Příběhy pro děti školou povinné

Deti v parku
Všichni školou povinní se mohou ponořit do dnešních tipů. Najdou zde řadu příběhů určených jak pro ty menší na prvním stupni, tak i pro teenagery. Těšte na fantasy, romantiku i legraci.

Krisa a Prcek se musí osvědčit a splnit zkoušku, aby se mohli stát součástí Gangu. Nicméně osud tomu chtěl jinak, a tak se místo toho vydávají do neznámé země, kde na ně čeká velké dobrodružství.

Napínavý fantasy román ze současnosti pro holky i kluky.
Blíží se první den prázdnin a s ním velká zkouška. Dva nejmladší členové party, Krisa a Prcek, mají prokázat, že je na ně spoleh. Když to zvládnou, stanou se konečně součástí Gangu. A hlavně – bude jim svěřeno velké tajemství. Oba jsou na zkoušku dobře připraveni. Jenže v poslední den školy se v parku setkají s podivnou postavou a události naberou úplně jiný směr. A tak se musí vydat na dobrodružnou cestu, během níž se utkají s nástrahami neznámé země i těmi, které mají v sobě. Podaří se jim přemoci temnotu?

Ukázka z knihy

Tajemstvi Oblazkove hory

Tajemství Oblázkové hory

Autorka: Bára Dočkalová
Ilustrovala: Petra Josefína Stibitzová

Počet stran: 250
Vazba: vázaná
Formát: 175×242 mm
ISBN: 978-80-86803-48-7
Doporučená cena: 295 Kč

 

Knihu Tajemství Oblázkové hory vydalo nakladatelství Labyrint, kde najdete i další ukázky.

O autorce

Bára Dočkalová (1977) vyučuje didaktiku angličtiny na Pedagogické fakultě UK a vede anglické divadlo s dětmi. Píše divadelní scénáře a písničky. Tento příběh dokončila poprvé už v jedenácti letech, tehdy pod názvem „Oblázková země“. O původní rukopis přišla při stěhování, ale po letech se k tématu vrátila a začala psát od začátku. Má dvě dcery, Aničku a Klárku.

Zdroj informací: kosmas.cz

O ilustrátorce

Petra Josefína Stibitzová (1988) vystudovala ilustraci a grafiku na VŠUP v Praze. Ilustruje dětské knížky, věnuje se komiksům, pravidelně přispívá do dětského časopisu Raketa. Když zrovna nekreslí, jezdí na výlety (se skicákem).

Zdroj informací: nakladatelství Labyrint

————————————————

Sranda musí bejt! Takovým heslem se řídí Toma Gates, na kterého čekají dva týdny prázdnin. A už se mu v hlavě rodí spousta geniálních a zároveň šílených nápadů. Buďte u toho.

Celý dva tejdny prázdnin! Tom bude mít konečně dost času na podstatnější věci, než je škola. Pecka! Může zapomenout na učení i na otravnýho Marcuse Meldrewa a věnovat se tomu, co ho baví. Například: vymejšlet nový způsoby, jak vytočit ségru Delii (a že jich je!). Zkoušet s Dogzombies – vycházejícíma rockovejma hvězdama! Koukat na telku a jíst přitom karamelový oplatky; jíst karamelový oplatky a koukat přitom na telku. Bomba! Na obzoru se ale stahujou mračna v podobě Tomovy trhlý ségry Delie. A až jeho geniální plány narazí na problémy, bude potřebovat vychytaný výmluvy…
Srandovní deník plnej malůvek, čmáranic, historek a vtípků přináší další porci ztřeštěnejch zmatků z bláznivýho světa Toma Gatese. HE HE HE.

Ukázka z knihy

Tom Gates Vychytany vymluvy

Doporučujeme

Tom Gates už má za sebou řadu až bláznivých příhod:

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize      

Tom Gates: Vychytaný výmluvy (a jiný libovky)

Autorka a ilustrátorka: Liz Pichon
Přeložil: Silvestr Vandrovec Špaček

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 150×190 mm
ISBN: 978-80-7529-723-5
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Tom Gates: Vychytaný výmluvy (a jiný libovky) vydalo nakladatelství Brio, kde najdete další ukázky.

O autorce

Liz Pichon je britská ilustrátorka a spisovatelka dětské literatury. Vystudovala grafický design a od listopadu 2011 žije v Brightonu.

————————————————

Patříte mezi dívky, které hltají romantické příběhy a mají rády bystré a silné hrdinky? V tom případě budete s nadšením sledovat snahy Sal, která se setká se svým idolem. Bohužel však neodpovídá jejím představám…

Když se chlapík, kterého odmalička zbožňuješ, stane tvým trenérem, zní to jako sen. Ale to probuzení… Netrvalo ani týden, aby Sal Casillasová o fotbalové hvězdě, která ji v dětství inspirovala natolik, že sama začala hrát profesionální fotbal, ztratila veškeré iluze. Kam se poděly její sny o tom, že si Reinera Kuliho jednou vezme? Její idol je teď tady, nastoupil do jejího týmu jako trenér. Je však zachmuřený, samotářský a neurvalý. Zkrátka úplně jiný, než si ho vysnila… Bude mít Sal odvahu vytáhnout ho z jeho ulity a probudit v něm znovu vášeň a energii, kterými před lety hýřil a které ji tolik okouzlovaly? Ustojí tlak médií, která se kolem Kultiho neustále točí a pod jejichž drobnohledem se teď ocitá i ona? Mariana Zapata patří mezi nejoblíbenější autorky romantickým příběhů současnosti. Čtenářky milují její vtip, originalitu a vypravěčský styl, kterým vás vtáhne do děje a vyplivne až na konci s neodbytným pocitem, že se hned teď potřebujete začíst do její další knihy.

Ukázka z knihy

Všichni chtěli vědět, jaký Reiner Kulti je, a já jim neměla co říct. Ať už jsme s týmem dělali cokoli, vždycky jen přišel, stoupl si do nějakého kouta a mlčky nás sledoval. S nikým se moc nebavil. Nedělal prakticky nic.
Takže… to bylo pro všechny, kdo se ptali, dost zklamání.
V hloubi duše jsem přemítala, jak to, že se na tu jeho apatickou mrtvolu ještě nesnesli supi. Kdyby měl někdy hluboko do kapsy, mohl si klidně jít vydělávat jako živá socha, jeden z těch týpků, co se napatlali šedou barvou a postávali na Times Square, kde vybírali drobné od turistů za to, že se s nimi vyfotí. Tak špatné to s ním bylo. (str. 44)

Přečtěte si zbytek ukázky.

Kulti

Autorka: Mariana Zapata
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 512
Vazba: brožovaná
Formát: 146×205 mm
ISBN: 978-80-253-4052-3
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Kulti vydalo nakladatelství Fragment.

O autorce

Mariana Zapata je bestselerovou autorkou New York Times a USA Today a v roce 2016 dosáhla sedmého místa na žebříčku nejprodávanějších autorů na Amazonu. Její knížky jsou plné romantiky, ale také nočníkového humoru a silných slov. Své první literární pokusy spáchala už v dětství a na internetu dodnes někde existuje stránka s její boy band fanfiction. Mariana žije v malém městečku jménem Pagosa Springs v Coloradu se svým manželem a nejlepším přítelem Chrisem Letchfordem a jejich dvěma dogami, Dorianem a Kaiserem. Když nepředstírá, že píše, čte si sci-fi, steam punk nebo historické romance.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Pamatujete si ještě Gemmu a Lyru? Obě se nadále vypořádávají se zjištěními, které odhalily v prvním díle. Jejich příběh navíc můžete číst dle libosti, buď oba na střídačku po kapitolách, nebo nejprve jeden a pak druhý.

Ve světě za zdmi Havenova institutu je pro Lyru a Oriona těžké chovat se lidsky – zvlášť když se u Lyry čím dál víc projevují příznaky nebezpečné nemoci, kterou byla nakažena. Gemma se poté, co se dozvěděla pravdu o Havenově institutu a své roli v celém příběhu, jen těžko vrací zpátky k normálnímu životu. Když se však dozví, že její otec spřádá nové a děsivé plány, jak naložit s Lyrou a Orionem, nelení a se svým přítelem Petem vyrazí uprostřed noci zachránit, co se dá.

Ukázka z knihy

Zamrkala. Vlhkost jí zamžila oči, otřela si je a zklamaně zjistila, že ten hlas volající její jméno se jí nejspíš jen zdál. Nikdo nad ní nestál, z úzké škvíry polozakrytého otvoru nad její hlavou na ni hledělo jen šedavé nebe. Gemma zvedla oči k předivu mraků, obloha jí připomínala stříbřitý lesk vzdáleného zrcadla. (str. 191)

Kopie

Autorka: Lauren Oliverová
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-7544-729-6
Doporučená cena: 399 Kč

 

 

Knihu Kopie vydalo nakladatelství CooBoo. Nezapomeňte na ukázku a připomeňte si první díl.

O autorce

Lauren Oliverová vyrůstala na malém městě, ne nepodobném tomu z její knihy Chvíle před koncem (naše recenze), která se dočkala i filmového zpracování. Pochází z rodiny spisovatelů, a tak jí vždy přišlo normální trápit se nad významy nejrůznějších slov, dlouhé hodiny přemýšlet u počítače a v neposlední řadě číst v každé volné chvilce. Psát začala už jako malá, na univerzitě v Chicagu vystudovala filosofii a anglickou literaturu. Po škole pracovala nějaký čas jako asistentka redaktora. Od roku 2009 se psaní věnuje na plný úvazek. Proslavila ji trilogie Delirium (naše ukázka, naše recenze), dále knihy Panika a Zmizelé dívky.

Zdroj informací: Albatros Media


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajemství Oblázkové hory

Dočkalová, Bára

Labyrint, 2018

zobrazit info o knizeTom Gates: Vychytaný výmluvy (a jiný libovky)

Pichon, Liz

Brio, 2019

zobrazit info o knizeKulti

Zapata, Mariana

Fragment, 2019

zobrazit info o knizeKopie

Oliverová, Lauren

CooBoo, 2019

Napsat komentář