Oběť Molochovi

perexObetMolochovi
Švédské autorce Åse Larssonové vyšel v českém jazyce již pátý kriminální román. Máte-li rádi detektivky, nenechte si tuto knihu ujít!

Åse Larssonové se to opět podařilo. Nový detektivní příběh napsala s energií, nadšením a citem pro jazyk, čímž zastínila většinu knih tohoto žánru. V knize Oběť Molochovi se jejím prostřednictvím dostáváme k podstatě lidských citů a lidství jako takového. Příběh rozvíjí a oživuje láska, něha a síla přátelství, ale také zištnost, nenávist a egoismus… Nádherný, svižně napsaný kriminální román.

Gunilla Weddingová, Skånska Dagbladet

 

Knihu Oběť Molochovi vydalo nakladatelství Host

 

Lovecká výprava našla v žaludku medvěda kost z lidské ruky. Několik měsíců nato je u sebe doma zavražděna Sol-Britt Uusitalová. Rebecka Martinssonová a kirunští policisté začínají vyšetřovat případ, který na první pohled vypadá jako vražda ze žárlivosti nebo zášti. Když je Rebecka z případu odvolána a nahrazena nepříjemným prokurátorem Carlem von Postem, rozhodne se vzít si všechnu nevybranou dovolenou. Nedokáže Sol-Brittinu vraždu pustit z hlavy, stát stranou a nechat vyrůstat sedmiletého Sol-Brittina vnuka bez rodiny a příbuzných, aniž by se dozvěděl, co se stalo jeho babičce.

Spolu s vyšetřováním vraždy a policejní prací vyplouvá na povrch starý příběh Hjalmara Lundbohma, kirunského podnikatele z počátku minulého století, a jeho milostná aféra s krásnou učitelkou Elinou Petterssonovou. Přítomnost je propojena s dávnými událostmi více, než se zdálo.

 

Přečetl jsem Åsu Larssonovou a konečně jsem našel svou královnu detektivek. Kdybych nebyl šťastně ženatý, požádal bych ji o ruku.

Leif G. W. Persson

 

Oběť Molochovi

Autor: Åsa Larssonová
Překlad: Jana Holá
Počet stran: 336
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-732-4
Vydání: první
Doporučená cena: 299 Kč
Vydáno: v červenci 2013

Více o knize Oběť Molochovi včetně ukázky najdete na stránkách nakladatelství Host.

 

 

O autorce

Åsa Larssonová (* 1966) pochází z Kiruny, malého městečka v severním Švédsku. V současnosti žije se svými dvěma dětmi na jihu Švédska, poblíž Gripsholmu. Než se začala věnovat psaní, pracovala jako daňová poradkyně. Její první kriminální román Sluneční bouře (2003; zfilmováno 2007; česky Host 2010) vzbudil ve Švédsku velký zájem čtenářů a získal ocenění za nejlepší kriminální prvotinu. Stejný ohlas měly i její další detektivní romány s hlavní postavou Rebeckou Martinssonovou: Temná stezka (2006) a Než pomine tvůj hněv (2008; obě česky Host 2012). Knihy Åsy Larssonové byly přeloženy do patnácti jazyků a za knihu Prolitá krev (2004; česky Host 2011) autorka obdržela Cenu za nejlepší švédský kriminální román. Oběť Molochovi (2012; česky Host 2013) je pátým dílem úspěšné série.

V nakladatelství Host již vyšlo:

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOběť Molochovi

Larssonová, Asa

Host, 2013

Napsat komentář