochánkem lesního mechu a přitiskla na něj dlaň. Postupně zvyšovala tlak a se zalíbením sledovala, jak jí mezi prsty začíná z mechu prosakovat chladivá voda. Nikdy ji nepřestávalo udivovat, že mech, ta dokonalá zásobárna vody, do sebe dokáže natáhnout ohromné množství životadárné tekutiny pro celý les!

velkasmulaUk

Přečtěte si celou naši ukázku.

Velká smůla trpaslíka Smůly

Autorka: Iva Gecková
Ilustrovala: Bára Buchalová 

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 170×222 mm
ISBN: 978-80-271-2012-3
Doporučená cena: 189 Kč

Knihu Velká smůla trpaslíka Smůly vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná kniha (naše ukázka), Čertí babička (naše ukázka), Jak to chodí v psí školce (naše ukázka) či Štěpán Kobliha není žádná bábovka (naše ukázka), Osel SiprdKamarádi ze záhrobí (naše ukázka) a Jak to bylo s panem Vlkem či Liška Šiška ve školce (naše ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

A opět jsme u oveček. Jejich oblíbenou kratochvíli v podobě pasení se na louce překazí déšť. Prší a prší a vody přibývá. Jediným řešením je Noemova archa. Dokážou se na ni dostat?

Tři ovečky, Kudrnka, Kulíšek a Kopýtko, žijí spokojeně na louce, kde dělají to, co ovce obvykle dělají. Pasou se, vyhřívají se na sluníčku, trochu si zdřímnou, pak se zase pasou. Jednoho dne začne pršet. Prší a prší a voda stoupá, je jim už po kolena a nemohou se pást, protože tráva je pod vodou. Podaří se jim dostat na Noemovu archu s ostatními zvířaty a vyzrát na vlka, medvěda a lva?
Veselý a humorný příběh o přátelství, důvtipu a o tom, že je vždy dobré si navzájem pomáhat.
Pro děti od 5 do 8 let.

Ukázka z knihy

Tri ovecky na arse

Tři ovečky na arše

Autor: Michael Engler
Přeložila: Viola Somogyi
Ilustroval: Henning Löhlein 

Počet stran: 36
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-262-1588-2
Doporučená cena: 235 Kč

Knihu Tři ovečky na arše vydalo nakladatelství Portál. kde najdete i další ukázky.

O autorovi

Michael Engler je německý autor dětských knih. Studoval vizuální komunikaci v Düsseldorfu a zpočátku pracoval jako scenárista a ilustrátor, poté několik let jako umělecký ředitel v reklamních agenturách. Dnes žije jako autor na volné noze v Düsseldorfu a píše obrázkové knihy, knihy pro děti a mládež, hry a rozhlasové hry.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Tentokrát bude mít se svým jménem problém čertík. Jmenuje se totiž Zbrklík a díky tomu se dostává do jednoho problému za druhým. Lucifer ho pošle do světa lidí, aby se zbrklosti zbavil.

V pekle se jednoho dne narodí čertík s nebesky modrýma očima, který dostane jméno Zbrklík. Kvůli jeho zbrklosti ho potkává jeden malér za druhým. Nedopatřením vytopí peklo, málem nechá shořet pekelné listiny. Nakonec Luciferovi dojde trpělivost a vyšle Zbrklíka do světa lidí, aby se své zbrklosti zbavil. Povede se mu to?

Ukázka z knihy

Skříp lup vrz šup. Zbrklík vběhl čertovskou rychlostí přímo do listovny. Rozhlédl se napravo, nalevo, nahoru i dolů.
„Taková tma, chtělo by to trochu světla,“ pomyslel si a šel hledat knihu kouzel. Byla úplně na spodní poličce, pod všemi možnými lejstry. „Á, tady je,“ zaradoval se.
Ššššš… Bylo slyšet jen šustění listů, jak Zbrklík rychle obracel stránky.
„Tady ne, tohle taky ne, to se mi nelíbí,“ mumlal si pro sebe a ani nezpozoroval, že ho už nějakou chvíli špehuje čert Pecolt. Byl to takový starý a nerudný čert – nikomu nic dobrého nepřál, každému jen škodil a ze všeho nejraději se válel za pecí.

zbrklik

Naše ukázka má pokračování.

Neplechy čerta Zbrklíka

Autorka: Sandra Dražilová-Zlámalová
Ilustrovala: Marie Koželuhová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 169×208 mm
ISBN: 978-80-271-2580-7
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Neplechy čerta Zbrklíka vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si další ukázku.

O autorce

Sandra Dražilová Zlámalová je začínající autorka, která se dětským čtenářům představila v roce 2017, kdy vyšla její pohádková prvotina Kulíškovy neposedné příhody.
Vystudovala učitelství jak pro střední, tak pro základní školy, z čehož čerpá i ve své tvorbě. Dříve se věnovala také překládání a tlumočení z německého jazyka. Nyní je především maminkou tří uličníků, takže jsou všechny její příběhy „testované na dětech“. Má ráda, když její vyprávění obsahuje více textových rovin. Miluje knížky, sportování a cestování se svými dětmi a manželem. Se svou rodinou bydlí v Jizerských horách, kde se odehrává i děj Čarodějnice Bordelíny.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Pavoučí rodina je zpět a opět na ni čekají šílené příhody. Nejdříve se ocitnou v útrobách historického vysavače, pak se babička zamotá v počítačové hře a domovní soutěž v přetahování skočí překvapivým výsledkem.

Websterovi, naše známá pavoučí rodinka, si utkali nové příběhy. Máma s tátou jdou do lázní a netuší, že doma se zatím „dějou věci“, pak se malá Lili a puberťák Hugo, a dokonce i babička s dědou dostanou do děsivého historického vysavače a zachraňování je skutečně napínavé, domovní soutěž v přetahování lanem probíhá překvapivě a ještě překvapivěji skončí… A když se někdo zamotá ve svých problémech, jako třeba babička v počítačové hře na Síti, je tu stále bláznivá milující rodina, která je s přehledem pomůže vyřešit. A chcete vědět, jak se pátrá po opravdové květině, tedy ideálním dárku pro mamku ke kulatým narozeninám, nebo jak se hledá někdo, s kým můžete ve dvojici uplést dokonalou síť na Den sítí, či jak se zachraňuje portrét prababičky? Stačí se začíst a prožívat s pavoučí rodinkou vše, co ji potkalo.

Ukázka z knihy

Websterovi 2

Websterovi 2

Autoři: Vanda Rozenbergová, Katarína Kerekesová, Anna Vášová, Zuzana Križková, Juraj Raýman, Zuzana Dzurindová, Peter Nagy
Přeložila: Radka Svobodová
Ilustroval: Boris Šíma

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 168×235 mm
ISBN: 978-80-7529-407-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Websterovi 2 vydalo nakladatelství Slovart, kde jsou i další ukázky.

O autorce

Vanda Rozenbergová vystudovala žurnalistiku na Filozofické fakultě UK v Bratislavě, žije v Prievidzi, pracuje jako bibliografka v Hornonitrianské knihovně v Prievidzi a maluje obrazy na sklo. Je trojnásobnou finalistkou soutěže Poviedka (2001, 2005, 2006).

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Datlí rodiče každý den léčí stromy a ty se jim odměňují zajímavými příběhy. Ptáci je potom vypráví svým ptáčátkům, která se díky tomu dozví tolik zajímavého o lese.

V dutině starého dubu žije šťastná datlí rodinka – rodiče a jejich čtyři čerstvě vylíhnutá ptáčátka. Tatínek s maminkou léčí přes den stromy v lese a shánějí potravu. Každý večer přinášejí svým dětem kromě pochoutek i jednu pohádku, kterou jim za odměnu vyprávěly vyléčené stromy.
Chtěli byste se dozvědět, proč modřín na zimu opadává, jak je možné, že jedličce rostou šišky směrem nahoru nebo jaký tvar listů má lípa? Tak se pohodlně uvelebte v hnízdečku a zaposlouchejte se do vyprávění datlího tatínka.

Ukázka z knihy

Pohadky z lesa

Pohádky z lesa

Autorka: Lenka Jakešová
Ilustrovala: Dagmar Medzvecová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-271-2571-5
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Pohádky z lesa vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si přečíst další ukázku.

O autorce

Lenka Jakešová se narodila v roce 1966 ve Frýdlantě v Čechách. Vystudovala Střední pedagogickou školu v Liberci. Od ukončení studia do roku 2007 pracovala jako učitelka v MŠ ve Frýdlantě v Čechách, kde dlouhá léta vedla pěvecký sbor Vlaštovky. Od roku 2007 pracuje spolu se svým manželem v oboru geodézie. Na mateřskou školu ale nezanevřela. Nyní v Hejnicích vede pěvecký sbor Zvoneček. Navštěvuje mateřské centrum Mateřídouška, taktéž v Hejnicích, kde hraje a zpívá maminkám a jejich malým ratolestem. V roce 2018 vydala zpěvník pro děti od předškolního do mladšího školního věku Písničky pro děti, které se dočkalo dvou pokračování. Kniha Kamarádi na výletě (naše ukázka) je autorčina pohádková prvotina, která je doplněná písničkami vhodnými pro děti předškolního věku.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohádka o ovečkách
Jak se beránek Miloš stal medvědem a pak zase beránkem

Lukáš, Ivo

Lukáš a syn, 2019

zobrazit info o knizeVelká smůla trpaslíka Smůly

Gecková, Iva

Grada, 2020

zobrazit info o knizeTři ovečky na arše

Engler, Michael

Portál, 2020

zobrazit info o knizeNeplechy čerta Zbrklíka

Dražilová-Zlámalová, Sandra

Grada, 2020

zobrazit info o knizeWebsterovi 2

Rozenbergová, Vanda

Slovart, 2020

zobrazit info o knizePohádky z lesa

Jakešová, Lenka

Grada, 2020

Napsat komentář