Nová strhující fantasy od autorky bestsellerů

Michaela Burdova_Dcera hvezd
Úspěšná mladá autorka fantasy románů, Michaela Burdová, vydává nový napínavý příběh s názvem Dcera hvězd. Je o ztrátě, nenávisti a smrti, ale i o síle přátelství.

Samota je jako červ, který vás zevnitř pomalu užírá. Dcera hvězd Arinala, kdysi mocná válečnice bohů, zůstala sama mezi obyčejnými smrtelníky. Odolá instinktům vražedkyně? Dcery hvězd se staly po válce bohů štvanou zvěří. Zbídačenému světu vládne krutou rukou zrůdný národ gronů, kvůli kterému všechna království zanikla. Lidé nepředstavují nic jiného než otrockou sílu a potravu pro stvůry. V lese za osadou hnije tajemství deroucí se ze záhrobí. Arinala se stala součástí plánu čehosi, co mělo zůstat dávno pohřbené. Co když ale sama sebe připravila o jedinou možnost, jak z téhle noční můry uniknout? Může se znovu stát Dcerou hvězd, nebo už je pozdě? Příběh o ztrátě, odvaze, nenávisti a smrti, ale také o síle přátelství, hledání sama sebe a o strachu z toho, kým by se člověk mohl stát.

 

Dcera hvězd

Autorka: Michaela Burdová

Počet stran: 388
Vazba: brožovaná
Formát: 155×227 mm
ISBN: 978-80-88088-80-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Dcera hvězd vydalo Nakladatelství Věra Nosková – Klika.

 

Ukázka z knihy

Ten menhir ji magicky přitahoval. Obklopený bělostným sametem mýtiny pod ostražitým dohledem mohutných jehličnanů. Přesto se zdálo, že tu stojí jako král. Jako by mu všechno kolem patřilo.
Dnes se k němu slétli dva krkavci. Usadili se na něm a bedlivě Keliah sledovali korálkovýma očkama. Kdysi dávno, podle prastarých legend, se věřilo, že krkavec slouží jako prostředník mezi světem živých a světem mrtvých.
Keliah se při tom uvědomění zachvěla. Odtrhla od nich zrak a zastavila se dva kroky před menhirem. Vzduchem poletovaly zbloudilé vločky. Svět kolem byl pochmurně bílý, pohltil veškeré barvy života. Od úst jí stoupala pára. Srdce se jí v hrudi třepotalo, jako by mělo křídla.
Slyšela šepotání ve vlastní mysli.
Táhlo ji to blíž.

 

Michaela Burdová

Michaela Burdova_Stromy zivotaMichaela Burdová začala psát už v šestnácti letech a je autorkou jedenácti fantasy knih pro děti a mládež. Prodala už více než 37 000 výtisků, získala ocenění v anketě SUK 2009 o nejoblíbenější dětskou knihu – 3. místo za Poselství jednorožců – Záchrana Lilandgarie, získala nominaci jako autorka na Zlatou knihu 2010 a stejně tak byla nominována i celá trilogie Poselství jednorožců. Stala se porotkyní v literární soutěži Hledá se autor bestselleru 2015 a píše o psaní do rubriky Profíci radí časopisu Pevnost. Její knihy se prodávají i v zahraničí. Kromě psaní se věnuje malování obrazů zvířat. Je vegetariánka a zapojuje se do ochrany zvířat. K jejím dalším knihám patří: Volání sirény – Prokletí a Pomsta, Syn pekelVlčí krev a V moci démonů, série Křišťály moci. Přispěla také do naší rubriky Čtení ke kávě povídkami Stromy života, Lachtan 1 a Lachtan 2.

Facebook: https://www.facebook.com/burdova.michaela/


Klika logoKdyž jako začínající spisovatelka vydala Věra Nosková svou první knihu, zjistila, že ačkoli autor odvede na knize největší objem práce, procenta ze zisku mu náleží více než skromná. Založila si proto vlastní vydavatelství. Pod jeho záštitou se vydával i měsíčník a knihy autorů sdružených v Klubu českých skeptiků Sisyfos. V současnosti kromě knih Věry Noskové vydává i knihy ze dvou edic, Kenyho VOLEJ (edice vodáckých publikací a knih) a ediceOtevřeno, ve které vycházejí knihy externích autorů. Rodinné nakladatelství Klika sídlí v soukromém bytě a nemá žádné zaměstnance, pouze externí spolupracovníky.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDcera hvězd

Burdová, Michaela

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2018

Napsat komentář