Knižní chvilka pro ženy

knihy-pro-zeny
Vánoční svátky by měly být příslibem klidu a míru. Pokud hledáte dárek na poslední chvíli nebo si jen chcete užít chvilku pro sebe, sáhněte po románech a knižních rádcích – mají potenciál zaujmout snad každou ženu.

Nina je už skoro třicátnice, ale rodina se k ní stále chová jako k malé holčičce. Když proto má možnost odjet vypomáhat v cukrárně v Paříži, neváhá a jede. Potíž však nastává v momentě, kdy znovu potkává místního šéfkuchaře Sebastiana, do něhož se kdysi velice zamilovala…

Cukrárna v Paříži

V Paříži se skrývá jedna malá cukrárna, která má už ale své slavné dny za sebou. Vstupte a ochutnejte některý z dezertů. Třeba zjistíte, že minulost stačí jen oprášit, aby opět získala svůj lesk.
Nině Hadleyové pomalu táhne na třicet. Pracuje jako servírka, ale už zkusila kdeco – učila ve školce, pracovala v zahradnictví, absolvovala také kuchařský kurz. Nic z toho ale nebylo to pravé. Krom toho je pro svou velkou hlučnou rodinu pořád jen malou holčičkou, kterou se všichni snaží chránit. A dobře jí radit. Nina by se ráda osamostatnila, jenže jak přijít na to, co by doopravdy chtěla dělat?
Když na dva měsíce kvůli rekonstrukci zavřou restauraci, kde Nina pracuje, naskytne se jí šance odjet do Paříže. Měla by tam pomáhat s přípravou cukrářských kurzů pro amatéry. Zdá se, že je to přesně ta příležitost, na kterou čekala. Má to však háček. Kurzy vede rodinný přítel Sebastian, velmi úspěšný a také velmi protivný šéfkuchař. Nina se do něj navíc kdysi bláznivě a beznadějně zamilovala. Sebastian ovšem neměl zájem. Dokáže se Nina odpoutat od dřívějších citů a najde v malé pařížské cukrárně to, po čem opravdu touží?

Autorka: Julie Caplin
Přeložila: Anna Křivánková

Počet stran: 368
Vazba: brožovaná
Formát: 147×207 mm
ISBN: 978-80-271-2483-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Cukrárna v Paříži vydalo nakladatelství Cosmopolis.

„Nino, Nicku, jdete právě včas.“
„Tady něco pěkně voní,“ konstatoval Nick a přihodil svoje klíče od auta do nánosu nejrůznějších drobností, které se každý den nakupily na příborníku, ať matka uklízela sebečastěji. Přestože všichni čtyři její synové postupně opustili dům, pořád ještě k maminčině velké radosti považovali tu kuchyni za svůj domov. Nikdo ze sourozenců se nezatoulal daleko. Nick, o dva roky starší než Nina, bydlel v selském stavení hned naproti přes dvorek a pomáhal otci starat se o farmu a ovce. Byl dosud svobodný, zjevně s hledáním ženy nepospíchal a s výběrem vhodných kandidátek si dával na čas. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku a navštivte také Pekárnu v Brooklynu a Kavárnu v Kodani.

————————————————

Rok 1940, Británie. Mladá Juliet Armstrongová dostala za úkol sledovat ty, kteří sympatizují s fašismem, což ji nijak netěší. S koncem války pak přichází i vytoužená úleva – ne však na dlouho. O deset let později se někteří lidé z minulosti nečekaně objeví a rozehrají s ní úplně novou válečnou hru…

Přepis

Mladičká Juliet Armstrongová se v r. 1940 přimotá do světa špionáže a dostane za úkol sledovat aktivity britských sympatizantů s fašismem. Není z toho nijak nadšená, práce jí často připadá úmorná, navíc v ní vzbuzuje strach. Když válka skončí, s úlevou považuje tuto kapitolu svého života za uzavřenou. O deset let později, kdy pracuje jako producentka BBC, se však nečekaně vynoří postavy z minulosti. Teď je to jiná válka, na jiném poli, ale Juliet se opět ocitne v ohrožení. Musí skládat účty a poznává, že žádný čin nezůstane bez následků. Přepis je moderní román o výjimečné síle, důvtipu a empatii. 

Autorka: Kate Atkinsonová
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-257-3020-1
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Přepis vydalo nakladatelství Argo.

„Slečno Armstrongová? Slečno Armstrongová, slyšíte mě?“
Slyšela, ale nebyla schopná odpovědět. Byla na tom zle. Celá polámaná. Porazilo ji auto. Možná si za to mohla sama, nedávala pozor – příliš dlouho žila v zahraničí, a když za letního soumraku přecházela Wigmore Street, nejspíš se podívala na opačnou stranu. Mezi tmou a světlem dne.
„Slečno Armstrongová?“
Policista? Nebo záchranář. Nějaká úřední osoba, někdo, kdo se jí podíval do kabelky a našel její jméno. Byla na koncertě – Šostakovič ve Wigmore Hall. Smyčcové kvartety, všech patnáct, rozporcovaných pěkně po třech. Byla středa – takže Sedmý, Osmý a Devátý. O zbytek teď už asi přijde. (str. 11)

Začtěte se také do dalších autorčiných knih. Na našich stránkách najdete například recenzi knihy Život za životem, recenzi Boha v troskách a Neuzavřené případy.

————————————————

Audioknižní zpracování Temné dcery popisuje příběh rozvedené profesorky anglické literatury, jejíž dcery odjely do Kanady. Díky tomu si může konečně užít léto sama pro sebe. Volné chvíle v ní však znovu vyvolávají vzpomínky, na něž by nejraději zapomněla. Dokáže se přes ně nakonec přenést?

Temná dcera (audiokniha)

Leda je rozvedená profesorka anglické literatury. Má dvě dospělé dcery, které odjely za otcem do Kanady, a ona si konečně může užívat léta bez pracovních i rodinných povinností. Na pláži u moře se setkává s neapolskou rodinou, tolik podobnou té, z níž sama pochází. Její pozornost upoutá hlavně mladá žena s tříletou dcerkou. Jejich vzájemný vztah, způsob, jak spolu mluví a jak si hrají, v ní vyvolá vzpomínky na vlastní dětství, dospívání a mateřství. A na traumata a rány, které utrpěla, ale i sama způsobila. Jeden nesmyslný čin, jehož se Leda dopustí a který ani sama nedokáže pochopit, natož vysvětlit, způsobí řetězec událostí, na jejichž konci hrdinka snad konečně dokáže odpustit. Ostatním i sama sobě. Elena Ferrante slaví úspěchy jako strhující vypravěčka, která dokáže proniknout i do těch nejtemnějších zákoutí ženské duše. Její hrdinky svádějí věčný boj mezi touhou po nezávislosti, emancipaci a profesní kariéře na straně jedné a rolí milující, dobré matky a chápající, obětavé manželky na straně druhé. Na své cestě za vysněným životem musejí překonávat i překážky, které jim klade jejich vlastní původ, rodinné vazby, příslušnost k určité společenské vrstvě. Své kořeny nechtějí zapřít, ale zároveň se za ně trochu stydí, touží se z nich vymanit, ale úplně je přetrhat nejsou schopny. Podobná dilemata řeší i hrdinka románu Temná dcera, která v mnohém připomíná hlavní postavu proslulé autorčiny tetralogie Geniální přítelkyně.

Autorka: Elena Ferrante
Přeložila: Alice Flemrová

Vazba: CD
ISBN: 8590236105126
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Temná dcera vydalo nakladatelství Radioservis, na jehož webových stránkách najdete kromě informací o audioknize také několik audioukázek.

Zaposlouchejte se i do dalších autorčiných audiotitulů:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

————————————————

Další část série PS na sebe nenechala dlouho čekat. Tentokrát popisuje milostné pouto mezi Melrose a Sutterem. Ona je panovačná, rozhazovačná a komplikuje mu život. On na ni navzdory všem jejím neduhům nedokáže přestat myslet. Má tento partnerský vztah šanci na úspěch?

PS: Chybíš mi

Nový romantický příběh úspěšné autorky ze série PS
Drahá Melrose,
když jsem tě viděl poprvé, byla jsi jen cizí holka. Podruhé už jsi se mnou bydlela. A při třetím setkání jsi mi dala jasně najevo, že se staneš tím největším trnem v oku, jaký jsem kdy zažil. Ve sprše zpíváš příliš hlasitě a vypotřebuješ všechnu teplou vodu. Jsi neuvěřitelně panovačná. Všemožně mi komplikuješ život. Ale ať se snažím sebevíc, nedokážu na tebe přestat myslet. Popravdě… nedokážu po tobě přestat toužit. Chtěl jsem ti to říct. Chtěl jsem si s tebou sednout, překonat svou hrdost, vzdát se svého nevázaného způsobu života a ukázat se ti ve světle, v jakém mě ještě nikdo neviděl…, ale potom přišlo to vyznání, a zcela změnilo situaci; zpráva natolik šokující, že mi vzala dech. Nikdy nepochopím, jak je možné, že jsem to nepředvídal.
Sutter
PS: Chybíš mi.

Autorka: Winter Renshawová
Přeložila: Žaneta Ziecinová

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-759-3079-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu PS: Chybíš mi vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Když jsem ztratil Holliday, ukrutně to bolelo, ale jsem přesvědčený, že jsem se díky tomu nakonec stal lepším člověkem – už nikdy nehodlám propadnout hovadinám, jako jsou „city“. V poslední době se ale zdá, že podstupuju nějakou zkoušku…
Ta nová spolubydlící ze mě umí velice dobře udělat blbce. Štve mě. Vytáčí mě. Přitahuje…
Jak může být ta samá holka, která mi jde tak hrozně na nervy, zároveň tou, kterou nemůžu dostat z hlavy, to je jako nějaká krutá hříčka osudu; obří „nasrat“ k mému slibu, že už se nikdy žádnou ženou nenechám lapit.

Začtěte se také do ostatních autorčiných titulů:

zobrazit info o knize zobrazit info o knize

————————————————

Následující publikace poslouží jako rádce všem ženám, které bojují s menopauzou. Klade důraz především na zdravé hubnutí, udržení si přiměřené váhy a také přirozenou rovnováhu a zdravé tělo. Dozvíte se ale třeba i to, jak pracovat s hormonálními změnami a nezešílet z nich.

Šance pro ženu 40+

V roce 2018 jsme vydali první knihu autorky s názvem DEJ TĚLU ŠANCI k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví, která zaznamenala velký úspěch a s ním i velmi brzy dotisk. Druhá kniha na ni volně navazuje, autorka se zde však věnuje velmi konkrétní skupině, kterou jsou ženy po čtyřicítce, případně mladší. Tedy všechny ty, které řeší změny v menopauze a obdobím před ním a řeší správnou přípravu a průběh tohoto nesnadného období. Sama do této skupiny patří, a proto má k tématu velmi blízko.
Kniha je přehledně rozdělena na tři části:
Teoretická část: Co jak a proč před a při menopauze probíhá? Jak zdravě zhubnout a váhu si udržet? Proč je tak složité v menopauze zhubnout? Jak pracovat s hormonálními změnami a jejich správné řešení?
Praktická část: Doporučení na léčivé (harmonizující) potraviny. Termický účinek jídla (potraviny ochlazující a zahřívací). Posilování výživou středu těla – orgánů.
Harmonizující kuchyně podle pěti elementů (recepty): Kterým potravinám dávat přednost? Jak potraviny správně připravovat – unikátní inspirace z pětielementové kuchyně?
Receptová část: Od snídaně po dezert: téměr 50 receptů

Jak vyladit svou váhu, hormony, výživu a zdraví
Autorka: Ivana Stenzlová

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 215×220 mm
ISBN: 978-80-88244-12-7
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Šance pro ženu 40+ vydalo nakladatelství Smart Press.

Ukazka-z-knihy-Sance-pro-zenu-40+ Ukazka-z-knihy-2-Sance-pro-zenu-40+

Prohlédněte si i další fotografie lákavých receptů.

————————————————

Poslední průvodce odhaluje Tajemství krásy Korejek. Chcete vědět, jak na zdravou a krásnou pleť? Projděte si 10 kroků korejské každodenní příjemné rutiny, doplněné o osobní zkušenosti a přehledné ilustrace, a buďte za hvězdu!

Tajemství krásy Korejek

V tomto ilustrovaném průvodci krásnou pletí sdílí Charlotte Cho ze Soko Glam korejská tajemství vedoucí k mladistvě zářící, zdravé pleti. Charlotte tě provede slavnými 10 kroky korejské každodenní rutiny, díky které může i tvoji pleť získat svěží nádech a „no make-up“ look. V posledních letech se Jižní Korea stala epicentrem kosmetických trendů. Trendy jako BB krémy nebo plátýnkové masky pochází ze země, kde se žije a dýchá péčí o pleť. Po staletí souvisí krásná pleť s ideálem krásy a korejské ženy se o pleť začínají starat v raném věku. Soustředí se na prevenci spíše než hašení problémů a jejich zářivou čistou pleť jim závidí ženy z celého světa. Kosmetička z Kalifornie Charlotte Cho, coby zakladatelka blogu a úspěšné firmy Soko Glam, je jedním z nejvýraznějších hlasů hovořících o korejské péči o pleť. V knížce Korejské tajemství krásy sdílí se čtenáři ta nejdůležitější tajemství vedoucí ke zdravé a zářivé pleti. Seznamuje s 10 kroky péče a dostává se k otázkám denní i noční péče o tvář i celé tělo, vhodných prostředků i postupu jak docílit oblíbeného „no make-up“ looku. Čtenáři se dozví o korejském přístupu „pleť na prvním místě“, který sestává z vytvoření dobrých každodenních návyků, dobré obeznámenosti s vlastní pletí a používání efektivních produktů s účinnými přísadami. Péče o pleť není pro Korejce nepříjemná povinnost, ale potěšení a radostný způsob, jak si užít začátek a konec každého dne. Charlottiny osobní zkušenosti a rady doplňují obrazové krok-za-krokem tutoriály a vstupy od top korejských dermatologů na témata obvyklých kožních problémů jako tmavé kruhy pod očima, komedony, akné, vrásky a mastná nebo suchá pleť. Na cestovatele čeká kapitola s tipy: výborný insiderský průvodce po nejlepších obchodech, lázních a saunách v Soulu. Kniha Tajemství krásy Korejek seznamuje s praktickými postupy každodenní péče o pleť a může pomoci všem ženám nezávisle na věku a typu pleti podpořit svou skutečnou krásu.

Kroky pro zdravou a zářivou pleť
Autorka: Charlotte Cho
Přeložila: Anna Štorkanová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 144×212 mm
ISBN: 978-80-247-4175-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Tajemství krásy Korejek vydalo nakladatelství Alferia.

Ukazka-z-knihy-Tajemstvi-krasy-Korejek Ukazka-z-knihy-2-Tajemstvi-krasy-Korejek

Pokračujte ve čtení.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCukrárna v Paříži

Caplin, Julie

Cosmopolis, 2019

zobrazit info o knizePřepis

Atkinsonová, Kate

Argo, 2019

zobrazit info o knizeTemná dcera (audiokniha)

Ferrante, Elena

Radioservis, 2019

zobrazit info o knizePS: Chybíš mi

Renshawová, Winter

Pavel Dobrovský – BETA, 2019

zobrazit info o knizeŠance pro ženu 40+
Jak vyladit svou váhu, hormony, výživu a zdraví

Stenzlová, Ivana

Smart Press, 2019

zobrazit info o knizeTajemství krásy Korejek
Kroky pro zdravou a zářivou pleť

Cho, Charlotte

Alferia, 2019

Napsat komentář