Kriminální příběhy na pondělí

detektivka2
Zločin má mnoho tváří, stejně jako ti, jež mu čelí. Osamělí detektivové zkroušení životem nebo úspěšná autorka detektivek, která se nachomýtla ke skutečné vraždě. Ti všichni čekají na stránkách či v nahrávkách následujících titulů, aby vám mohli vyprávět své mrazivé příběhy.

Patří Peter May mezi vaše oblíbené autory? Pak můžete jásat! Další díl jeho oblíbených čínských thrillerů nyní vychází také v audiopodobě. Na dvojici pátračů čeká nelehký úkol – najít muže, který zabil čtveřici Číňanů, a zjistit, proč se detaily smrti čtvrté oběti tak zásadně liší.

Čtvrtá oběť (audiokniha)

Druhý případ detektiva Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové. Cesty Liho a Margaret se vlivem okolností rozdělily, ale vyšetřování série rituálních poprav v Pekingu je opět svede ke spolupráci, ať už se jim to líbí nebo ne. První tři oběti kdosi omámil drogami, svázal, označil plakátem s přezdívkou a číslem a nakonec zručně sťal. Čtvrtá oběť byla popravena stejně, jenže se jednalo o amerického diplomata čínského původu. Pro všechny je záhadou, proč se Jüan Tchao po několika desítkách let v Americe vrátil do Pekingu, spokojil se s nevýnosným úřednickým postem a pronajal si byt v omšelé části města – především však, proč zemřel stejně bizarním způsobem jako další tři Číňané. Li s Margaret jsou pravdě na stopě, ale zároveň se tím nebezpečně přibližují k vrahovi, který je připraven obětovat kohokoliv, aby své tajemství uchránil.
Čte: Jana Plodková, Martin Myšička

Autor: Peter May

Vazba: CD
ISBN: 8594169481043
Doporučená cena: 329 Kč

Audioknihu Čtvrtá oběť vydalo nakladatelství OneHotBook.

Neváhejte a zaposlouchejte se do ukázky, kterou pro vás nakladatelství připravilo…

O tomto i předchozím dílu série si můžete více přečíst také v našich dalších článcích.

————————————————

Nyní se na nějakou dobu přesuneme na území Spojených států. Úspěšná autorka detektivek Grace si chce odpočinout u své sestry Kathleen. Zaslouženou dovolenou jí však zkomplikuje vražda. Najde vraha dřív, než skončí mrtvá stejně jako její upjatá a konzervativní sestra, která měla jedno velmi pikantní tajemství?

Srdcová dáma

Úspěšná autorka detektivních příběhů Grace McCabeová si potřebuje odpočinout po náročném turné spojeném s vydáním její nejnovější knihy, a odjíždí proto do Washigtonu navštívit svou sestru Kathleen. Jaké je ale její překvapení, když zjistí, že si upjatá a spořádaná Kathleen přivydělává na erotické telefonní lince a svým klientům je známá jako Desiree. Jednoho dne ji Grace nachází zavražděnou – uškrcenou kabelem vlastního telefonu. Život se jí rázem obrací vzhůru nohama, jako by se ocitla na stránkách jedné ze svých knížek. Akorát že hlavní hrdinkou je tentokrát ona sama. Rozhodne se nečekat, až policie chytí vraha, a místo toho vymyslí odvážnou past, aby ho přilákala k sobě.

Autorka: Nora Roberts
Přeložila: Soňa Tobiášová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 140×207 mm
ISBN: 978-80-267-0816-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Srdcová dáma vydalo nakladatelství Motto.

Když přejely most na konci Čtrnácté ulice, vzpomněla si Grace na pokoj, který se sestrou v dětství sdílela. Na jedné straně dokonale uklizený, na druhé věčně zpřeházený. Ale to nebýval jediný důvod ke sporům. Grace si často vymýšlela hry, které s ní sestra odmítala hrát. Jaká jsou pravidla? To ji zajímalo ze všeho nejdřív. A pokud pravidla neexistovala nebo byla příliš volná, nedokázala se do hry zapojit.

Na všechno pravidla, Kath, viď? pomyslela si teď, když mlčky pokračovaly v cestě. Ve škole, v kostele i v životě. Není divu, že ji vždycky rozhodilo, když se pravidla změnila. Jako právě nedávno.
(str. 15)

Stáhněte si celou ukázkovou kapitolu.

————————————————

Detektiv Marshall Grade to v životě nemá lehké, ale většinou si za to může sám. Když ale zmizí dívka, která mu připomíná jeho ztracenou lásku, nechá kvůli vyšetřování únosu plavat i program na ochranu svědků. Co na tom, že má v patách nelítostného nájemného vraha, který musí srovnat účty?

Zlo

Mladý newyorský policista, který je po mnoho měsíců nasazen jako tajný agent do hnízda drogové mafie, nakonec nezvládne krajní situaci a těžce zraní člověka. Marshalla trápí pochybnosti a výčitky svědomí za tento čin i za násilné činy jiných policistů, jež ve své kariéře zažil. Chce skončit, odejít od policie a vůbec zmizet z města. Ještě k tomu se schází s Chloe, dcerou mafiánského bosse, a vypadá to vážněji než jen jako zálet. Pak ale v sídle mafie dojde k přestřelce. Několik let nato žije Marshall v ústraní v rámci ochrany svědků, ale stále ho pronásledují pocity viny. Když ve městě zmizí mladá žena Alyce Rayová, která mu na fotografii v novinách něčím připomíná Chloe, pustí se do riskantního vyšetřování jejího únosu. Jednotlivec by sice neměl píchat do vosího hnízda organizovaných zločinců, Marshallův důrazný postup však nese ovoce. Když už chybí málo, aby záhadné zmizení objasnil, dostihne ho jeho minulost – a také profesionální zabiják.

Autor: Ben Sanders
Přeložila: Ludmila Janská

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7335-449-7
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Zlo vydalo nakladatelství Leda.

Frazer se pořád ještě tisknul k svému sedadlu, šok ho tam doslova přimrazil. Odvrátil obličej od toho úděsného pohledu, tvář přitiskl k opěrce hlavy. Zvedl ruce, s prsty ohnutými jako pařáty, v jakémsi zoufalém pokusu o odvrácení nejhoršího.
Wayne čekal.

Frazer se postupně vzpamatovával. Spustil ruce a podíval se dopředu. Vracel se mu dech, v obličeji byl bledší než prve. Přejel si rukávem ústa a odvážil se pohlédnout ven z vozu. Jeho gorila tam ležela jako nešťastná hromádka masa a kostí. Jediným pohybem byla vytékající krev.

„Ježíši. Vy jste ho zabil.“ (str. 45)

————————————————

Svědčí důkazy vždy o vině? Adrian Wall, odsouzený za vraždu mladé ženy, ví, že ne. Třináct let strávil za mřížemi a teď se ho tam někdo pokouší dostat znovu. Zinscenovaná vražda se podobá té osudné, ale důkazy tentokrát chybí. Jenže je všechno takové, jak se na první pohled zdá?

Tíha nenávisti

Na okraji nejmenovaného města v Severní Karolině stojí věznice, v níž si odpykává trest za vraždu bývalý vynikající policista Adrian Wall. Po třinácti letech je podmínečně propuštěn v příšerném tělesném stavu, který svědčí o tom, že byl během let strávených ve věznici krutě týrán. Za městem stojí opuštený zchátralý kostel, na jehožoltáři se před oněmi třinácti lety našla mrtvá mladá žena. Důkazy ukazovaly na Adriana: jeho DNA za nehty jeho oběti, jeho otisky na pohozené plechovce od piva. Jen dva lidé věřili v Adrianovu nevinu: mladá policistka Liz a stařičký Adrianův obhájce Jones. S Adrianem si odpykával doživotní trest lupič Eli. Peníze z jeho velké loupeže se nikdy nenašly a ředitel věznice je přesvědčen o tom, že Wall zná místo úkrytu. Po Adrianově propuštění je ve stejném kostele za městem nalezena mrtvola ženy zavražděné stejným způsobem jako ona žena před třinácti lety. Podezření samozřejmě padne na Adriana, jenže tentokrát proti němu nejsou důkazy.

Autor: John Hart
Přeložil: Jindřich Manďák

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7429-748-9
Doporučená cena: 368 Kč

Knihu Tíha nenávisti vydalo nakladatelství Vyšehrad.

Zastavil u čerpací stanice a vyhodil pásku i pouta. Paralyzér si nechal, protože některé věci jsou zapotřebí. Plátno a hedvábné šňůry byly na bezpečném místě. Přesto se v autě skrčil, když kolem prosvištěla kolona státních hlídkových vozů. Věci houstly, přímo to cítil i tady ve voze, tytéž konce, tytéž nevyhnutelnosti. Byla tu šance, že z toho vyvázne a bude pokračovat dál, ale zabíjení už ho unavovalo a utajování jakbysmet. Už to trvalo tak dlouho. Břemeno těžklo, zemřela žena a celé měsíce poté ho pronásledovaly deprese.

Neměl být vrahem. (str. 348)

Delší ukázku si můžete přečíst na stránkách nakladatele.

————————————————

V následujícím titulu vyšetřuje londýnský detektiv Heckenburg zmizení osmatřiceti žen. Lauren Wraxfordová zase hledá svou ztracenou sestru. Aby uspěli, musí oba spojit své síly a proniknout do podsvětí organizovaného zločinu. A když už si myslí, že narazili na samé dno, najdou v bahně hrůzu, kterou nečekali. Klub sympaťáků.

Stalkeři

Klient pouze sdělí jméno té ženy. O zbytek se postarají oni. Špinavá práce je na nich; klient si může dělat, co se mu zlíbí. Bez omezení. Detektiv seržant Mark Heckenburg vyšetřuje podivné zmizení osmatřiceti žen. Každá z nich vedla spokojený život, než beze stopy zmizela. Podivné okolnosti i počet obětí Heckenburga znepokojují, ovšem jeho nadřízení mají na celou věc odlišný pohled. Chtějí případ odložit. Lauren Wraxfordová se zoufale snaží najít svou sestru. Všechny stopy, které se jí zatím podařilo nalézt, vedou do míst, kam si sama vstoupit netroufá, a tak požádá Heckenburga o pomoc. Nesourodá dvojice se společně noří do temného světa gangsterů a organizovaného zločinu. Věděli od začátku, že je nečeká procházka růžovým sadem, ovšem když narazí na skupinu, která si říká Klub sympaťáků, dojde jim, že teď už jde opravdu do tuhého. Těchhle sympaťáků se totiž všichni bojí. Žádný práskač na ně nic neprozradí. Všeobecně se o nich ví jen to, že dokážou zařídit cokoli. Pokud za to zaplatíte dostatečně vysokou cenu.

Autor: Paul Finch
Přeložila: Zuzana Pernicová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 135×211 mm
ISBN: 978-80-7498-169-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Stalkeři vydalo nakladatelství Domino.

S rukama v kapsách zůstal stát na opačné straně silnice. Vysoký blonďák, který se jmenoval Dale Loxton, vzhlédl od novin. Takhle zblízka mu elegantní vzhled kazila ošklivá zubatá jizva na levé tváři a hadí hlava s vyceněnými zuby vytetovaná ze strany na krku. Na rukou měl černé kožené rukavice.

Heck zahlédl, že se z úkrytu po jeho pravici vyloupla další postava. Lennie Asquith, řečený Cvok, byl statný a vypadal tak trochu jako lidoop. Taky měl na sobě černý oblek a kožené rukavice, ale s upraveným oblečením kontrastovaly dlouhé mastné zrzavé vlasy a tvář zbrázděná jizvičkami po akné. Ani jeden z těch dvou se neusmíval. (str. 22)

Přečtěte si prvních deset tisíc slov z knihy.

————————————————

O několik set kilometrů dál cílí neznámý stockholmský zabiják na malé chlapce. Nezastaví se před ničím. Dokonce neváhá a pokus o další vraždu policii promítá v přímém přenosu. Zvládne policista Zack Herry, bojující se svými vlastními běsy, najít a zachránit dítě včas?

Leon

Město, ve kterém přežijí jen ti nejsilnější. Z azylového domu se ztratí chlapec. Později je nalezen mrtvý na vrcholu zapomenutého továrního komína. Krátce poté policie obdrží odkaz na livestream, na kterém je vidět uvězněný další pohřešovaný chlapec. Sedí zavřený v kleci a hodiny vedle něj ukazují, že mu zbývá dvaapadesát hodin života. Zack Herry ví, jaké peklo dítě čeká, ale aby ho našel, musí dát v sázku vlastní život. Ve stejnou dobu Zack ztrácí kontrolu nad svou drogovou závislostí a pouští se do předem prohraného boje. Hranice mezi tím, co je správné a co špatné, se rozostřují, a zatímco v mrazivém Stockholmu vrcholí pátrání po neznámém únosci, mladý policista se ocitá před neřešitelnou volbou…

Autoři: Mons Kallentoft, Markus Lutteman
Přeložila: Eliška Boudová

Počet stran: 367
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-721-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Leon vydalo nakladatelství Host.

Zapne si sponu pod krkem, ostatních knoflíků si nevšímá.

Místo toho se znovu shýbá k odpadkovému pytli a vyjímá z něj pravou lví hlavu. Lebka byla odstraněna, spodní čelist stejně tak. Hříva ale zůstala zachována. Když si lví hlavu přetahuje přes svou vlastní, spadá mu hříva na ramena jako dlouhý, hustý, zlatě třpytivý závoj a po okrajích zorného pole mu utkvívají nedávno nabroušené horní tesáky.

Chvíli tiše stojí. Užívá si, jak se síla převleku přenáší ze zvířete na něj samého. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

Stejně jako druhý případ detektiva Li Jena, je i Leon pokračováním série. V našich článcích můžete zjistit více nejen o něm, ale i o předchozím dílu s názvem Zack.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtvrtá oběť (audiokniha)

May, Peter

OneHotBook, 2016

zobrazit info o knizeLeon

Kallentoft, Mons - Lutteman, Markus

Host, 2016

zobrazit info o knizeSrdcová dáma

Roberts, Nora

Motto, 2017

zobrazit info o knizeZlo

Sanders, Ben

Leda, 2016

zobrazit info o knizeTíha nenávisti
Najde se oltářní vrah?

Hart, John

Vyšehrad, 2016

zobrazit info o knizeStalkeři

Finch, Paul

Domino, 2016

Napsat komentář