Bajka z lesnaté tajgy

Bílý tygr
Kdo by neměl rád příběhy pro děti od Lenky Rožnovské? Na pultech nakladatelství Grada se objevila další publikace od této oblíbené autorky, ilustrace pocházejí od neméně známé Ivety Autratové. Pojďte s námi prožít příběh tygříka s neobvyklou barvou!

Další poetická bajka Lenky Rožnovské zavádí čtenáře do lesnaté tajgy, kde se tygřici Taře narodí mládě s bílou srstí. Tara ví, že malý albín ohrožuje ji i její druhé mládě, a musí se rozhodnout, zda uposlechne neúprosný zákon přírody, který jinakost trestá smrtí. Je v osudu bílého tygra místo pro naději a štěstí?

Krásný alegorický příběh je neoddělitelně spjatý s výpravnými ilustracemi Ivety Autratové.

Kniha je doporučena dětem od 5 let.

 

Bílý tygr

Autor: Lenka Rožnovská
Ilustrace: Iveta Autratová

Vydalo: nakladatelství Grada

Formát: 200×200 mm
Počet stran: 32
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-247-4671-5

 

 Přečtěte si více o knize Bílý tygr.

 

Ukázka z knihy

 

Chladný měsíc pomalu kráčel vstříc žhavému slunci. Snad se dnes dočká a bude smět políbit zářivé paprsky zlaté paní. Avšak slunce jedoucí na koni času svého oře nezastaví. Nepočká na pána noci, nebeská schůzka je oddálena na jindy.

Slunce je za obzorem a měsíc s bledou tváří zůstal na obloze sám. Dívá se do krajiny, klidné a důstojné. Tu zemi pohladí svým svitem.

 

 

O autorce

Lenka Rožnovská je pedagožka, autorka pohádek pro děti, které vycházejí na pokračování v časopisu Sluníčko a vydávají se i knižně. Spolupracuje s knihovnami, její projekty (Čtení pro kočku, ale taky pro psa, Šikulíci píší knihu, Indiánské nocování) mají za cíl prohloubit čtenářské kompetence u dětí mladšího školního věku.

(Informace o autorce a fotka: nakladatelství Grada)

————————————————————————-

V minulosti byla vydána již celá řada knih této oblíbení autorky. Recenze a ukázky některých z nich si můžete přečíst na našich stránkách (stačí kliknout na příslušný obrázek):

 


Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBílý tygr

Rožnovská, Lenka

Grada, 2013

Napsat komentář