Červená knihovna

Zeny-o-zenach-pro-zeny
Dnešní knižní tipy cílí především na ženy. Patříte mezi milovnice rodinných, láskyplných, dojemných, dramatických i humorných příběhů? Pak tady určitě najdete to své.

Čtivý, romantický i akční – takový je erotický román bestsellerové spisovatelky Jodi Ellen Malpasové. Ochránce vypráví příběh bodyguarda Jakea, který se rozhodne ochraňovat ženu s pověstí rozmazlené paničky. Camille je však ve skutečnosti úplně jiná.

Ochránce

Autorka: Jodi Ellen Malpasová
Přeložila: Kristýna Vyhlídková

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-0597-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Ochránce vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Smyslný erotický román od bestsellerové autorky Jodi Ellen Malpasové. Lidé si myslí, že mají Camille Loganovou přečtenou: tatínkova holčička; krásná, rozmazlená mladá žena, které tatínek financuje její životní styl. Ale Camille je zvyklá mít život ve vlastních rukou. Jednou udělala chybu, která se jí krutě vymstila. Nyní se snaží být nezávislá, ovšem kvůli obchodním aktivitám svého otce je v ohrožení. Jake Sharp také v minulosti udělal chybu a následky byly zničující – a to jak osobně, tak profesionálně. Přísahal, že už nikdy nedopustí, aby se to opakovalo. Proto přijme práci bodyguarda Camille Loganové. S její pověstí v tom nevidí žádný problém. Ona je ale ve skutečnosti jiná. Je soucitná, vřelá a zábavná, a povinnost ji chránit se brzy začne prolínat s potěšením. Ale Jake ví, že ji nemůže mít…

 

Ukázka z knihy

Čerstvej ranní vzduch je skvělej. Zamířím do parku, poslouchám zvuky probouzejícího se Londýna, narůstající dopravy, ptáků a kroky dalších běžců dopadajících na chodník. To všechno na mě má uklidňující účinek, kterej potřebuju k tomu, aby můj den dobře začal. Na trávě se stále drží rosa, a jak sprintuju po cestě, ulpívá na mě vlhkost. Začínají mi dřevěnět nohy. Přesně takhle to mám rád. Soustředím se, můj směr je automatickej, jako kdybych běžel tuhle trasu milionkrát. Což jsem pravděpodobně udělal. Ty samý tváře, většinou ženský a všechny nadějně rozesmátý, když mě vidí se blížit. Narovnají se a nutí se do pravidelnýho dechu. (str. 13)

Stáhněte si celou ukázku.

O knihu také můžete soutěžit, a to do 29. listopadu 2019.

 

Jodi Ellen Malpasová

Jodi Ellen Malpasová se narodila ve městě Northampton ve Velké Británii. Původně pracovala v rodinné stavební firmě, kterou měla jednou převzít. Nakonec však sebrala odvahu a v roce 2012 vydala svou první knihu, úvodní díl trilogie This Man v elektronické podobě. Příběh s ústřední postavou zámeckého pána Jesse Wardyho získal neuvěřitelný ohlas po celém světě. Autorka se nyní již plně soustředí na kariéru spisovatelky. Její další trilogie s názvem Jedna noc sleduje osudy Livy a tajemného Millera Harta.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

————————————————

Jestliže patříte k fanouškům E. L. James, uděláte dobře, když po Padesáti odstínech šedi sáhnete po jejím dalším smyslném románu Mister. Dočkáte se nenáročné odpočinkové četby pro chmurné podzimní večery.

Mister

Autorka: E. L. James

Počet stran: 504
Vazba: vázaná
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-269-1222-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Mister vydalo nakladatelství Baronet.

Londýn v roce 2019. Maxim Trevelyan vede bezstarostný život. Je pohledný, má přátele v aristokratických kruzích a peníze. Nikdy nemusel pracovat a zřídka spí sám. Vše se ale mění vlivem nešťastné události, po níž Maxim zdědí šlechtický titul, bohatství a nemovitosti, avšak také veškerou související zodpovědnost. Na tuto roli není připraven a zdráhá se jí zhostit. Daleko větší výzvu však pro něj představuje potlačování touhy, již cítí k záhadné mladé ženě, která nevlastní o mnoho víc než nebezpečnou a vtíravou minulost a teprve nedávno se přistěhovala do Anglie. Uzavřená, krásná a hudebně nadaná žena je přitažlivou hádankou, jež mění Maximův chtíč ve spalující vášeň, jakou nikdy předtím nepocítil a ani se ji neodvažuje pojmenovat. Kdo je Alessia Demachi? Dokáže ji Maxim ochránit před zlobou, která ji pronásleduje? A jak zareaguje Alessia, až zjistí, že i Maxim skrývá svá vlastní tajemství? Nechte se unášet ze srdce Londýna napříč divokou panenskou krajinou Cornwallu až k drsné a hrozivé kráse Balkánu. Mister je jako jízda na horské dráze plné nebezpečí a touhy, kterou prolétnete se zatajeným dechem až do poslední strany.

 

Ukázka z knihy

Bezduchý sex. Mohl bych o něm mluvit hodiny. Žádné závazky, žádná očekávání, žádná zklamání. Jenom si musím pamatovat jejich jména. Která to byla posledně? Jojo? Jeanne? Jody? To je jedno. Nějaká bezejmenná, která sténala v mé posteli i mimo ni. Ležím a zírám na vlnící se odlesky Temže na mém stropě. Nemůžu spát. Jsem příliš neklidný, než abych spal.
Dnes je tu Caroline. Ta nepatří do kategorie bezejmenných. Nikdy tam nezapadne. Co mě to kruci napadlo? Zavírám oči a pokouším se umlčet tichý neodbytný hlásek, který zpochybňuje důvody k sexu s nejlepší kamarádkou… opakovanému. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

E. L. James

E. L. James je nevyléčitelnou romantičkou. Po pětadvaceti letech práce v televizi se rozhodla splnit si dětský sen a pustila se do psaní příběhů, které se dokázaly vtisknout do mnoha čtenářských srdcí. Výsledkem je kontroverzní a smyslná romance Padesát odstínů šedi a její dvě pokračování Padesát odstínů temnoty a Padesát odstínů svobody. V roce 2015 vydala autorka bestseller Grey, příběh Padesát odstínů šedi převyprávěný pohledem Christiana Greye, a v roce 2017 úspěšně navázala jeho pokračováním Darker. Po celém světě se prodalo na 150 milionů výtisků jejích knih ve více než padesáti jazycích. Jméno autorky se objevilo v žebříčku „Nejvlivnější lidé světa“ časopisu Time a v žebříčku časopisu Publishers Weekly „Osobnost roku“. Román Padesát odstínů šedi obsadil čelní místo žebříčku bestsellerů New York Times na nepřetržitých 133 týdnů. Román Padesát odstínů svobody vyhrál v roce 2012 anketu Goodreads Choice Award. Románová série Padesát odstínů byla v roce 2018 zařazena do žebříčku 100 čtenářsky nejoblíbenějších knih v rámci ankety organizace Public Broadcasting Service „Nejlepší americká četba“. Román Darker byl v roce 2019 zařazen do širšího výběru na ocenění International DUBLIN Literary Award.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Baronet.

————————————————

Sofie se po nepříjemném pracovním zážitku vydá na uklidňující dovolenou k moři. Tam se však zamiluje do Martina, jehož bývalá přítelkyně se náhle vytasí s těhotenstvím. Dá Martin přednost lásce, nebo povinnosti? Zeptej se moře.

Zeptej se moře

Autor: Ivana Andrews

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-083-2
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Zeptej se moře vydalo nakladatelství Alpress.

Sofie pracuje jako recepční v luxusním vídeňském hotelu. Noční směny a neshoda s kolegou vyústí v hysterický výstup, proto odjíždí na měsíc k moři. Zde ji proud vžene do náruče charismatického Martina. Jejich začínající vztah je však narušen jeho bývalou přítelkyní, která mu oznámí, že je těhotná. Rozhodne se Martin pro povinnost, nebo dá raději šanci lásce?

 

Ukázka z knihy

Uprostřed noci ji vzbudila příšerná rána a cinkot rozbitého skla. Nadskočila na posteli a s hrůzou sledovala, jak do pokoje, kde spala, trčí silná větev z „ptačího“ stromu. Rozbitou okenní tabulkou sem poryvy silného větru hnaly proudy vody. Noční oblohu rozčíslo oslnivé světlo blesku, které vzápětí doprovodilo tak silné zahřmění, až se Sophie přikrčila.
Přetáhla si přikrývku přes hlavu a schoulila se do nejzazšího koutku. Bouřku nemilovala, vždycky se jí bála, ale snažila se svůj strach nedat najevo. Tady to byla ovšem jiná. Byla tu sama a nemusela si před nikým hrát na statečnou. I přes deku slyšela, jak se rychlá, ale o to prudší bouřka vzdaluje a vítr zeslabuje. Pomalu odkryla hlavu a jedním okem se odvážila podívat na spoušť, kterou noční bouře napáchala. Když se přesvědčila, že bouře už je opravdu hodně daleko a tmu prosvěcují jen vzdálené záblesky, seskočila z postele. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ivana Andrews

Ivana Andrews přiznává, že psaní ji lákalo od dětských let. Jako malá si vymýšlela vlastní pohádky a příběhy, ale naplno se literární tvorbě začala věnovat až mnohem později. Je milovnicí hudby, má ráda také přírodu, turistiku a cestování. Baví ji poznávání nových míst, skvěle si prý odpočine u moře nebo v lese, nejlépe při sběru hub.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Alpress.

————————————————

Začtěte se do dvou příběhů se dvěma silnými hlavními hrdinkami v knize Fotografie od Debbie Rixové. Odhalí Sophie tajemství své drahé babičky Rachael?

Fotografie

Autorka: Debbie Rixová
Přeložila: Marie Kotábová

Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7625-067-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Fotografie vydalo nakladatelství Metafora.

tálie, 1958: Rachael je mladá vdova, která po neúspěšném maďarském povstání v roce 1956 nachází spolu se svým otcem azyl v Anglii. Dlouho bojovala o přežití, nevěděla, kde má domov ani komu může důvěřovat, a až když doprovází otce archeologa za prací na prosluněnou Sardinii, nachází místo, kde se cítí v bezpečí. Rachael zde prožívá bezstarostné léto, zapomene na stíny minulosti a zamiluje se. Nepřinese jí však nově nalezené štěstí jenom další zklamání? Anglie, 2017: Sophie má pohledného manžela, úžasný dům na anglickém venkově a úspěšnou kariéru antropoložky. Když se v důsledku nenaplněné touhy po dítěti začnou v jejím manželství objevovat trhliny, upne se na svoji práci a útěchu hledá i ve vzpomínkách na dětství a na svou milovanou babičku Rachael. Jednoho dne objeví v jejím starém sekretáři fotografii mladého muže a hedvábný náramek. Pustí se do pátrání, které odhalí neobyčejný příběh babiččiny minulosti a tajemství, které má moc změnit jí život…

 

Ohlasy

Skvělý román se dvěma různými časovými liniemi… Úžasný… Strhující… Naprosto mě po všech stránkách pohltil… a zanechal touhu číst dál!

The Book Trail

Kouzelný příběh o nadčasovosti lásky… překrásně vyprávěný.

A Book Nerd, A Bookseller and a Bibliophile

Jednoduše úchvatné… Moc se mi líbí, jak se střídá současnost s minulostí… Jako by to byla mísa plná rozličně namíchaných emocí, a výsledek je prvotřídní.

B for Bookreview

Kniha určitě potěší fanoušky Kathryn Hughesové… Perfektní čtení.

Goodreads Reviewer.

————————————————

Adam má život před sebou, ale pak se dozví šokující diagnózu – trpí schizofrenií. Dá se vůbec normálně žít s takovou chorobou? To se dozvíte v románu Vzkaz na zdi záchodků od Julie Waltonové.

Vzkaz na zdi záchodků

Autorka: Julia Waltonová
Přeložila: Hana Petráková

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 152×212 mm
ISBN: 978-80-257-2957-1
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Vzkaz na zdi záchodků vydalo nakladatelství Argo.

Inteligentní a vtipný Adam si právě vyslechl svou diagnózu: trpí schizofrenií. Vidí a slyší lidi, kteří neexistují, realitu a vidiny nedokáže rozlišit. Když začne chodit do nové školy, doufá, že se o jeho nemoci noví spolužáci nedozvědí. A zdá se, že nové léky mu toto přání splní. Adamovi jako by narůstala křídla. Zamiluje se do chytré Mayi a ona jeho city opětuje! Najednou jako by opravdu mohl být tím úplně normálním klukem, za kterého ho Maya považuje. Jenže zázračný preparát začne selhávat… Adam se zoufale snaží uchovat před dívkou své tajemství, ovšem situace se mu pomalu, ale jistě vymyká z rukou. Jak se dokáže vyrovnat s tím, že jeho život nikdy nebude normální? Jak přijmout sebe samého jako nemocného člověka? Hrdinovy citlivé i vtipné introspektivní komentáře v podobě deníkových zápisků umožňují čtenáři nahlédnout do uvažování jedince nuceného žít s vyčerpávající duševní nemocí. Waltonová schizofrenii i život s ní nijak nepřikrášluje a její emotivní, ale nadějeplný příběh pomáhá zbavit tuto nemoc mýtů a děsivosti.

 

Ukázka z knihy

Můj první doktor říkal, že je neobvyklé, aby se symptomy projevily u tak mladého člověka. U mužů je schizofrenie většinou diagnostikována kolem dvacátého roku jejich věku. Vzpomínám si, že jsem si tenkrát pomyslel: No, to je doprdele skvělý. Jsem neobvyklej.
V těchhle zápisech bych asi neměl být vulgární.
Doprdele.
Jenže jste říkal, že budou důvěrný a že je nikdy nikdo nepoužije proti mně, takže nevidím důvod, proč bych se nemohl vyjadřovat, jak mi zobák narost. A taky si nebudu dělat násilí s tím, že by na začátku věty neměla být spojka. Nebo že bych se neměl opakovat. Jestli je tohle pro mě opravdu „bezpečný prostor, kde se můžu vyjádřit“, jak jste to řekl, pak budu psát, co si myslím, přesně tak, jak si to myslím. (str. 7)

 

Julia Waltonová

Julia Waltonová vystudovala tvůrčí psaní na univerzitě v Orange v Kalifornii. Žije v Huntington Beach tamtéž. Román Vzkaz na zdi záchodků je její prvotina.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Argo.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za super ceny.

Zaujaly vás tipy pro dámy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOchránce

Malpasová, Jodi Ellen

Cosmopolis, 2019

zobrazit info o knizeMister

James, E. L.

Baronet, 2019

zobrazit info o knizeZeptej se moře

Andrews, Ivana

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeFotografie

Rixová, Debbie

Metafora, 2019

zobrazit info o knizeVzkaz na zdi záchodků

Waltonová, Julie

Argo, 2019

Napsat komentář