Vánoční příběhy pro děti

tipy_anselm-grun_vanocni-pribeh_maria-dateno_setkani-s-pastyri_2
Vánoce se rychle blíží, a protože toto krásné období milují hlavně děti, připravili jsme si pro ně výjimečné knižní tipy, které jim připomenou příběh o narození Ježíše ve městě Betlémě.

Setkání s pastýři je prvním dílem z šestidílné série o třech dětech, které zažívají velká dobrodružství v Ježíšově době. V úvodním příběhu se dostanou do Betléma mezi pastýře.

Setkání s pastýři

Autorka: Maria Grace Dateno
Přeložila: Magdalena Šobáňová
Ilustroval: Paul Cunningham

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7450-234-7
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Setkání s pastýři vydalo nakladatelství Paulínky.

První díl ze série příběhů pro děti ve věku 6–9 let. V celkem 6 dílech budou tři děti žijící v současnosti zažívat velká dobrodružství pokaždé, když se dostanou do Ježíšovy doby. K tomu nedochází náhodně, ale pokaždé se tak děje, když řeší nějaký „problém“. Cesta v čase zpět a zkušenosti, které tam nasbírají, jim pomohou v realitě řešit otázky tak, jak nás tomu učí evangelium.
První díl propojí svět sourozenců a jejich kamaráda s pastýři z Betléma, kteří jim přijdou na pomoc, když se poprvé dostanou do „jiných časů“.

 

Ukázka z knihy

Dobrý pastýř
Po našem betlémském dobrodružství jsem cítil, že něco ve mně se změnilo.
Pochopil jsem, co myslel Eldad tím, když řekl, že se v jeho životě nic nezměnilo, i když se změnilo všechno. Dělal jsem totéž, co jsem obvykle dělával každý den, ale když jsme šli v neděli do kostela na mši, uvědomil jsem si, co se změnilo.
Otec Joe četl právě ten úryvek z Bible, kde Ježíš vypráví o tom, že je dobrý pastýř. Když jsme přišli domů, požádal jsem tátu, aby mi ten úryvek pomohl najít v Bibli. Tady je:
„Já jsem pastýř dobrý! Dobrý pastýř dává za ovce svůj život. Kdo je najatý za mzdu a není pastýř a jemuž ovce nepatří, (jak) vidí přicházet vlka, opouští ovce a dává se na útěk – a vlk je uchvacuje a rozhání – vždyť (kdo) je najatý za mzdu, tomu na ovcích nezáleží. Já jsem dobrý pastýř; znám svoje (ovce) a moje (ovce) znají mne, jako mne zná Otec a já znám Otce; a za ovce dávám svůj život. Mám i jiné ovce, které nejsou z tohoto ovčince. Také ty musím přivést; a uposlechnou mého hlasu a bude jen jedno stádce, jen jeden pastýř“ (Jan 10, 11–16).
Bylo úžasné slyšet, jak Ježíš vypráví o ovcích a pastýřích! (str. 73–74)

maria-grace-dateno_setkani-s-pastyri_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Paulínky jsou řeholní kongregací, která byla založena v Itálii v roce 1915 a církví definitivně schválena v roce 1953. Název řeholní rodiny vyjadřuje hluboký vztah s apoštolem Pavlem. Od něho čerpají inspiraci pro celý životní styl – spiritualitu i apoštolát. V současné době působí v 52 státech celého světa. Žijí v malých i větších komunitách a podle možností té které země vedou knihkupectví, věnují se nakladatelské činnosti nebo se různými způsoby podílí na apoštolátu prostřednictvím sdělovacích prostředků.

————————————————

Druhé vydání Vánočního příběhu přináší krásně ilustrovanou a dětem srozumitelnou podobu Ježíškova narození v Betlémě. Seznamuje malé čtenáře se vším, co této výjimečné události předcházelo a co po ní následovalo.

Vánoční příběh

Autor: Anselm Grün
Ilustroval: Giuliano Ferri

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 210×280 mm
ISBN: 978-80-7195-917-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Vánoční příběh vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Anselm Grün živým a neotřelým způsobem vypráví příběh všech příběhů: Ježíšovy Vánoce. Drží se přitom podání evangelistů Marka a Lukáše. Před očima se nám zpřítomňuje andělovo zvěstování mladé dívce Marii, Ježíšovo narození v nepohodlí Betléma, návštěva tří mudrců i útěk do Egypta. Vše doprovázejí krásné ilustrace Giuliana Ferriho.

 

Ukázka z knihy

V Betlémě Josef marně hledal ubytování. Všichni ho odmítali, v celém městě pro ně nebylo místo. Když už se znavení poutníci chtěli vydat dál, otevřel jim jeden muž dveře do svého domu. Slyšel, že mladý pár nemá kam hlavu složit, ačkoliv žena brzy porodí dítě, a bylo mu jich líto. Řekl jim: „V mém domě už také není volná jediná místnost, ale mám ještě chlév. Můžete v něm přespat a v noci vám nebude taková zima.“ Maria s Josefem si lehli do teplé slámy a Maria porodila děťátko. Dali mu jméno Ježíš, jak to pověděl anděl. Maminka zavinula Ježíše do plenek a položila do jesliček, do nichž vůl a oslík obvykle dostávali krmení. Zvířátka se divila, když uviděla v jeslích ležet malé miminko. Zahřívala ho svým dechem, aby neprochladlo.
Té noci hlídali nedaleko města svá stáda pastýři. Ovce odpočívaly, na polích a pastvinách vládl klid a mír. Najednou se kolem pastýřů rozlila jasná záře. Z nebe na ně dopadal proud světla a muži zahlédli anděla. Pastýři, kteří se v noci ničeho nebojí, dostali strach. Co se to děje?
Ale anděl je uklidnil: „Nebojte se, zvěstuji vám velkou radost, neboť se vám dnes v Betlémě narodil spasitel, který zachrání celý svět.“

Prohlédněte si další ukázku:

anselm-grun_vanocni-pribeh_ukazka

 

Anselm Grün

Anselm Grün (* 1945) je mnich benediktinského opatství v německém Münsterschwarzachu a vyhledávaný duchovní průvodce. Patří k nejčtenějším křesťanským autorům současnosti, jeho knihy se překládají do mnoha jazyků. Karmelitánské nakladatelství jich vydalo už několik desítek, mezi nejnovější patří např. Moje modlitební kniha (2011), Lék na únavu ze života (2014), Doprovázení na duchovní cestě (2014), Duchovní lékárnička (2015). V nakladatelství Portál vyšly knihy Co živí lásku (2011), Nebe začíná v tobě (2013), Uzdravení skrze obrazy (2013), Kořeny (2015). Nakladatelství NOXI zase v roce 2015 vydalo Grünovu knihu Jak překonávat konflikty.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek Karmelitánského knihkupectví.

 

Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás dnešní knižní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSetkání s pastýři

Dateno, Maria Grace

Paulínky, 2016

zobrazit info o knizeVánoční příběh

Grün, Anselm

Karmelitánské nakladatelství, 2016

Napsat komentář