Božské putování

Hory a udoli zivota
Anselma Grüna asi netřeba představovat. Ve své tvorbě se věnuje duchovnu a náboženství. Tentokrát se zaměřil na putování po horách, které vede k pokoře a potřebnému nadhledu…

„Čím jsem starší, tím více chápu putování jako obraz své životní cesty. Každý její úsek má jinou tvářnost. Putování po horách mě velmi fascinuje. Pokaždé si tu znovu otestuji vlastní meze. Ještě pořád si na něco troufnu. Udržuji se tím v kondici. A už staří řečtí filosofové rozvíjeli své nejdůležitější myšlenky při chůzi, proto je putování věčnou inspirací. Často při něm přicházím na nové nápady.“ (Anselm Grün)
Krása hor vede člověka ke chvále Stvořitele a jeho díla, ale též k pokoře a k potřebnému životnímu nadhledu. Putování po horách je skutečně symbolem životní cesty: Má-li člověk dojít do cíle, je třeba nespoléhat se jen na sebe, neplýtvat silami, oprostit se od zbytečné zátěže a s odvahou čelit stále novým výzvám.

Ukázka z knihy

Při chození po horách získáváme podobné zkušenosti. Stojíme-li dole, honí se nám hlavou, že tohle nikdy nezvládneme, protože hora je příliš vysoká a cesta příliš obtížná. Občas dokonce nejsme s to vidět vůbec žádnou cestu, jenom zdánlivě nepřekonatelnou skálu. Jakmile však vykročíme, hora se k nám krok za krokem přibližuje. A náhle se ocitáme na vrcholu a uvědomujeme si, že veškeré naše obavy jsou ty tam. (str. 22)

Hory a údolí života

Autor: Anselm Grün
Přeložila: Jindra Hubková

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 110×190 mm
ISBN: 978-80-7566-016-9
Doporučená cena: 219 Kč

 

 

Knihu Hory a údolí života vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Anselm Grün (* 1945) je mnich benediktinského opatství v německém Münsterschwarzachu a vyhledávaný duchovní průvodce. Patří k nejčtenějším křesťanským autorům současnosti, jeho knihy se překládají do mnoha jazyků. Karmelitánské nakladatelství jich vydalo už několik desítek, mezi nejnovější patří např. Moje modlitební kniha (2011), Lék na únavu ze života (2014), Doprovázení na duchovní cestě (2014), Duchovní lékárnička (2015). V nakladatelství Portál vyšly knihy Co živí lásku (2011), Nebe začíná v tobě (2013), Uzdravení skrze obrazy (2013), Kořeny (2015). Nakladatelství NOXI zase v roce 2015 vydalo Grünovu knihu Jak překonávat konflikty. A za zmínku stojí i kniha ve spolupráci s Tomášem Halíkem Svět bez Boha (reportáž z představení knihy).

Zdroj informací: Karmelitánského nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHory a údolí života

Grün, Anselm

Karmelitánské nakladatelství, 2018

Napsat komentář