Příběhy plné humoru

Láska s humorem
S úsměvem jde všechno líp. A navíc údajně prodlužuje i život. Úsměv vyvolají i dnešní humorné tituly, navíc většinu z nich napsali čeští autoři. Pohodlně se usaďte a nechte se okouzlit vtipnými příběhy.

Problematická. Hlavní hrdince se lepí problémy na patu, ať už se jedná o různé neobvyklé nehody či štěstí (či smůla?) na mužské pokolení. Ale nebere se vážně a díky tomu se můžete pobavit na její účet…

Vážně nejsem žádný střevo. Jsem prostě jen skutečný magnet na maléry. Vlastně jsem většinou jen nezúčastněný pozorovatel jaksi ve středu dění. Ale nemůžu za to. Vážně. Ono samo se to…
Většinou. No uznejte, můžu snad za to, že mi samovolně vybuchují dýně, medvědi mi lezou do stanu, lepí se na mě zvířátka všeho druhu a různého počtu nohou? Se speciálním talentem na mužské jsem se narodila.
Romantiku zvládám s neodolatelným kouzlem nešikovného klauna v obrovských botách a na poli milostných vztahů nejen úspěšně válčím, ale i prohrávám. Vesmír si ze mě stále utahuje. Je to komik!
Takže dokud mě fakt něco nesežere nebo se nestane něco horšího, hodlám to brát s humorem.
Pojďte se pobavit na cizí účet. Můj.

Ukázka z knihy

Den D. Váš velký den, jeden z nejšťastnějších dní vašeho života. Radostná událost, mejdan  a veselení. Ráda bych tento náš základní komentář lehce poupravila. Svatba by měla být šťastnou  událostí, na kterou budeme vzpomínat do konce života. Vzpomínat budeme každopádně. Nezbývá než doufat, že v dobrém. (str. 38)

Ono samo se to…

Praštěné historky, u kterých budete slzet smíchy!
Autorka: Kristina Hlaváčková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 130×192 mm
ISBN: 978-80-271-0828-2
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Ono samo se to… vydalo nakladatelství Cosmopolis.

O autorce

Kristina Hlaváčková (* 3. 6. 1979 v Praze) část svého dětství strávila s rodinou v Nigérii. První školní léta tak střídavě navštěvovala základní školu v Čechách, internátní a později výběrovou americkou školu v Nigérii. Byla přijata ke studiu na Gymnáziu Josefa Škvoreckého, ale vzhledem k technickému zaměření celé rodiny nakonec vystudovala Gymnázium Arabská.
Přes to, že pochází z architektonické rodiny, projevovala vždy spíše humanitní, nikoliv technické sklony. V roce 1997 získala výběrové stipendium a strávila rok na střední škole v Minnesotě, kde poznala jednu ze svých životních lásek – keramiku, a poprvé odmaturovala. Druhou maturitu absolvovala v Čechách. V roce 2008 složila překladatelskou státní zkoušku z angličtiny a překlady jsou velkou, i když zdaleka ne jedinou, součástí její profesní kariéry. Překládala titulky seriálů pro MTV, texty pro prestižní čínský architektonický časopis, jako překladatelka spolupracuje s ČVUT. Studium na Karlově univerzitě dokončila při zaměstnání a v současnosti pracuje jako Office Manager v architektonické firmě.
Do světa literatury vstoupila jako autorka úspěšné fantasy trilogie Dračí oči (ČarodějkaČerný jezdec a Pramen moci). Dále napsala knihu Podsvětí – Artefakt (ukázkareportáž z představení knihy). Pro Klub knihomolů přispěla do rubriky Čtení ke kávě (Aljaška aneb Bacha, medvěd a pokračování).

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Děj nového románu zasadila Petra Dvořáková do prostředí jedné dědiny, ve které nechybí nic, co k takové správné dědině patří. Každý z obyvatelů nastiňuje příběh vesnice, který je různorodý, ale rozhodně ne nudný.

Místo, které si chcete přečíst.
Hranice rozorané mezi poli i lidmi. Hospoda, malá prodejna, zabíjačky. Nevěra a jeden nezdařený pohřeb. Babka s dědkem srostlí jak dva stromy. Život spjatý s půdou, zvířaty a hospodařením. To všechno je Dědina, příběh jedné současné vesnice vyprávěný očima jejích obyvatel.
Josef se marně trápí, proč jeho syn Zbyňa odmítá převzít hospodářství, když je potřeba toho tolik napravit na polích zničených v družstvu. Vavirci počítají, kde by mohla ukápnout další koruna, dobrosrdečná prodavačka Maruna se snaží být s každým zadobře a řezník Láďa se dobývá pod cizí sukni. A malá Petruna? Ta chvilku neposedí.
Přirozená fyzická blízkost hrdinů, jejich společná práce, jejich touha po lepším živobytí až vypočítavost jsou zdrojem věčných svárů i svázanosti a také marné snahy vyléčit minulé rány.
Svižné vyprávění, které nikoho nesoudí a co je podstatné – nenudí.

Ukázka z knihy

Takový děcko to je malý, sotva pět jí je, ale jak ona umí lhat a podvádět, to žádný děco neumí. Však já se po ní dobře dívám. A vyčuraná je taky až na půdu.
Už se zase domáhá na dědovi, jestli jí dá kokino.
„Myslím ani nemám,“ odpovídá děda, ale ona moc dobře ví, že má. Však jsem ji načapala, jak se mu po poledni přehrabovala v almaře. Dokonce židli si přistavila, aby viděla do horních poliček. (str. 13)

Dědina

Autorka: Petra Dvořáková

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7577-476-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Dědina vydalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Petra dvořákováPetra Dvořáková (* 1977) je spisovatelka a scenáristka. Napsala několik knih pro dospělé i dětské čtenáře jako např. Julie mezi slovy (naše recenze), Flouk a LílaProměněné snySítě či Každý má svou lajnu (naše recenze) a získala různé literární ceny (Magnesia Litera, Zlatá stuha). Pro Českou televizi připravuje scénáře k pořadům pro děti a mládež, například k Planetě Yó. Pro Český rozhlas napsala rozhlasové cykly pro Hajaju. Florbal miluje, občas ho sama hraje a ve volném čase chodí fandit svým dvěma synům, kteří jsou registrovanými hráči.

Zdroj informací: nakladatelství Host

————————————————

Tomáš Klimek se inspiroval anglickým spisovatelem Jeromem Klapkou Jeromem a jeho knihou Tři muži ve člunu. Děj zasadil do jihočeského kraje, kde partička mužů vyráží na pánskou jízdu.

Lužnice jako anglická Temže z dob královny Viktorie? Téma i styl vyprávění slavného humoristického románu Jeroma Klapky Jeroma znovu ožívají. Tentokrát v jiném prostředí a s novými aktéry. Muži jsou čtyři a nemají s sebou psa, ale i jejich vodácké dobrodružství se prolíná s množstvím příběhů a vtipných situací, které s sebou život přináší.
Pánská jízda může začít!

Ukázka z knihy

„No to se teda povedlo!“ zasměje se přeci jen i v tíživé chvíli Mára, „zrovna tady, když kvůli téhle elektrárně máme od rána volej a teď abychom se ještě dřeli s lodí na jezu…“
Na dalších dvou kilometrech voleje, kde se voda nehne ani o píď a palčivé slunce pozvolna stoupá nad naše hlavy, jej však humor opět opouští.

Tři muži ve člunu jsou zpět

Autor: Tomáš Klimek

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-271-0883-1
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Tři muži ve člunu jsou zpět vydalo nakladatelství Cosmopolis.

————————————————

Přemýšleli jste někdy o tom, jak nás vnímají psí mazlíčci? Peter Mayle se vcítil do kůže chlupáče, kterého našla jeho manželka, a předkládá čtenáři humornou psí filozofii.

Memoáry chlupatého stvoření neznámého původu, toulavého psiska, které jednoho dne našla autorova manželka opuštěné na pokraji jedné vesnice v Provenci, jsou plné pozoruhodných postřehů o lidském životě viděném z perspektivy sahající člověku asi po kolena, osvěžených humorem, kterému se sice říká anglický, ale k českému má opravdu blízko. Skutečným „autorem“ je totiž pes, a člověk se z té psí filozofie o sobě ledacos dozví.

Ukázka z knihy

Poslední dobou, vlastně po těch mnoha letech, jsem si vypěstoval slabost pro Prousta. Na můj vkus je sice trošku rozvláčný, ale máme několik společných rysů. Oba pocházíme z Francie, což je nabíledni. Oba jsme povahy hloubavé. Oba jsme oddaní obdivovatelé sušenek – pro něj madelénky a ten vápníkem obohacený a extra křupavý model ve tvaru kosti pro mne. Pročež mě napadlo – může-li on sdílet s jinými své názory na život, na lásku, na matku, na lahůdky k odpolednímu čaji a na honbu za štěstím, proč ne i já? Ne že bych si svoji matku nějak dobře pamatoval, opustila mne a mých dalších dvanáct sourozenců dosti záhy. (str. 13)

Psí život

Autor: Peter Mayle
Přeložil: Paul Millar

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-257-2406-4
Doporučená cena: 188 Kč

 

Knihu Psí život vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Peter Mayle (*1939 – †2018) byl anglický spisovatel, novinář a publicista. Od roku 1975 psal vzdělávací publikace, zaměřené na sexuální výchovu dětí a mládeže. Známý se stal díky celosvětovému bestselleru Rok v Provence, ve kterém zachycuje jeden rok strávený v jedné z tamějších vesnic. Podle této knihy byl natočen i televizní seriál. Sám autor byl za tento počin francouzskou vládou jmenován Rytířem Čestné legie. Mezi další knihy patří Podfuk s diamanty (naše recenze) a Honba za Cézannem.

Zdroj informací: Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOno samo se to…
Praštěné historky, u kterých budete slzet smíchy!

Hlaváčková, Kristina

Cosmopolis, 2018

zobrazit info o knizeDědina

Dvořáková, Petra

Host, 2018

zobrazit info o knizeTři muži ve člunu jsou zpět

Klimek, Tomáš

Cosmopolis, 2018

zobrazit info o knizePsí život

Mayle, Peter

Argo, 2018

Napsat komentář