Pomocníci dětem

DetiVeSkole
I děti potřebují někdy pomoci. Dnešní knižní pomocníci jim ukážou, že učení pravopisu nemusí být nudné a namáhavé. Dále jim pomohou vypořádat se s emocemi, nebo díky knihám proniknou do tajů stavitelství a dopravy.

Známá česká dětská autorka si tentokrát nepřipravila žádný pohádkový příběh, ale pracovní sešit plný křížovek, doplňovaček, osmisměrek a omalovánek. Díky němu i menší děti zjistí, že pravopis může být zábava.

Čti, lušti, vybarvuj a měj na paměti, že psát pravopisně správně není žádná oběť. Objev s námi, že křížovky nejsou nudné luštěniny. S osmisměrkami se zasměješ a navrch tě čeká pěkná dávka omalovánek. Nakonec zjistíš, že psaní slov se slabikami dě, tě, ně, bě, pě, vě, mě ti jde jako pěnkavě zpěv.
Bohatě ilustrovaný pracovní sešit obsahuje pravopisné doplňovačky, křížovky, osmisměrky a množství veselých obrázků k vymalování.

Ukázka z knihy

Napis spravne de te ne

Napiš správně dě, tě, ně, bě, pě, vě, mě

Křížovky, osmisměrky, doplňovačky
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátor: Drahomír Trsťan

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 208×288 mm
ISBN: 978-80-271-2490-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Napiš správně dě, tě, ně, bě, pě, vě, mě vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem či Školnice Valerie s ujímá vedení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Vyrovnat se se svými pocity je občas obtížné pro dospělé, natož pro děti. Jak pochopit a přijmout své emoce, prožívat pozitivní i negativní pocity a jak k nim správně přistupovat? To se dozvíte prostřednictvím bohatě ilustrované knihy.

Jsou dny, kdy má člověk chuť hlasitě se smát a je šťastný. Jindy se mu chce křičet a zlobí se. Pak zase potřebuje útěchu někoho blízkého. Vypořádat se se všemi protichůdnými pocity není vůbec snadné. A ne vždy smíme projevit, co cítíme, protože tím třeba můžeme někomu ublížit. Jak si s tím vším mají poradit děti?
Jak se cítím je bohatě ilustrovaná kniha, které děti hravým způsobem provede světem emocí. Na názorných příkladech – situacích ze života, které sami prožívají – jim pomůže orientovat se ve vlastních pocitech a náladách. Ukáže jim například, že i negativní emoce a jejich prožívání je nedílnou a potřebnou součástí života.
Obrázky, které kniha obsahuje pomáhají dětem přemýšlet o vlastních emocích, o správnosti některých reakcí i o vztazích a chování k druhým – sourozencům, k vrstevníkům, nebo k dospělým. Dětem také pomáhají zvládat různé pocity a postavit se jim tváří v tvář.
Kniha je ideální pro čtení a povídání dětí s rodiči, pro diskusi a práci ve školním kolektivu. Vhodná je také pro další odborníky, kteří s dětmi téma emocí, chování a sociálních dovedností ve své praxi řeší.

Ukázka z knihy

Jak se cítím - zlom.indd

Jak se cítím - zlom.indd

 

Jak se cítím

Emocionální rozvoj pro děti od pěti let
Autorka: Holde Kreulová
Přeložila: Marie Voslářová
Ilustrovala: Dagmar Geislerová

Počet stran: 36
Vazba: vázaná
Formát: 220×275 mm
ISBN: 978-80-88290-23-0
Doporučená cena: 250 Kč

Knihu Jak se cítím vydalo nakladatelství Pasparta, kde najdete i další ukázky.

————————————————

Pokud se zajímáte o techniku, dopravní prostředky a stavitelství, ponořte se do jejich tajů. Prostřednictvím průřezů se dozvíte řadu zajímavých informací a nechybí ani vyklápěcí strany.

Podíváš se do nitra jednoho z největších dalekohledů na světě v observatoři Palomar v USA, do ponorky z druhé světové války nebo do parní lokomotivy z 30. let 20. století. Dozvíš se, jak se žilo na středověkém hradě nebo jak to vypadá uvnitř tanku. Zjistíš, proč nespadne mrakodrap Empire State Building, jak jsou vyřešeny přirozené potřeby astronautů v raketoplánu nebo co se děje v zákulisí Královské opery v Londýně. A pokračuje to zaoceánským parníkem Queen Mary, letadlem Jumbo Jet, vrtnou plošinou, obrovskou rybářskou lodí, a dál se nech překvapit. Průřezy ti umožní představit si prostorové umístění jednotlivých částí různých staveb a strojů, u těch největších jsou strany dokonce vyklápěcí.

Ukázka z knihy

Neuveritelne pohledy do nitra stroju a staveb

Neuvěřitelné pohledy do nitra strojů a staveb

Autor a ilustrátor: Stephen Biesty
Přeložila: Lenka Volavková

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 260×310 mm
ISBN: 978-80-7529-741-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Neuvěřitelné pohledy do nitra strojů a staveb vydalo nakladatelství Slovart.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNapiš správně dě, tě, ně, bě, pě, vě, mě
Křížovky, osmisměrky, doplňovačky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2019

zobrazit info o knizeJak se cítím
Emocionální rozvoj pro děti od pěti let

Kreulová, Holde

Pasparta, 2019

zobrazit info o knizeNeuvěřitelné pohledy do nitra strojů a staveb

Biesty, Stephen

Slovart, 2019

Napsat komentář