Ostrov Entry jako audiokniha

Peter May_Ostrov Entry audio na CD
Strhující román Ostrov Entry Petera Maye vyprávěný ústy oblíbeného herce Jiřího Dvořáka? To rozhodně musíte mít, proto neváhejte a pořiďte si novou audioknihu na CD od nakladatelství One Hot Book!

Autor se vrací k atmosféře trilogie Lewis v příběhu o vraždě ve skotské komunitě na kanadském ostrově, jehož minulost souvisí s ostudnou kapitolou britské historie zvanou Vyklízení Vysočiny. Když detektiv Sime Mackenzie nastupuje na palubu letadla, ani se neohlédne. Cesta na ostrov Entry pro něj představuje šanci utéct hořké směsi osamělosti a lítosti nad svým dosavadním životem ve městě. Z montrealského letiště odjíždí jako součást osmičlenného vyšetřovacího týmu, směřujícího do zálivu Svatého Vavřince. Pouhé dva kilometry široký a tři kilometry dlouhý ostrov Entry je domovem asi sta obyvatel – a ten nejbohatší z nich byl právě nalezen zavražděný ve svém domě. Vyšetřování se zdá být pouhou formalitou. Důkazy nasvědčují vraždě ze žárlivosti, kterou má mít na svědomí pomstychtivá manželka. Ale vyšetřování Simovi zamotá hlavu poté, co se s hlavní podezřelou střetne tváří v tvář. Je si jistý, že ji zná – a to i přesto, že se nikdy nepotkali. Pronásledován tímto pocitem se potácí mezi nespavostí a podivnými sny o dávné minulosti na skotském ostrově vzdáleném tři tisíce mil. Sny, v nichž vdova hraje hlavní roli. Navzdory důkazům o její vině je přesvědčen, že vraždu nespáchala. Jeho posedlost ho dovede před rozhodnutí – zvítězí profesní povinnost, nebo vlastní svědomí?

Poslechněte si ukázku, kterou poskytlo nakladatelství One Hot Book.

 

Ostrov Entry

Autor: Peter May
Čte: Jiří Dvořák

Délka: 15 hodin 28 minut
Vazba: CD
Formát: 125×140 mm
ISBN: 8594169480916
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Ostrov Entry vydalo nakladatelství One Hot Book.

 

Peter May

Peter May_One Hot BookPeter May (*1951) pochází z Glasgow, ale nyní žije ve Francii. Původně se živil jako novinář a byl úspěšným televizním scenáristou, v současné době se věnuje psaní. Celosvětové renomé získal šestidílnou sérií čínských thrillerů, která u nás začala vycházet roku 2015 a její první díl Pán ohně je již k dostání jako audiokniha. Ve zvukové i tištěné verzi je dostupná také trilogie Lewis zahrnující tituly Skála, Muž z ostrova LewisŠachové figurky. Mezi další populární autorovy série patří rovněž řada Akta Enzo, z níž byla česky vydána úvodní kniha i audiokniha Výjimeční lidé. Oblibu si v zahraničí získaly též spisovatelovy nejnovější samostatné romány jako Ostrov Entry nebo Útěk. V češtině vydává knihy Petera Maye nakladatelství Host.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství One Hot Book.

 

Jiří Dvořák

Jiri Dvorak_One Hot BookJiří Dvořák (* 1967) se narodil v Brně, kde také vystudoval herectví na JAMU a vzápětí získal angažmá v Městském divadle. Účinkoval rovněž v šumperském a brněnském Mahenově divadle. V roce 1999 dostal nabídku působit v pražském Divadle na Vinohradech, jehož předním členem je dodnes. Na jevišti úspěšně ztvárnil spoustu dramatických postav od Shakespearova Macbetha i Jindřicha IV., Šmerala v Adině až po šarmantního Arthura Goringa ve Wildeově Ideálním manželovi. Televizní a filmoví diváci jej znají z filmů Vůně vanilky, Anděl Páně, Operace Silver A, Zemský ráj to napohled či Příběh kmotra a ze seriálů jako Pojišťovna štěstí, Světla pasážeSanitka 2.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství One Hot Book.


OneHotBook

Nakladatelství One Hot Book vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOstrov Entry (audiokniha)

May, Peter

OneHotBook, 2016

Napsat komentář