Vychází pátý díl městské fantasy série PAX

sluhove zla nahled
Děti už dávno netouží po milých, dobrosrdečných pohádkách, které si pravděpodobně mnozí z vás z dětství pamatují. Láká je napětí a dobrodružství. Právě tyto aspekty nacházíme již několik let v tvorbě skandinávských autorek Ingely Korsellové a Åsy Larssonové.

Spisovatelkám, jež se kromě pedagogiky a tvorby pro dospělé věnují úspěšné, poutavé sérii pro mladé čtenáře, vychází v nakladatelství Host v pořadí páté pokračování fantasy putování po Mariefredu. Mladí čeští knihomolové se měli v minulosti možnost ponořit do fantazijního prostředí v Holi prokletí, Grim přízraku, Dívce ze záhrobí a Neviditelném zloději. V knize Sluhové zla k sobě Alrik a Viggo již tradičně zvou čtenáře všech generací, aby je doprovodili v boji proti nadpřirozenému zlu, které v jejich světě řádí. Přístupným jazykem se autorkám daří strhnout nejen nadšené knihomoly, ale také ty, kteří možná se čtením a láskou k literatuře trochu zápolí. Neváhejte a ponořte se do skandinávsky magického příběhu s chytlavými ilustracemi Henrika Jonssona.

 

Je prosinec, obyvatelé Mariefredu se uprostřed předvánočního shonu chystají na oslavu svátku sv. Lucie. Jen málokdo však tuší, jak děsivá Lucie tentokrát město čeká. Jedna nevinná dětská hra přivolá nebezpečné návštěvníky. Otevře se brána do jiného světa a v Mariefredu začnou řádit tři duchové. Alrik s Viggem bojují s časem. Musí bytosti přemoct – dřív než lidi vyděsí k smrti! PAX je unikátní epos žánru městské fantasy pro děti od deseti let, plný napětí, magie a akce. Odehrává se v současném Švédsku a je považován za moderní severskou klasiku.

Pax – Sluhové zla

Autorka: Ingele Korsellová, Åsa Larssonová
Ilustrace: Henrik Jonsson
Přeložila: Marie Voslařová

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 150×216 mm
ISBN: 978-80-7491-515-4
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Pax – Sluhové zla vydalo nakladatelství Host.

Ohlas na knihu

Série PAX je teď můj favorit, jsou to knihy, které dávám do rukou dětem, když chtějí něco doporučit. Moc se mi líbí, jak je vykreslený vztah mezi bratry, to, jak jsou si bezmezně oddaní, přestože spolu ne vždy souhlasí.

– Bokstävlarna

Neměli jste zatím příležitost se se sérií PAX seznámit? Nahlédněte do našeho obsáhlého článku, který se předchozími díly zabývá. Najdete v něm dokonce i rozhovor s autory.

Ingela Korsellová

je spisovatelka a vědecká pracovnice, původně působila jako učitelka na základní škole. V současnosti se věnuje jednak výzkumu v oblasti dětské čtenářské gramotnosti na univerzitě v Örebro, jednak psaní knih pro děti a mládež.
(Informace převzaty ze stránek nakladatelství Host.)

 

Åsa Larssonová

asa larssonpatří k nejoblíbenějším skandinávským autorkám detektivních románů, knih z její série o Rebecce Martinssonové se prodaly miliony výtisků po celém světě a získala za ně několik ocenění. Åsa je spisovatelkou na plný úvazek. PAX je její první knižní série pro mladé čtenáře.
(Informace a fotografie převzaty ze stránek nakladatelství Host.)


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePAX – Sluhové zla

Korsellová, Ingela - Larssonová, Äsa

Host, 2016

Napsat komentář