Ať zvítězí to dobré v nás!

Anselm Grun_Duchovni lekarnicka
Jeden z nejčtenějších křesťanských autorů dneška, Anselm Grün, se v příhodně nazvané knize Duchovní lékárnička snaží pomoci čtenářům s věčným bojem dobra proti zlu. Písmo svaté je tím, co v nás má vzbudit lásku, kázeň a mravní sílu.

Anselm Grün opět čerpá ze studnice Božího slova a moudrosti pouštních otců, aby nám poskytl vzácnou pomůcku pro každodenní zápas o čistotu srdce, o „smýšlení Kristovo“ (srov. Flp 2,5).
„Každý z nás si v sobě neseme vždycky oba póly: strach i důvěru, lásku i agresi, kázeň i nekázeň, zbožnost i bezbožnost, svatost i světské smýšlení. Postavíme-li proti svým negativním myšlenkám slovo Písma, povede nás k setkání s důvěrou, láskou, silou a tím svatým, co je v nás, i když se právě mocně hlásí o slovo to nesvaté.“ (z úvodu autora)

 

Duchovní lékárnička

Autor: Anselm Grün
Přeložila: Jindra Hubková

Počet stran: 156
Vazba: brožovaná
Formát: 115×180 mm
ISBN: 978-80-7195-828-4
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Duchovní lékárnička vydalo Karmelitánské nakladatelství
v edici Malý duchovní život.

 

Anselm Grün

Anselm Grün (* 1945) je mnich benediktinského opatství v německém Münsterschwarzachu a vyhledávaný exercitátor a duchovní vůdce. Patří k nejčtenějším křesťanským autorům současnosti, jeho knihy jsou překládány do mnoha jazyků. Karmelitánské nakladatelství jich vydalo už desítky, mezi posledními například Lék na únavu ze života (KNA 2014) a
Doprovázení na duchovní cestě (KNA 2014). V nakladatelství Portál vyšly knihy Co živí lásku (2011), Nebe začíná v tobě (2013), Uzdravení skrze obrazy (2013), Kořeny (2015). Nakladatelství NOXI zase v roce 2015 vydalo Grünovu knihu Jak překonávat konflikty.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek Karmelitánského nakladatelství.


Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované nakladatelství. Na trhu působí již od roku 1991. Nakladatelství dosud vydalo více než 1500 titulů a nejdůležitější části edičního plánu jsou edice věnované duchovnímu životu. Mezi dlouhodobě nejúspěšnější edice KNA patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDuchovní lékárnička

Grün, Anselm

Karmelitánské nakladatelství, 2015

Napsat komentář