Putování kouzelnými světy

napeti fantasy
Vydejte se do světa kouzel, čar, nebezpečí a především těch nejúžasnějších příběhů a dobrodružství. Pro všechny milovníky fantasy žánru tu máme hned několik knih, které by si rozhodně neměli nechat ujít. Který svět schovaný na stránkách knih se vydáte prozkoumat vy?

Jedna z nejpopulárnějších fantasy knih, poslední díl sedmidílné série příběhů o Harrym Potterovi, se dočkala nového vydání. Podívejte se, jak jí to v novém kabátě sluší.

Harry Potter a relikvie smrti

Autorka: Joanne Rowlingová
Přeložil: Pavel Medek

Počet stran: 792
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-00-05004-1
Doporučená cena: 549 Kč

Knihu Harry Potter a relikvie smrti vydalo nakladatelství Albatros.

Věrní kamarádi Harry, Ron a Hermiona do posledního ročníku bradavické školy nenastoupí. Musí splnit nelehký úkol, který moudrý ředitel školy Albus Brumbál již nemůže dokončit. Společně se vydávají hledat tajemné viteály, do kterých Pán zla roztříštil svou duši. Zničení viteálů je tak jedinou šancí, jak nad ním zvítězit. Na trojici kamarádů číhají na cestě nebezpečné nástrahy, ale ani v těch nejtemnějších úkrytech neztrácejí podporu svých přátel.

„Podle informací mého zdroje zabezpečili vybrané místo veškerými ochranami, které mohou Potterovi poskytnout Řád i ministerstvo dohromady. Domnívám se, že jakmile se tam dostane, budeme mít jen nepatrnou šanci odvést ho odtamtud, můj pane, pokud samozřejmě ministerstvo do příští soboty nepadne. To by nám snad dalo možnost odhalit a zneškodnit dostatek ochranných kouzel, abychom ta zbylá dokázali prorazit.“
„Co vy na to, Yaxley?“ zavolal Voldemort přes stůl a v rudých očích mu podivně zasvítil odraz plamenů z krbu. „Padneministerstvo do příští soboty?“

Stáhněte si celou ukázku.

Nového vydání se dočkaly i předchozí knihy série, podívejte se na ně také!

zobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knize

————————————————

Na moment odbočíme z fantasy světa do světa sci-fi, který je ale neméně zajímavý. Vydejte se cestovat časem s hrdiny známými ze stejnojmenného televizního seriálu.

Doctor Who: Pirátská planeta

Autor: Douglas Adams, Goss James
Přeložil: Pavel Černovský

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 155×210 mm
ISBN: 978-80-257-2330-2
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Doctor Who: Pirátská planeta vydalo nakladatelství Argo.

Obrovskou mocí obdařený Klíč k času byl rozdělen na sedm částí, zamaskovaných a rozptýlených napříč časem i prostorem. Ještě mocnější Bílý Strážce teď po Doktorovi žádá, aby mu všechny kousky našel.

Doktor, Romana a robopes K-9 vystopovali druhou část na planetě Calufrax, když se ale trefí přesně do toho správného bodu v čase, ocitnou se přesně na nesprávné planetě – na Zanaku.
Zanak je šťastná a bohatá planeta. Většinou. Z velitelského můstku jí vládne záhadný „Kapitán“ a pod jeho velením přichází jeden Nový zlatý věk za druhým – drahokamů i minerálů je pro každého dost, zkrátka ekonomický zázrak. Takže je jasné, že něco je hodně, ale hodně špatně…

KLASICKÉ DOBRODRUŽSTVÍ PÁNA ČASU OD DOUGLASE ADAMSE, V ROMÁNOVÉM ZPRACOVÁNÍ ZKUŠENÉHO DOKTORSKÉHO HARCOVNÍKA JAMESE GOSSE

V sérii Doctor Who vyšly i další knihy:

zobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knize

————————————————

Fantasy kniha od české autorky, která rozhodně stojí za pozornost, dokazuje, že dobré fantasy nemusí být jen prací cizích autorů.

Dcera hvězd

Autorka: Michaela Burdová

Počet stran: 388
Vazba: brožovaná
Formát: 155×227 mm
ISBN: 978-80-88088-80-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Dcera hvězd vydalo Nakladatelství Věra Nosková – Klika.

Samota je jako červ, který vás zevnitř pomalu užírá. Dcera hvězd Arinala, kdysi mocná válečnice bohů, zůstala sama mezi obyčejnými smrtelníky. Odolá instinktům vražedkyně?
Dcery hvězd se staly po válce bohů štvanou zvěří. Zbídačenému světu vládne krutou rukou zrůdný národ gronů, kvůli kterému všechna království zanikla. Lidé nepředstavují nic jiného než otrockou sílu a potravu pro stvůry.
V lese za osadou hnije tajemství deroucí se ze záhrobí. Arinala se stala součástí plánu čehosi, co mělo zůstat dávno pohřbené. Co když ale sama sebe připravila o jedinou možnost, jak z téhle noční můry uniknout? Může se znovu stát Dcerou hvězd, nebo už je pozdě?
Příběh o ztrátě, odvaze, nenávisti a smrti, ale také o síle přátelství, hledání sama sebe a o strachu z toho, kým by se člověk mohl stát.

Ten menhir ji magicky přitahoval. Obklopený bělostným sametem mýtiny pod ostražitým dohledem mohutných jehličnanů. Přesto se zdálo, že tu stojí jako král. Jako by mu všechno kolem patřilo.
Dnes se k němu slétli dva krkavci. Usadili se na něm a bedlivě Keliah sledovali korálkovýma očkama. Kdysi dávno, podle prastarých legend, se věřilo, že krkavec slouží jako prostředník mezi světem živých a světem mrtvých.
Keliah se při tom uvědomění zachvěla. Odtrhla od nich zrak a zastavila se dva kroky před menhirem. Vzduchem poletovaly zbloudilé vločky. Svět kolem byl pochmurně bílý, pohltil veškeré barvy života. Od úst jí stoupala pára. Srdce se jí v hrudi třepotalo, jako by mělo křídla.
Slyšela šepotání ve vlastní mysli.
Táhlo ji to blíž.

V případě zájmu se můžete o knize či její autorce dozvědět více v našem samostatném článku o knize nebo se podívejte přímo na jí věnovaný web.

Přečtěte si také malé vyprávění od autorky na našich stránkách v rubrice Čtení ke kávě.

————————————————

V tomto originálním světě se lidé pouze připravují na další život – ten po smrti. Tento svět je jako stvořený pro čtenáře, kteří mají rádi nebezpečí.

První život

Autorka: Gena Showalterová
Přeložila: Blanka Rozsypalová

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7390-575-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu První život vydalo nakladatelství Omega.

Tenley „Ten“ Lockwood je obyčejná sedmnáctiletá dívka, která posledních třináct měsíců strávila zamčená v Prynne Asylumu. Důvod? Není to její posedlost čísly, ale odmítnutí, aby rodiče určili místo, kde bude žít poté, co zemře.
Toto je pravda, kterou svět musí přijmout: Zaprvé – život je jen generálka; za druhé – skutečný život začíná až po smrti.V Everlife jsou u moci dvě síly: Troika a Myriad, dlouhodobí nepřátelé a smrtící soupeři. Oba udělají cokoliv, aby Ten zlanařili do svých služeb, posílají své nejlepší nohsledy, aby ji nalákali na svou stranu. Brzy se Ten ocitne na útěku a ve válce mezi těmito dvěma silami, z nichž každá udělá cokoli, aby vyhrála právo na její duši. Komu může věřit? Ona prostě musí zůstat naživu dostatečně dlouho, aby se mohla rozhodnout…

Od: K_F_5/23.53.6
Komu: P_B_4/65.1.18
Předmět: Já a selhat? Rozhodně ne v tomhle životě. Haha, chápete?

Předtím Vám moje metody nijak nevadily a záleželo Vám jen na výsledcích. Tak co se změnilo? Co je na téhle holce tak důležitého? Jestli máte nějaké podstatné informace, buďte tak hodná a podělte se o ty informace se zbytkem třídy.
A jen abyste věděla, my nikoho nepotřebujeme. Jsme silnější než kdy dřív a je nás dvakrát víc než lidí z Troiky.

Pokud vás ukázka zaujala, přečtěte si ji celou.

————————————————

Vydejte se spolu s hlavní hrdinkou na cestu za ptákem ohně a objevte tajemství, jak ovládnout svět.

Griša – Zkáza a naděje

Autor: Leigh Bardugo
Přeložila: Julie Žemlová

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 152×217 mm
ISBN: 978-80-253-3615-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Griša – Zkáza a naděje vydalo nakladatelství Fragment.

Temnyj ovládl Ravku a osud celé země tak leží v rukou zlomené světlonošky, zneuctěného stopaře a pozůstalých členů kdysi úctyhodné magické armády. Oslabená Alina se vydává po stopách nepolapitelného ptáka ohně a doufá, že cestou najde vyděděného prince. Alina bude muset uzavřít nová příměří. Jakmile však začne odkrývat Temnyjova tajemství, odhalí se jí pravda, která změní všechno, co si doposud myslela o jejich poutu a moci, jíž oplývá.

„Zbraně jsou v Bílé katedrále zakázané.“
Nadzdvihla jsem obočí nad puškami, kterými v tu chvíli mířila jeho garda na Mala a mé griši. „A co je tohle? Vařečky? Jestli máš v úmyslu někoho obviňovat –“
„Slyšeli je organizovat spiknutí. Předstup, Tamaro Kir-Bataarová. Řekni po pravdě, co jsi odhalila.“
Tamara se hluboce uklonila. „Tady ta griša se stopařem se domlouvali, že tě omámí a pak odvlečou nahoru na zem.“
„Já chci nahoru na zem.“

Neváhejte si stáhnout kompletní ukázku.

Zaujala vás kniha? Přečtěte si celou sérii!

zobrazit info o knizezobrazit info o knize


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte raději fantasy nebo sci-fi? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHarry Potter a relikvie smrti

Rowlingová, Joanne K.

Albatros, 2018

zobrazit info o knizeDoctor Who: Pirátská planeta

Adams, Douglas – Goss, James

Argo, 2018

zobrazit info o knizeDcera hvězd

Burdová, Michaela

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2018

zobrazit info o knizePrvní život

Showalterová, Gena

Edice Knihy Omega, 2018

zobrazit info o knizeGriša – Zkáza a naděje

Bardugo, Leigh

Fragment, 2018

Napsat komentář