Od kolébky do puberty

Deti v parku
Knižní nadílka tentokrát potěší jak začínající čtenáře, tak i dospívající a mládež. Zažijí celou řadu dobrodružství a seznámí se se zajímavými knižními hrdiny.  Příznivci sociálních sítí zjistí, jak získat nové followery. Příběhy obvykle doprovází bohaté ilustrace.

Bojácný Ondra se vydává strávit prázdniny u babičky na vesnici. Nejenže potkává prvního kamaráda, ale zároveň dostane vytoužené štěně. To se ale jednoho dne ztratí a Vojta bude muset překonat svůj největší strach. Podaří se mu to?

To je paráda, mít babičku na vesnici! Trošku bojácný Ondra se o prázdninách seznámí s Vojtou, svým prvním opravdovým kamarádem. Zažijí spolu velká dobrodružství a opravdové výpravy.
Ondra se postupně stává samostatnějším a odvážnějším a navíc dostane i vytoužené štěně! Zdá se, že úžasné prázdniny u babičky nemůže nic pokazit. Jednoho dne se ale chlupatý mazlík ztratí a Ondra musí pro jeho záchranu překonat svůj největší strach – strach z lesa. Najde dostatek odvahy i při riskantní záchraně štěňátka?

Zatoulané štěně

Kdo se bojí, nesmí do lesa
Autorka: Věra Hudáčková Barochová
Ilustroval: Václav Ráž

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 160×238 mm
ISBN: 978-80-271-2066-6
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Zatoulané štěně vydalo nakladatelství Grada.

O ilustrátorovi

Václav Ráž je kreativní výtvarník, ilustrátor, kreslíř a fotograf. V roce 2014 obdržel ocenění SUK 2014 – Cena noci s Andersenem. Spolupracoval s několika periodiky, nakladatelstvím a reklamou. Nejstěžejnější tituly, projekty a spolupráce – Blesk, Marianne, Žena a život, Holiday Navigator, Czech Bussines Weekly, Albi česká republika a.s., Prague´s Barrel Tournament, Nadační fond Zdeňky Žádníkové, Trnky Brnky, Čtyřlístek, Mateřídouška, Nezbeda, nakladatelství Fragment, Triton. V současné době se věnuje úzké spolupráci s nakladatelstvím Grada, kde se podílí na sérii úspěšných dětských titulů například Co má vědět správný Čech. Ilustrováním knih pro děti si splnil svůj sen.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Mýty a legendy ožívají v této bohatě ilustrované knize určené pro rodiče a jejich ratolesti. Zavítejte do světa plného mýtických hrdinů, bájných zvířat jako jsou draci či duhoví hadi a známých krásek.

Brána do úžasného světa plného prapodivných tvorů a neuvěřitelných událostí se otevírá…
Na stránkách bohatě ilustrované knížky Dana Greena ožívají starobylé mýty a legendy z celého světa. Tradiční příběhy vyprávěné netradiční formou seznamují čtenáře s duhovými hady, kyklopy, draky i odvážnými hrdiny a proslulými kráskami, jejichž jména zlidověla. Známé i neznámé pověsti ukazují, jak si kdysi lidé vysvětlovali vznik světa, koloběh ročních období nebo proměnlivost počasí. Kdoví, třeba opravdu lze zastavit slunce, najít moudrost v hloubi temného lesa, sestoupit do podsvětí a ukonejšit tříhlavého psa koláčkem. Trójského dřevěného koně vymyslel Odysseus, z doby snů povstalo všechno živé i neživé, Havaj kdysi vytáhl ze dna moře zpupný Maui a hromový pták chrání lidi ze špičky totemu. Nevěříte? Až dočtete poslední stránku, uvěříte.

Ukázka z knihy

Myty a legendy pro unavene rodice a jejich deti

Mýty a legendy pro unavené rodiče a jejich děti

Autor: Dan Green
Přeložila: Petra Andělová
Ilustroval: David Lyttleton

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 170×243 mm
ISBN: 978-80-7565-569-1
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Mýty a legendy pro unavené rodiče a jejich děti vydalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorech

Dan Green je v Londýně žijící autor a redaktor s úžasnou schopností popularizovat vědu a přiblížit zdánlivě nesrozumitelná a komplikovaná témata (nejen) nejmladší generaci. První roky života strávil v Africe, posléze jeho rodina vyměnila africké slunce za velšský déšť. Vystudoval geologii na Cambridge University a následně přežil politický převrat ve Venezuele, kde působil jako redaktor anglickojazyčných novin. Patří k současným nejčtenějším autorům naučných knih pro děti, které malé čtenáře upoutají bohatými ilustracemi. Jeho knihy si našly cestu k více než 3 milionům čtenářů na celém světě.
David Lyttleton je britský ilustrátor, jehož práce se pravidelně objevují v mnoha prestižních médiích, jako jsou např. The Guardian, The Times, The Daily Telegraph, The Sunday Tribune, FT, The Independent, Reader’s Digest, Sunday Express, The Scotsman, Time Out, NME, Future Publishing, BBC, Emap, Haymarket, Dark Horse Comics a v mnoha dalších.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Pepina Karásková se vrací zpět a nebyla by to ona, aby zase neuskutečnila své plány. Tentokrát se rozhodne vyčistit ulice zaneřáděné psími výkaly. Sama dostane štěně a tak ví, co to obnáší…

Pepina dostala k Vánocům vytouženého psa a najednou neví, kam dřív skočit. Nikdy by ji nenapadlo, že starat se o štěně dá člověku tolik zabrat. A ještě ke všemu si na ni přijde stěžovat sousedka, že prý nechala před domem hromádku. Taková drzost! Copak je čuně? Ona přece po svém pejskovi pilně uklízí! Ale pravda je, že ulice jsou od psích výkalů celé zaneřáděné. Dolovat bobek z podrážky není žádný med, a co teprve když po hovínku uklouzne stará babička nebo do něj vjede vozíčkář. Chtělo by to něco podniknout. A to by nebyla Pepina, aby hned se svými kamarády nezačala spřádat plány… Kniha je druhým titulem série o trampotách Pepiny Karáskové Já se z toho picnu.

Ukázka z knihy

Cune seber to

Čuně, seber to!

Já se z toho picnu 2
Autorka: Michaela Krýslová
Ilustrovala: Jana Chroustová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 150×180 mm
ISBN: 978-80-907187-8-4
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Čuně, seber to! vydalo nakladatelství Cattacan.

O autorce

Michaela Krýslová (* 1961) už dělala kdeco – seděla za psacím strojem v kanceláři, rozvážela balíky novin po trafikách, běhala po městě s pošťáckou brašnou, prodávala losy (ty výherní, nikoli severská zvířata), učila angličtinu – až se nakonec uvelebila za výpůjčním pultem v knihovně, odkud už ji zřejmě nikdo nedostane. Vedle toho přeložila řadu knížek z angličtiny, většinou beletrii pro děti a mládež. Na psaní se vrhla až v posledních letech, a pokud zrovna neťuká do počítače další díl série Já se z toho picnu (první díl s názvem Mami, típni to!), tak bloumá po parku se svým kokršpanělem Dominikem.

Zdroj informací: Cattacan

————————————————

Další díl Kouzelného atlasu putování časem zavede hlavní hrdinku Báru do kláštera, aby zachránila zdejší dívku před únosem. Postupně se seznamuje s dobou, ve které se ocitla, a odhaluje tajemství abatyše.

Útěk nekonečným lesem před hrůzu nahánějícím chlapíkem, ze kterého lezou červi, končí podvrtnutým kotníkem. Jako ve špatném filmu ovšem Báru v pravou chvíli zachrání rytíř a pomůže jí najít útočiště v klášteře. Ke svému zděšení však Bára zjišťuje, že jedna z urozených dívek, které tu jsou na vychování, má být unesena. Tomu je třeba za každou cenu zabránit! Bára postupně odhaluje neuvěřitelná tajemství z minulosti stařičké abatyše…
Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.

Ukázka z knihy

Bára zůstala stát na chodníku s taškou a trikotem, cvičkami a dalšími nezbytnými proprietami na trénink gymnastiky. Brašnu se školními věcmi si nechala u maminky v autě, nebyl důvod to teď s sebou vláčet. Počkala, až maminka v autě zajede za roh, a s vědomím, že dělá něco trestuhodného a hanebného, se vydala po chodníku pryč.
Dnes totiž poprvé v životě půjde… za trénink? Prostě trénink vynechá. Příště se paní cvičitelce vymluví, že ve škole zvracela. Chyběla tak výjimečně, že doufala, že jí to projde. (str. 5)

Odhalte, jak ukázka pokračuje.

Doporučujeme

Bára už navštívila řadu zemí a různé historické éry:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Břetislav a Jitka

Klášterní intriky
Autorka: Veronika Válková
Ilustroval: Petr Kopl

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 132×200 mm
ISBN: 978-80-271-0363-8
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Břetislav a Jitka vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

PhDr. Veronika Válková vystudovala latinu a historii na FFUK a oba tyto předměty vyučuje na šestiletém Gymnáziu Na Pražačce v Praze 3. Sama je absolventkou výtvarné větve tohoto gymnázia. Pod pseudonymem Adam Andres publikuje fantasy – dnes již kultovní sérii Wetemaa (více na www.wetemaa.cz). Pro SPN napsala řadu učebnic dějepisu pro ZŠ a gymnázia a metodických příruček k těmto učebnicím. Má pravidelný sloupek v časopise Rodina a škola. Kromě psaní ráda cestuje po Evropě i mimo ni (nejraději na Island), hraje na klavír, fotografuje (zvlášť broučky), vyšívá, studuje cizí jazyky, učí se kreslit ve Photoshopu, zabývá se etymologií, antroponomastikou, vulkanologií a vůbec vším, co se kde šustne.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Martin chce být pro svého mladšího sourozence Charlieho tím nejdokonalejším bratrem. Rozhodne se ho vzít na pobřeží Cornwallu, kde se objevil delfín. Po cestě zažijí nesčetná dobrodružství a ještě se musí vypořádat se svým drzým a výjimečným bráchou.

Třináctiletý Martin si pro svého mladšího brášku Charlieho vymyslel veliké překvapení: Tajně spolu vyrazí na dlouhatánskou cestu až na pobřeží Cornwallu. Opět se tam totiž objevil delfín, z kterého byl Charlie vloni v létě tak nadšený. Jenže takové dobrodružství není nic snadného. Zvlášť když máte bratra, jako je Charlie. A když vás na každém nádraží hledá policie, kterou zalarmovali vaši rodiče. A když potkáte holku, která u sebe očividně má vlastnoručně vyrobenou bombu! A ke všemu jste na pomoc téhle holky odkázaní. To je prostě zapeklitá situace. Charlie je nezvladatelný, drzý, přesto naprosto výjimečný kluk, jediný z milionu, a Martin mu chce být tím nejlepším bratrem na světě. Protože čas nemilosrdně běží…

Charlie a já

Autor: Mark Lowery
Přeložil: Martin Světlík

Počet stran: 232
Vazba: flexi
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-257-2948-9
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Charlie a já vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Mark Lowery vyrostl v Prestonu, dnes žije v Cambridgi s přítelkyní a dvěma dětmi. Je učitelem, nějakou dobu žil a pracoval v Itálii. V roce 2012 vyšla jeho prvotina Jenom ponožky nestačí (Argo, 2014), o rok později volné pokračování Bez kalhot ani ránu (Argo, 2014). Oba romány se dostaly do užší nominace na Cenu Roalda Dahla za nejvtipnější knihu roku. Dále napsal knihu Jak mi kobliha s marmeládou zničila život.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Hra o čas pro Lilly začíná. Její život ovlivnila tragická nehoda rodičů, ze které se stále vzpamatovává. Poté, co nevyjde pracovní cesta jejího bratra, začnou se u ní projevovat psychické problémy a navíc ji sleduje přízrak ze záhrobí… Co se to vlastně děje?

Jmenuji se Lilly Bennettová, věkem těsně za pubertou, mám blond vlasy (opravdu blond!), a tohle je můj příběh. Stále se vzpamatovávám z tragédie, jež se stala mým rodičům před dvanácti lety. Potloukám se životem s nejasným cílem a společnost mi dělá střelený bratr Desmond. Tomu sekunduje můj přítel Luke, který mi ale leze pořád víc a víc na nervy. Jednoho dne se však všechno změní. Bratrova pracovní cesta na sever se moc nevyvede, což nejvíc odnáším já. Můj psychický stav kolísá, chvílemi nevím, zda bdím či sním, a to nejhorší? Cosi mě pronásleduje. Vypadá to, že se otevřela cesta mezi dvěma diametrálně odlišnými světy. Záhrobí na mě dýchá z bezprostřední blízkosti. Čí je to vina? Kdo za tím stojí? Na scéně se nečekaně objevuje postava, kterou jsem dávno považovala za ztracenou. Něco s ní ale není v pořádku. Jako by se jí v nitru kupilo čiré zlo… Z nenadálého setkání mi zůstane šok do konce mého, snad ne krátkého, života. A když se k tomu připojuje tajemný hromotluk, vím, že každičký chybný krok zaplatím cenou nejvyšší. Hra o čas začíná.

Ukázka z knihy

Motor zařval a vůz se rozjel. Když sjel na silnici, rozsvítila se světla u jiného, několik metrů vzdáleného vozidla, které rovněž vyrazilo pryč.
„Byl to moc příjemný večer,“ prolomila ticho zářící Barbara.
Richard nadšeně přikývl. „Máš pravdu. Taky jsme si to užil. Jídlo bylo teda fantastické a…“ obrátil se na ni, přičemž střídavě hlídal dění na ulici před sebou, „… tvoje společnost ještě lepší.“

Dvojí mysl

Autor: Martin Rousek

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-907508-3-8
Doporučená cena: 239 Kč

 

 

Knihu Dvojí mysl vydalo nakladatelství MaHa.

————————————————

Pokud patříte mezi příznivce sociálních sítích, určitě oceníte příručku, díky které získáte nové followery. Naučíte se efektivně vytvářet digitální obsah a budovat svou multimediální značku.

Každý den je na různých online platformách odesláno více než 60 miliard zpráv a pouze několik z nich uspěje v horečné snaze získat pozornost zákazníků.
Zásadní otázkou pro každého, kdo chce získat co největší dosah pro svůj obsah, firmu či značku nebo se spojit s publikem po celém světě, už dávno není to, zdali vůbec používat sociální média, ale naopak to, jak pro své cíle co nejefektivněji využít celou řadu různých online platforem. Brendan Kane vás prostřednictvím knihy Milion sledujících naučí, jak během krátké doby získat z nuly velké množství sledujících, jak vytvářet osobní, unikátní a hodnotný obsah a jak budovat svoji multimediální značku prostřednictvím populárních platforem, jako je Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat a další.

Ukázka z knihy

V posledních několika letech jsem se intenzivně soustřeďoval na testování obsahu a optimalizace, analýzu dat a na placená média za účelem pomoci celebritám, sportovcům a mediálním společnostem rychle rozšiřovat jejich dosah a publikum. Dopracovat se k výsledkům, které nyní mám, vyžadovalo roky experimentování a pozorování, ale myslím, že tohle všechno začalo tím, co jsem se naučil při práci s Taylor Swift. (str. 9)

Doporučujeme

Zajímáte se o Instagram a jak na něm prorazit? Nahlédněte do knih níže.

zobrazit info o knize    zobrazit info o knize

Milion sledujících

 Jak získat nové followery na sociálních sítích
Autor: Kane Brendan
Přeložil: Tomáš Suchánek

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 150×230 mm
ISBN: 978-80-7413-407-4
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Milion sledujících vydalo nakladatelství Zoner Press. Můžete si prolistovat ukázku.

O autorovi

Kane Brendan je obchodní a digitální stratég pro korporace ze seznamu Fortune 500, značky a celebrity. Baví ho pomáhat svým klientům systematicky vyhledávat a získávat nová publika, která odměňují relevantní obsah, produkty a služby svou pozorností a penězi. Jeho nejsilnější stránkou je schopnost odhalit hodnotu. Dokáže ze složitého udělat snadné díky nástrojům a metodám, které posilují růst a umožňují uskutečnit požadovaný záměr.

Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZatoulané štěně
Kdo se bojí, nesmí do lesa

Barochová, Věra Hudáčková

Grada, 2019

zobrazit info o knizeMýty a legendy pro unavené rodiče a jejich děti

Green, Dan

Jota, 2019

zobrazit info o knizeČuně, seber to!
Já se z toho picnu 2

Krýslová, Michaela

Cattacan, 2019

zobrazit info o knizeBřetislav a Jitka
Klášterní intriky

Válková, Veronika

Grada, 2019

zobrazit info o knizeCharlie a já

Lowery, Mark

Argo, 2019

zobrazit info o knizeDvojí mysl

Rousek, Martin

MaHa, 2019

zobrazit info o knizeMilion sledujících
Jak získat nové followery na sociálních sítích

Brendan, Kane

Zoner Press, 2019

Napsat komentář