Svět dospělých pohledem dítěte

julie-mezi-slovy
Některé věci nejsou tak katastrofální, jak se zprvu zdají. Děti však takové situace vidí jinak. Pomozte jim pochopit svět dospělých a vysvětlit některá úskalí, které křehký svět dětí někdy zasáhnou. Desetiletá Julie z knihy Petry Dvořákové v tom má už jasno!

Ahoj, jmenuji se Julie a je mi deset. Naši se nedávno rozvedli a my teď s tátou a Elou máme novou rodinu… S tetou, Jakubem a Vítkem. Ke vší smůle jsme se přestěhovali na vesnici a to je úplně jiné než bydlet v Praze. Nejsou tu vůbec žádná nákupní centra nebo výběrové školy.

A holky tady na vesnici? Ty se vůbec nevyznají! Navíc mi život pořádně komplikují nejrůznější dospělácká slova, kterým nerozumím. Taky mě moc nebaví pomáhat tetě s myčkou a na zahradě, a tak vymýšlím, jak se tomu vyhnout. Mám na to sešitek Vofukovník, ale ten už je úplně popsaný, tak to všechno budu raději vyprávět vám.

Julie

Na pozadí krátkých poutavých příběhů kniha přináší výklad řady pojmů, které ze světa dospělých pronikají do světa dětí. Julie mezi slovy se dotýká tématu rozvodu rodičů a rozpadu rodiny i vytváření citových vazeb k novým partnerům rodičů a jejich dětem. Pro dětského čtenáře kniha otevírá naději na vyrovnání se s jednou z nejbolestnějších zkušeností dětství.

Kniha vyšla 7. října v nakladatelství Host.

Přečtěte si tiskovou zprávu Vychází kniha pro děti Julie mezi slovy spisovatelky Petry Dvořákové

Julie mezi slovy 

Autor: Petra Dvořáková

Ilustrace: Katarina Gasko
Počer stran: 128
Vazba: Vázaná
ISBN: 978-80-7294-966-3

Příběh Julie je určen pro děti od osmi let.

Přečtěte si více informací o knize Julie mezi slovy

Přečtěte si také ukázku z knihy a článek Rozvod rodičů neznamená konec světa!

 

O autorce

Petra Dvořáková (narozena 1977) vystudovala střední zdravotnickou školu a poté filozofii na Masarykově univerzitě v Brně. Krátce pracovala jako anesteziologická sestra. Nyní pracuje jako publicistka, copywriterka a žŸmanažerka.

Do povědomí veřejnosti vstoupila svou první knihou Proměněné sny, za kterou v roce 2007 získala cenu Magnesia Litera. Tyto „rozhovory o iluzích a deziluzích, které přináší víra,“ vzbudily živý čtenářský zájem, ale i rozporuplnou reakci v církevním prostředí. V roce 2009 vydala svou druhou knihu Já jsem hlad s podtitulem „Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši“.

(Foto a informace o autorce: nakladatelství Host)

Nakladatelství Host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Knihu Julie mezi slovy můžete právě teď vyhrát v naší soutěži!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro vás připravili soutěž o knihu Petry Dvořákové Julie mezi slovy.  Stačí odpovědět na otázku, jejíž odpověď se dozvíte v článku  Rozvod rodičů neznamená konec světa!

Soutěž o knihu Julie mezi slovy
 běží od 9. do 22. října 2013.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské knihy Julie mezi slovy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJulie mezi slovy

Dvořáková, Petra

Host, 2013

Napsat komentář