Mužům vstup zakázán

Muzum-vstup-zakazan
Dámy, pohodlně se usaďte, protože dnešní knižní tipy patří jenom vám! Sledujte příběhy hrdinek, které se různě potýkají s láskou. Některé ji hledají, jiné se jí vyhýbají a někomu ani celá milující rodina nestačí…

Alison celá léta prožívala ve vztazích. Nyní je však poprvé od střední školy single a netuší, jak si s tím poradit. Najít skvělého muže, s nímž bude moct zestárnout, se jeví jako velmi nesnadná úloha. Řešení možná nabídne online seznamka…

Single na Manhattanu

Alison chce pravou lásku, ne flirt na jednu noc. Myslela, že toho pravého už našla, ale místo toho je poprvé od střední školy single a nemá ponětí, co si počít. Kde se seznámit? Jak má vlastně první rande probíhat? Stačí pár drinků, asistence kamarádky, jeden klik a dobrodružství na online seznamce začíná. Najde Alison ve světě mobilních aplikací správného adepta na houpání? Muže, se kterým bude chtít zestárnout… a společně se houpat na verandě?

Autorka: Amanda Staufferová
Přeložila: Ema Stašová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7597-118-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Single na Manhattanu vydalo nakladatelství XYZ.

Ukázka z knihy

„Vězni si mě!“ vypálí Nicole.
Uchichtnu se, pak při té představě zaúpím a vyprovodím prázdnou lžíci s miskou do dřezu.
„No prostě mi to přijde stejné jako s tím „miluju tě“. I když bylo nám všem okolo jasné, že tě určitě miluje, jemu zabralo nějaký čas se vyslovit. Má zkrátka lehce hlemýždí tempo.“
Před očima mi vyvstane karikatura šneka s domečkem ve tvaru srdce a proti své vůli se pousměju.
Přikývnu a posbírám si věci, shrábnu klíče. „Asi jsem byla trochu… nevim… namíchnutá, když se na mě slítly všechny ty hlasové zprávy. Ale,“ vzdychnu, „už je to v pohodě. Až tam budem, tak tam budem, tak nějak se to říká, ne?“ ohlédnu se za ní, když na odchodu otvírám vstupní dveře.
„Myslím, že to je z Úžasňákových,“ uculí se.
„Asi jo. Takže tak.“ (str. 14, 15)

Stáhněte si kompletní ukázku.

————————————————

Svou atraktivitou a charismatem Connor uhranul už mnoho ženských srdcí, k jeho vlastnímu se však probojovalo jen jediné – Meařino. Ačkoliv je tato náklonnost oboustranná, pro Maeru to může znamenat ztrátu dlouholetého přátelství a dokonce i vlastní duše.

Blízko plamene

Cestu do náruče charismatického Connora si našla už spousta žen, ale k jeho srdci se dokázala přiblížit jen Meara, sestřina nejlepší přítelkyně. Meara cítí žár, kterým ji Connor přitahuje, ale obává se ztráty dlouholetého přátelství i své duše. Protože Connor v sobě nese něco temného z minulosti – něco, co může zničit vše, co má rád…

Autorka: Nora Roberts
Přeložila: Lenka Faltejsková

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-657-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Blízko plamene vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Věděl, že je to sen. V duchu se viděl pod peřinou s Mearou, oba nazí, a když se vrátil zpátky, cítil pomalý a pravidelný tlukot jejího srdce. V teple a v bezpečí v posteli, pomyslel si.
Nyní však procházel lesem, v nočním vzduchu visel chlad a mraky, které obklopovaly dorůstající měsíc, nabraly tmavší odstín.
„Co přesně hledáme?“ zeptala se Meara.
„Poznám to, až to najdu. Neměla bys tu být.“ Zastavil se a položil jí dlaně na tváře. „Zůstaň v posteli a spi.“
„Nemůžeš mě držet stranou.“ Uchopila jej za zápěstí. „Slíbil jsi mi to. A tohle je můj sen, stejně jako tvůj.“
Mohl by ji poslat zpátky, uspat ji, aby si na nic nepamatovala. Ale to by bylo totéž jako lež.
„Tak se drž u mě. Nevyznám se tady.“
„Nejsme doma.“
„To nejsme.“ (str. 1)

Pokračujte ve čtení ukázky.

O autorce

Nora-RobertsNora Roberts přišla na svět 10. října 1950 v Silver Springu v Marylandu jako Eleanor Marie Robertson (zkrácením jména si vytvořila svůj spisovatelský pseudonym Nora Roberts). Chodila do katolické školy, kde se od jeptišek naučila disciplíně, která jí později v její spisovatelské kariéře velmi pomohla: „Můžete mít všechen talent světa, ale když nebudete mít disciplínu sednout si a psát, nepovede se vám napsat a publikovat žádnou knihu.“ Až do února 1979 byla Nora klasickou ženou v domácnosti. která pečovala o rodinu a malou farmu. Zlom v jejím životě nastal jednoho večera, kdy se přihnala sněhová bouře a uvěznila ji spolu v dětmi na týden v domě. „Už ani nevím, co mě to napadlo, že jsem vzala tužku a začala psát příběhy, které jsem měla v hlavě. Možná to bylo i z pudu sebezáchovy a ve jménu uchování zdravého rozumu. V té chvíli jsem ani v nejmenším nepocítila ambice stát se spisovatelkou.“ Rukopis, který tehdy vznikl, sice nakladatelé odmítli, Nora se však nedala odradit a psala dál. První román Irský plnokrevník jí vyšel v roce 1981. Začínající autorka, která kvůli inspiraci hodně četla, si jednoho dne objednala u místního truhláře knihovnu. Bruce Wilder přišel, postavil knihovnu, poté opravil nábytek v domě a pak už u Nory zůstal, protože se do sebe vášnivě zamilovali. Nora Roberts patří v současné době mezi nejplodnější spisovatele planety – na svém kontě má více než 200 titulů, (včetně knih, které napsala pod pseudonymem J.D. Robb), které vyšly v celkovém nákladu 300 miliónů výtisků… Nakladatelství Alpress vydalo již několik desítek jejích románů. Čtenářům Nory Roberts doporučujeme navštívit web autorky.

Pokud se chcete blíže seznámit s autorčinou tvorbou, máme pro vás hned několik recenzí. Přečtěte si například o knihách CizinecKolotoč přání a Posvěcené zlo.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Alpress.

————————————————

Alison po lásce touží, Mearu hrozí zničit. Úplně opačný postoj vůči tomuto citu zaujímá samostatná a nezávislá Susan, pro níž jsou vztahy a citové výlevy ztrátou času. Pak ale její dokonale uspořádaný život naruší nečekaný sled událostí a veškerý řád se začne hroutit.

Kaktus

Susan Greenová je nezávislá, samostatná a svůj život má naprosto pod kontrolou. Rozhodně nehodlá plýtvat časem na vztahy plné citových zmatků. Rodina i kolegové v práci ji sice považují za nepřístupnou a divnou, ale Susan tento uspořádaný způsob života dokonale vyhovuje. Jenže pak se vlivem nečekaných událostí začne její pečlivě vybudovaný řád hroutit a Susan si postupně uvědomuje, že nemůže ovládnout všechny aspekty svého osudu… a že to nemusí být špatně.

Autorka: Sarah Haywood
Přeložila: Helena Šváchová

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 138×208 mm
ISBN: 978-80-267-1200-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Kaktus vydalo nakladatelství Motto.

Ukázka z knihy

„Suze, to jsem já, Ed. Musím ti něco říct a není to dobrá zpráva. Možná se radši posaď.“
„Co se stalo?“
„Nevím, jak to říct, Suze. Bohužel…“
„Edwarde, seber se. Je v nemocnici?“
„Suze, ona umřela. Včera v noci. Vrátil jsem se asi až ve dvě – byl jsem u kámoše na pár pivech. Měla ještě rozsvíceno v ložnici, tak jsem zaklepal a nakoukl dovnitř. Poznal jsem to hned z toho, jak napůl sedí, napůl leží. Byla tu doktorka – říkala, že to byla rozsáhlá mrtvice. Nemůžu tomu uvěřit.“
Spolkla jsem příval žluči, co se mi hnal do krku, a posadila se ke kuchyňskému stolu. Rychle jsem hranou dlaně shrnula do kupičky pár zbloudilých toustových drobků.
„Suze… Suze?“ (str. 10)

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Adele má na rozdíl od našich předchozích hrdinek zdá se všechno – zajímavou práci, skvělého manžela a malého synka. Přesto se cítí prázdná a nešťastná. Svého muže podvádí téměř na každém kroku a zároveň tím zraňuje samu sebe. Proč tomu tak je?

V lidožroutově zahradě

Adele je mladá, krásná, úspěšná. Má zajímavou práci novinářky, milujícího manžela a roztomilého synka. Přesto je vyčerpaná, zničená, nešťastná. Tajemná antihrdinka prvotiny Leily Slimani, neuroticky podvádějící manžela, kdykoli se jí naskytne příležitost, je žena s nejasnou diagnózou. Možná nymfomanka, možná jen zoufale prázdná bytost, již sžírá neutišitelná vůle po naplnění. Zmítaná mezi neustálým strachem a chorobnou touhou po uznání, mezi vůlí vzepřít se nástrahám a slastí jim podlehnout, bloudí mezi pohodlím měšťáckého života, který potřebuje, ačkoli jím pohrdá, a obsesivní nezřízeností, která ji zraňuje.

Autorka: Leila Slimani
Přeložila: Sára Vybíralová

Počet stran: 164
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-257-2382-1
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu V lidožroutově zahradě vydalo nakladatelství Argo.

O autorce

Leila Slimani (* 1981) se narodila a vyrůstala v marockém Rabatu v zámožné rodině, otec pracoval jako bankéř a matka byla jednou z prvních lékařek v Maroku. Leila po maturitě na Francouzském lyceu v Rabatu odjela do Francie. Vystudovala Institut politologických studií v Paříži, chvíli se pokoušela prosadit i jako herečka. Roku 2008 začala pracovat v redakci týdeníku Jeune Afrique, kde svými články pokrývala oblast severní Afriky. Od roku 2012 pokračuje v práci pro časopis jen externě, naplno se věnuje psaní. Její první román V lidožroutově zahradě vzbudil velkou odezvu u literárních kritiků, někteří o něm psali jako o „šokující verzi Paní Bovaryové naší doby“. Obdržela za něj Prix de la Mamounia, prestižní marockou literární cenu. Kniha vyvolala ohlas i mezi čtenáři, přesněji mezi marockými čtenářkami, které začaly spisovatelku oslovovat se svými osobními intimními příběhy, jež daly vzniknout knize Sex a lži, žurnalistickým esejům, shrnujícím každodenní marockou realitu přetvářky v oblasti sexuality. Podle této knihy vznikl i úspěšný grafický román. Za svůj druhý román Něžná píseň byla Leila Slimani oceněna Prix Goncourt.

Informace byly čerpány ze stránek serveru Kosmas.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSingle na Manhattanu

Staufferová, Amanda

XYZ, 2018

zobrazit info o knizeBlízko plamene

Roberts, Nora

Alpress, 2018

zobrazit info o knizeKaktus
Nikdy není pozdě rozkvést

Haywood, Sarah

Motto, 2018

zobrazit info o knizeV lidožroutově zahradě

Slimani, Leila

Argo, 2018

Napsat komentář