Přichází třetí díl ze série PAX

PAX_Dívka ze záhrobí
Po knížkách Hůl prokletí a Grim přízrak je tady třetí pokračování oblíbené série PAX pro mladé čtenáře z pera Äsy Larssonové a Ingele Korsellové. Dívka ze záhrobí přináší další strašidelné dobrodružství s mnoha tajemstvími a s napětím.

Halloweenské oslavy jsou v plném proudu, když vtom se objeví dítě v dokonale přesvědčivém kostýmu – a zaútočí…

Kdo to je? Co chce? Kde se vzalo? A hlavně, jak ho zastavit? „Krkavčí bratři“ Alrik a Viggo musejí opět spojit síly se strážci knihovny Magnarem a Estrid, tentokrát aby zachránili své spolužáky před pomstou nemrtvé. Kromě toho do města přichází tajemná dívka, která zasáhne Alrikovo srdce. Iris však přináší temné tajemství a ví o magii víc, než dává najevo. Pro čtenáře od deseti let.

Zatím nejstrašidelnejší díl. – Siri, 11 let

 

PAX – Dívka ze záhrobí

Autorky: Äsa Larssonová, Ingela Korsellová
Přeložila: Marie Voslářová
Ilustroval: Henrik Jonsson
Počet stran: 191
Vazba: vázaná
Formát: 150×217 mm
ISBN: 978-80-7491-513-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu PAX – Dívka ze záhrobí vydalo nakladatelství Host.

 

Doporučujeme

Chcete se dozvědět více o předchozích dílech ze série PAX i o jejich autorkách? Přečtěte si náš podrobný článek! Vaší pozornosti by také rozhodně nemělo ujít, že již tento podzim vyjde čtvrté pokračování příběhů Alrika a Vigga, a to pod názvem Neviditelný zloděj.

 

Äsa Larssonová

Äsa Larssonová (nar. 1966) pochází z Kiruny, malého městečka v severním Švédsku. V současnosti žije se svými dvěma dětmi na jihu Švédska, poblíž Gripsholmu. Než se začala věnovat psaní, pracovala jako daňová poradkyně. Její první kriminální román Sluneční bouře (2003; zfilmováno 2007; česky Host 2010) vzbudil ve Švédsku velký zájem čtenářů a získal ocenění za nejlepší kriminální prvotinu. Stejný ohlas měly i její další detektivní romány s hlavní postavou Rebeckou Martinssonovou: Temná stezka (2006) a Než pomine tvůj hněv (2008; obě česky Host 2012). Knihy Åsy Larssonové byly přeloženy do patnácti jazyků a za knihu Prolitá krev (2004; česky Host 2011) autorka obdržela Cenu za nejlepší švédský kriminální román. Oběť Molochovi (2012; česky Host 2013) je pátým dílem úspěšné série.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

 

Ingela Korsellová

Ingela Korsellová dříve pracovala jako učitelka. V současnosti dokončuje doktorát v oblasti dětské gramotnosti. Napsala už dva napínavé romány pro mladé čtenáře.

Informace o autorce byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePAX – Dívka ze záhrobí

Larssonová, Asa - Korsellová, Ingela

Host, 2015

Napsat komentář