Dialog o velkých otázkách života

A strycku Willi 2
Každý z nás si během života klade řadu otázek. Andrea Larsonová, matka tří dětí, měla štěstí v tom, že jí na ně odpovídal její strýček, benediktýnský mnich Anselm Grün. Nyní máte šanci i vy nalézt odpovědi na některé věci, které vás trápí…

Andrea J. Larsonová píše dopisy svému strýčkovi Willimu. Je jím benediktin Anselm Grün. Na jedné straně mladá matka tří dětí, která v životě plném možností vidí i řadu omezení – na straně druhé starý mnich, který se v mládí rozhodl pro život v klášteře a ve skromném životě objevil obrovské možnosti.
V jejich velmi osobním dialogu je řeč o lásce, vztahu, společenství, samotě, odpovědnosti za sebe i za svět, o objevech i zklamáních, o víře a pochybnostech – zkrátka o životě v celé jeho rozmanitosti, ale i o smrti a o tom, zda po ní něco bude. Mnohé z těchto otázek si klade i každý z nás.

Ukázka z knihy

Mluvil jsi o svém duchovním spojení s otcem. Ale jaké podobnosti vidíš mezi sebou a svou matkou, mojí babičkou, která se svou praktičností a komunikativností byla jistě v mnohém ohledu hodně odlišná od Tvého otce?

●●●

Určitě jsem hodně podobný svému otci. Ale i od matky jsem leccos dostal. Především její praktický a optimistický způsob, jak zabrat, když to bylo potřeba. Obtížné situace zvládala s úžasnou lehkostí a humorem. Obdivuji ji za to, jak se dokázala vyrovnat se stářím a nemocemi a zůstat radostná. (str. 17)

A strýčku Willi…

Dialog o velkých otázkách života
Autoři: Anselm Grün, Andrea J. Larsonová 
Přeložila: Maria Mlada Ondrášová

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 113×168 mm
ISBN: 978-80-7553-566-5
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu A strýčku Willi… vydalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte na ukázku.

O autorovi

Anselm Grün (* 1945) je mnich benediktinského opatství v německém Münsterschwarzachu a vyhledávaný duchovní průvodce. Patří k nejčtenějším křesťanským autorům současnosti, jeho knihy se překládají do mnoha jazyků. Karmelitánské nakladatelství jich vydalo už několik desítek, mezi nejnovější patří např. Moje modlitební kniha (2011), Lék na únavu ze života (2014), Doprovázení na duchovní cestě (2014), Duchovní lékárnička (2015). V nakladatelství Portál vyšly knihy Co živí lásku (2011), Nebe začíná v tobě (2013), Uzdravení skrze obrazy (2013), Kořeny (2015). Nakladatelství NOXI zase v roce 2015 vydalo Grünovu knihu Jak překonávat konflikty. A za zmínku stojí i kniha ve spolupráci s Tomášem Halíkem Svět bez Boha (reportáž z představení knihy).

Zdroj informací: Karmelitánského nakladatelství


Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeA strýčku Willi…
Dialog o velkých otázkách života

Grün, Anselm – Larsonová, Andrea J.

Triton, 2018

Napsat komentář