Cesta za vzděláním

tipy_velci-autori-ceske-i-svetove-literatury
Možná si myslíte, že vzdělávání není zábavné, ale to se mýlíte. Následující knížky pro děti a studenty vás o tom hravě přesvědčí. Pomozte předškolákům zpříjemnit vstup do první třídy, zatočte s vyjmenovanými slovy a připravte se na přijímací zkoušky z matematiky!

První knížka, kterou vám dnes představíme, pochází z pera Zuzany Pospíšilové, oblíbené autorky pohádkových příběhů pro děti. Zaměřuje se na to, jak předškolákům usnadnit vstup do školy. Připraví je na jejich velký životní krok.

Jedeme do školy

Úkoly pro předškoláky
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 250×172 mm
ISBN: 978-80-271-0611-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Jedeme do školy vydalo nakladatelství Grada.

Připravte své dítě na vstup do první třídy. S touto atraktivně ilustrovanou knížkou to půjde hravě a s radostí. Na každé straně na děti čeká spousta obrázků a úkolů. Procvičí si znalosti barev, tvarů, prostorovou orientaci, základní počty a dozvědí se i něco nového.

 

Ukázka z knihy

Zuzana Pospisilova_Jedeme do skoly_ukazka1

Prohlédněte si další ukázky.

————————————————

I náš druhý tip je dílem Zuzany Pospíšilové a také ho zdobí veselé ilustrace Drahomíra TrsťanaVyjmenovaná slova pomohou vašim potomkům zvládnout náročnou látku plněním zábavných úkolů.

Vyjmenovaná slova

Doplňovačky, křížovky, osmisměrky
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-0702-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Vyjmenovaná slova vydalo nakladatelství Grada.

Tvrdé, nebo měkké? Váháš, kdy psát po obojetných souhláskách měkké I a kdy tvrdé Y? Procvič si vyjmenovaná slova a poznávání slov příbuzných! Tohle je pro tebe ta správná knížka. Křížovky, osmisměrky, vtipné obrázky a omalovánky ti pomůžou se záludnostmi pravopisu. Tvrdé, nebo měkké? To už pro tebe nebude záhada! Ilustrovaný soubor pravopisných úkolů poslouží při domácí přípravě a uvítají ho jistě i učitelé pro zpestření výuky.

 

Ukázka z knihy

Zuzana Pospisilova_Vyjmenovana slova_ukazka1

Prohlédněte si další ukázky i na webu nakladatele.

 

Mgr. Zuzana Pospíšilová

zuzana-pospisilovaZuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyPolicejní pohádkyZáchranářské pohádky.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.

 

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

————————————————

Taky trochu zápasíte s matematikou, a přijímací zkoušky se přitom kvapem blíží? Ničeho se nebojte, máme pro vás radu, jak to zvládnout. Knížka Pavla Zeleného přináší přípravné testy a tipy, jak při jejich řešení správně postupovat.

Příprava na státní přijímací zkoušky na čtyřleté obory vzdělávání – Matematika

Autor: Pavel Zelený

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 165×235 mm
ISBN: 978-80-253-3550-5
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Příprava na státní přijímací zkoušky na čtyřleté obory vzdělávání – Matematika vydalo nakladatelství Fragment.

Publikace obsahuje 11 cvičných testů z matematiky. Jsou sestaveny tak, aby student získal ucelenou představu o tom, jak jsou otázky formálně koncipovány a uměl se v nich dobře orientovat. Součástí titulu je klíč správných řešení, pokyny pro správné vyplnění záznamového archu a tipy na správnou strategii při řešení testových úloh.

 

Ukázka z knihy

Pavel Zeleny_Matematika

Prohlédněte si další ukázky.

 

Pavel Zelený

Pavel Zelený je mimo jiné také autorem užitečné publikace Příprava na státní přijímací zkoušky na osmiletá gymnázia – Matematika (Fragment, 2017), jež obsahuje cvičné testy, pokyny k vyplnění záznamových archů, tipy jak pracovat s testem a rovněž klíč správných řešení.

 

Nakladatelství Fragment se zaměřuje zejména na knihy pro děti a mládež, leporela, slovníky, učebnice a turistické průvodce. Mezi jeho bestsellery patří ERAGON, Letopisy Narnie, Maturita v kostce. Produkce se pyšní díly Václava Čtvrtka, Zdeňka Svěráka nebo Pavla Kantorka. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.

Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další užitečné knížky za skvělé ceny.

Pomohly vám naše vzdělávací tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVyjmenovaná slova
Doplňovačky, křížovky, osmisměrky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2018

zobrazit info o knizeJedeme do školy
Úkoly pro předškoláky

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2018

zobrazit info o knizePříprava na státní přijímací zkoušky na čtyřleté obory vzdělávání – Matematika

Zelený, Pavel

Fragment, 2018

Napsat komentář