Ukázka z knihy Jak překonávat konflikty

jak_prekonavat_konflikty_ukazka_nahledovy
Ačkoliv by Vánoce měly být svátky klidu, mnohdy všechno nevychází úplně podle našich představ. Někoho by proto mohl zaujmout titul, jehož ukázku vám dnes přinášíme. Přečtěte si více o tom, jak překonávat konflikty a zkvalitnit si svůj život.

Knihu Jak překonávat konflikty od autora Anselma Grüna vydalo nakladatelství Noxi v edici Pro lepší život.

 

Idealizování harmonie a soudržnosti

Nejen v malém kruhu, například v rodině nebo partnerství, se lidé často konfliktu raději vyhnou, než aby o něm otevřeně mluvili. Důvody jsou různé. Idealizování harmonie a soudržnosti vede nezřídka k tomu, že si dotyční konflikty neuvědomují nebo je potlačují. Máme-li vysoké ideály o našem společenství, konflikty je zpochybňují. Mnohdy je prožíváme jako něco, co být nesmí. Apelujeme na dobrou vůli podle motta: Kdybychom se milovali, neměli bychom žádné konflikty. Takové morální apely ale při konfliktu nepomohou. Měli bychom počítat s odlišnými zájmy a očekáváními, které přináší různý pohled na věc, a neschovávat se za naše ideály ani se nesnažit někoho obvinit. Jde o to se na konflikty podívat a vidět v nich i šanci společně růst, hledat nová řešení nebo vyjasnit něco, co ve skupině dlouho skrytě bublalo, bylo ale stále potlačováno. Když se objeví konflikt, není už možné dění pod povrchem přehlížet. Musíme se postavit pravdě. Stáváme se díky tomu pokornými. Často se ale právě v církevních kruzích konflikty popírají. Mechanismy jasně rozpoznatelné v následujícím příkladu lze snadno aplikovat i na jiné společenské skupiny: Pracovník má pocit, že se s ním jedná nespravedlivě. Upřednostňují se ostatní. Jde za vedoucím a otevřeně mu řekne, že se mu nelíbí nerovné zacházení. Nadřízený to ale popře s tvrzením, že si zaměstnanec jen něco namlouvá, protože on se přece chová ke všem stejně. Takové popírání ale konflikt se spolupracovníky ještě zhorší. „Dělník je nespokojený. Nejenže je oproti svému nadřízenému ve slabší pozici, ale nedosahuje patrně ani jeho řečnických kvalit, nemůže mu tedy správně vysvětlit, co má na mysli. K jeho nevyřešenému problému se přidá zlost, že byl při rozhovoru ‚ztracený‘. Konflikt pro tohoto zaměstnance pokračuje.“ To, co platí pro větší skupiny, platí často i v menších, v rodině a partnerských vztazích. Tady panuje často strach, co by ostatní řekli tomu, že se doma hádají. Nebo se manželé bojí, že by konfliktem mohly trpět děti. Děti ale vycítí i nevyslovený a neřešený problém. Jiní mají strach, že je konflikt rozdělí. Žijí raději ve zdánlivé harmonii, než aby čelili hlubší konfrontaci. A někteří se bojí postavit pravdě, přiznat sami sobě, že manželství není ideální. Potřebují před vlastním svědomím obraz ideálního manželství, kterého se mohou držet. Obávají se, že kdyby si přiznali konflikty, zhroutí se jim vysoko postavený ideál jako domeček z karet.

K vyhýbání se konfliktům kvůli údajně vyšší hodnotě soudržnosti dochází především v uzavřených společenstvích a ve skupinách, které se vyznačují vznešenými ideály. Konflikty jsou v rozporu s ideálem, který dává uskupení navenek najevo. Zejména pro církevní společenství je těžké otevřeně přiznat konflikty. Příklad: Koná se biskupská konference, která se snaží budit vždy zdání, že je církev jednotná. Ráda by mluvila jedním hlasem. Ale každý, kdo má možnost aspoň trochu nahlédnout do mentality jednotlivých biskupů, ví, jak rozdílného mínění jsou a jak tvrdá střetnutí se často pod povrchem a za kulisami odehrávají. Konflikt se ale často doopravdy neřeší. Po konferenci považují účastníci za svou povinnost hovořit stejně. Je koneckonců zapotřebí vzbudit dojem, že si všichni, které spojuje víra v Ježíše Krista, myslí totéž. Výsledkem je, že to působí nevěrohodně.

Čestnější by bylo konflikty vynést na světlo a nepředstírat, že jsou na konci konference všechny vyřešené. Bývalý biskup Franz Kamphaus měl odvahu postavit se v otázce těhotenského poradenství pokynům Říma, protože se neslučovaly s jeho svědomím. Nakonec se musel sklonit před římským diktátem, projevil ale svůj nesouhlas. I když se podvolil, nezřekl se svého názoru. Jeho věrohodnost se zveřejněním konfliktu nesnížila.


Logo-NoxiNakladatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje. Čtenářům nabízí úspěšné tituly, které se v zahraničí staly bestsellery, především pak knihy o zdravém životním stylu ale i kvalitní beletrii.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak překonávat konflikty
Zvládnout a vyřešit složité situace

Grün, Anselm

Noxi, 2015

Napsat komentář