Osmý PAX je na světě!

Pax Bily had
Nakladatelství Host vydalo knížku Bílý had, osmý díl z populární fantasy série PAX, která se vyznačuje napínavým dějem a úžasnými komiksovými ilustracemi. Udělejte svým dětem o Vánocích radost.

Na světle stud umírá. Nedaleko stráně Himlabacken něco stáhne malé dítě do jámy. A po Iris jako by se slehla zem. Je možné, že spolu obě zmizení souvisejí? Alrikovi s Viggem je nabídnuta pomoc z nečekané strany, ale jak můžou zachránit někoho, kdo se dostal do spárů černé čarodějnici? A hluboko pod magickou knihovnou se k životu probouzí prastará nestvůra… Bílý had je osmý díl série PAX, pokračování se připravuje na jaro 2018. Pro čtenáře od deseti let.

Série PAX si získala srdce mnoha mladých čtenářů a další fanoušci přibývají s každým novým dílem. Uvěřitelní hrdinové, napínavý děj, příběh, který má spád, a fantastické komiksové ilustrace. Koho PAX jednou chytí, toho už nikdy nepustí.

 

PAX – Bílý had

Autorky: Åsa Larssonová, Ingela Korsellová
Přeložila: Marie Voslářová
Ilustroval: Henrik Jonsson

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7577-146-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu PAX – Bílý had vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Iris se probudí. Sedí a někdo ji někam veze. Dali ji na invalidní vozík? Vozík se zastaví.
Iris se pokusí rozhlédnout, ale hlavou jí projede bolest z oslňujícího světla stropních zářivek. Opatrně přivře oči na úzkou štěrbinu. Jako v mlze uvidí naleštěný dřez. Vedle stojí lahvičky s tekutým mýdlem a dezinfekcí. Páchne to tam jako v nemocnici.
Zase oči zavře, odkašle si a promluví:
„Kde to jsem?“
Bolí ji celé tělo a jazyk se jí ve vyschlých ústech lepí na patro. (str. 9)

Pax Bily had_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Åsa Larssonová

asa larssonÅsa Larssonová (* 1966) pochází z Kiruny, malého městečka v severním Švédsku. V současnosti žije se svými dvěma dětmi na jihu Švédska, poblíž Gripsholmu. Než se začala věnovat psaní, pracovala jako daňová poradkyně. Její první kriminální román Sluneční bouře (2003; zfilmováno 2007; česky Host 2010) vzbudil ve Švédsku velký zájem čtenářů a získal ocenění za nejlepší kriminální prvotinu. Stejný ohlas měly i její další detektivní romány s hlavní postavou Rebeckou Martinssonovou: Temná stezka (2006)
Než pomine tvůj hněv (2008; obě česky Host 2012). Knihy Åsy Larssonové byly přeloženy do patnácti jazyků a za knihu Prolitá krev (2004; česky Host 2011) autorka obdržela Cenu za nejlepší švédský kriminální román. Oběť Molochovi (2012; česky Host 2013) je pátým dílem úspěšné série. PAX je její první knižní sérií pro mladé čtenáře, v nakladatelství Host již vyšly knihy: Hůl prokletíGrim přízrakDívka ze záhrobíNeviditelný zlodějSluhové zla, Postrach jezera, Dech smrti a Bílý had.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

 

Ingela Korsellová

Ingela Korsellová je spisovatelka a vědecká pracovnice, původně působila jako učitelka na základní škole. V současnosti se věnuje jednak výzkumu v oblasti dětské čtenářské gramotnosti na univerzitě v Örebro, jednak psaní knih pro děti a mládež.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePAX – Bílý had

Larssonová, Åsa - Korsellová, Ingela

Host, 2017

Napsat komentář