Veselé příběhy pro malé i velké

denik-silene-matky-tipy
V dnešních tipech vám představujeme čtyři knihy věnované ženám, jak velkým, tak malým. Ty velké ženy pobaví určitě každá z předkládaných knih, ty úplně malé se mohou začíst s maminkou do knížky pro prvňáčky, větší slečny zase do detektivního příběhu.

První z tipů je ta z knížek o mateřství, kterou by při dostatku talentu mohla napsat leckterá z matek. Iva Lecká coby moderátorka měla příběh mateřství díky své profesi ještě pestřejší. Knihou potěšíte každou matku, protože každý si rád přečte i o těch cizích trampotách a krásných chvílích, a přikyvuje, usmívá se a cítí, že v tom není sám.

Vtipná, humorná a zábavná kniha o příchodu prvního dítě na svět, který se v tom okamžiku pro matku zásadně změní. Autorka vypráví, jak se nejprve důkladně připravovala na mateřství, ale po porodu pochopila, že jedině šílená matka může jako kůň vydržet všechno a zvládnout rodinu i návrat ke své původní profesi.

Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň

Autorka: Iva Lecká

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7244-301-7
Doporučená cena: 239 Kč

 

Knihu Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorce

Iva Lecká je dlouholetou rozhlasovou a televizní moderátorkou. Kromě práce za mikrofonem nebo před kamerou se věnuje také novinařině. Spolupracuje s celou řadou deníků a internetových portálů, na kterých komentuje aktuální dění z Čech i ze zahraničí a hodnotí šatníky známých osobností. Na dráhu spisovatelky se dostala náhodou. Její prvotina Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň (kniha psaná s nadsázkou, ironií a humorem), vznikla na základě poptávky posluchačů pražského rádia City, kde v současné době Iva působí a kde se mohli čtenáři s deníkem setkat poprvé. Posluchači – čtenáři si její deník oblíbili natolik, že kniha hned první den zmizela z prodejních pultů. V druhé pokračování, který vyšel pod názvem Všechno je jednou poprvé aneb Ještě jsem se nezbláznila se čtenář opět setká se známými postavami Iviny bláznivé rodiny a prožije s ní neuvěřitelné situace plné překvapení, které mu v mnohém připomenou jeho vlastní život. Tento rok vyšel nový román Dámská jízda s Milanem. Můžete se těšit na knížku plnou humoru, partnerských zvratů, rodinných karambolů a mileneckých zápletek :-).

Informace o autorce pocházejí z webu nakladatele.

————————————————

Druhým tipem je kniha ženy, která se nebála řídit hotel a s krásným humorem popsala kuriozity jeho chodu. Zaměstnance, které by pohledal, a hosty ještě bláznivější. Vezměte si příklad z odvážné a vtipné podnikatelky!

Jistě znáte lidi, kteří vás dohánějí k šílenství, až se veškerá vaše tolerance, soucit i rozumový nadhled smrsknou na jedinou souvislou myšlenku: „ZA CO!“ Autorka čerpá z vlastní zkušenosti hotelové manažerky a s osobitým humorem nám představí paní Čeňkovou, pana Hillera a další protagonisty situací komických, absurdních i těch „já se z toho zvencnu“.

Hotelstory aneb když to hosté rozbalí

Autorka: Vladimíra Černajová

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-143-1
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Hotelstory aneb když to hosté rozbalí vydalo nakladatelství Alpress.

 

Ukázka z knihy

Za Dořina působení v našem stylovém francouzském restaurantu se razantně změnila struktura návštěvníků podle pohlaví. Smíšené páry se přetavily do výhradně mužských skupin alias „jdu na jedno, nečekej mě“. Rodinné obědy vymizely. Manželé, kteří přišli oslavit třicet let štěstí, lásky a úcty se obvykle nad dezertem rozešli od stolu i lože, protože pán, příliš dlouho šťastný v příliš stabilním svazku, nedokázal skrýt, jak Dořina vulgárnost působí pozitivně na jeho erektilní dysfunkci. Pozorovat Doru a stůl s deseti muži bylo jako sledovat alfa samici, jak cvičí orangutany v říji. Stála nad nimi coby bohyně plodnosti, zakrývajíc obzor svými naddimenzovanými ňadry a půllitry piva. Být to před sto lety, docela dobře by mohla stát předlohou pro Jarmilu Macarátovou, zemitou a smyslnou hospodskou z půvabné knížky Zvonokosy od Gabriela Chevalliera. Kaštanové vlasy, plné tvary, z přidrzlé pusy sypala jednu provokativní narážku za druhou a ctitelé panáčkovali ve stavu permanentního vzrušení jak kybernetické myšky v naději, že budou připuštěni. Ne všem se to podařilo, protože Dora hledala kvalitního kohouta pro doživotní bezpracný přísun zobu. A ne každý má na to být sponzorem. Pořídila si kdysi dvojčata s pánem, který se jako milující tatík neprojevil. Zanechal ji a dítka svému osudu. Měla tedy zodpovědnost a nezahodila se s každým.

Celou ukázku si přečtěte na webu nakladatele.

————————————————

Třetím tipem je knížka z nakladatelství Grada pro začínající čtenáře o holčičce, kterou máme mnozí doma a o které si děti jistě samy rády přečtou. Veronika určitě není tak zlobivá, jak se zdá, to děti samy poznají. Velké písmo a krásné obrázky přitáhnou prvňáčky ke čtení.

Další knížka z úspěšné edice Čtení pro prvňáčky přináší zábavný příběh, díky kterému děti pochopí, že rodiče to s nimi někdy mají složité. Vyjít se zlobidlem zkrátka není jen tak. Veronika je paličatá. Nálady střídá jako aprílové počasí. Kdyby tak věděla, jaké starosti s ní maminka mívá, to by se ze zlobení hned vyléčila. Možná k tomu bude mít příležitost…Trochu poučný, hodně veselý a skvěle ilustrovaný příběh je tu pro všechny začínající čtenáře.

Veronika zlobidlo

Autorka: Lenka Rožnovská
Ilustrace: Bára Buchalová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-247-5830-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Veronika zlobidlo vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

veronika-zlobidlo          veronika-zlobidlo-2

O autorce

Lenka Rožnovská (* 1972) Pedagožka a autorka literatury pro děti. Její texty vycházely v časopisu Sluníčko, nyní se věnuje převážně knižní tvorbě a spolupracuje s knihovnami na projektech prohlubujících čtenářské kompetence u dětí mladšího školního věku. V nakladatelství Grada vydala dvě desítky titulů pro děti. Mezi nejpozoruhodnější patří série moderních ilustrovaných bajek Statečná lvíčata (2013), Slůně Riang (2013) a Bílý tygr (2013). U začínajících čtenářů si získaly oblibu především knihy Tatínku, nezlob! (2013) a Případy detektiva Kláska a opičáka Jojíka (2014). S ilustrátorem Jiřím Fixlem spolupracovala již na titulech Vojta a Pepík Marcipánek (2013) a Dědo, ty jsi indián (2013), které se s úspěchem zabydlely v edici Čtení pro prvňáčky. Výsledkem jejich další autorské spolupráce je kniha Co zavinil Kolumbus (2015), v níž se do čtenářsky vděčného celku spojuje autorčin vypravěčský talent, vlakové kulisy a velkoformátové ilustrace.

Informace o autorce pochází z webu kosmas.cz.

————————————————

Posledním dnešním tipem je detektivka pro malá, dobrodružství chtivá děvčata. Nakladatelství Mladá fronta přináší další z knih o případech úspěšné detektivní kanceláře Majdy Čmuchalové. Tentokrát pátrá po záhadné fialové mlze a holčičky se opět mohou těšit na napínavé a vtipné vyprávění.

Devítiletá Majda Čmuchalová a její kolegyně z detektivní kanceláře Holky čmuchalky o sobě rády prohlašují, že pro ně není žádná záhada příliš záhadná a žádný problém příliš zapeklitý. Ale bude to platit i v případě děsivé fialové mlhy, která se ve městě zničehonic objevila a teď ve stínech číhá na ubohé obyvatele Kalužína, kterým na hlavách vytváří ty nejpodivnější a nejpraštěnější účesy? Jsou snad za strašidelný vlasový úkaz zodpovědní ufouni z vesmíru? A podaří se děvčatům případ rozřešit, dřív než celé město skončí s hlavou podobnou cukrové vatě?

Majda Čmuchalová 3 – Velký vlasový poprask

Autorka: Kate Pankhurstová
Přeložila: Jana Hejná

Počet stran: 176
Vazba: : 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-3519-4
Doporučená cena: 229 Kč

 

 

Knihu Majda Čmuchalová 3 – Velký vlasový poprask vydalo
nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

majda-cmuchalova

Další kniha v sérii:

majda-cmuchalova-1

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDeník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň

Lecká, Iva

Šulc-Švarc, 2016

zobrazit info o knizeHotelstory aneb když to hosté rozbalí
Úsměvné příběhy nejen z recepce

Černajová, Vladimíra

Alpress, 2016

zobrazit info o knizeVeronika zlobidlo

Rožnovská, Lenka

Grada, 2016

zobrazit info o knizeMajda Čmuchalová 3 – Velký vlasový poprask

Pankhurstová, Kate

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář