Zasoutěžte si o román o nenaplněných snech

Utek-perex
V roce 1965 se pětice mladíků vydává do Londýna, aby si zde splnili svůj sen a prorazili v hudebním světě. Brzy ovšem zjistí, že mít sen není vše, a tři z nich se proto rozhodnou vrátit domů. Po padesáti letech je však osud svede znovu dohromady.

Otázky a odpovědi minulosti

Román o nenaplněných touhách a o rozhodující, ale často ošidné roli přátelství v našich životech.

Je rok 1965 a pětice mladíků v čele se sedmnáctiletým Jackem Mackayem opouští své domovy v Glasgow a míří do Londýna s cílem prosadit se v hudebním světě. Chlapci doma nechávají nudný život a své rodiny a utíkají za slávou a štěstím. Brzy ale zjistí, že skutečnost nemá s jejich sny nic společného, a tři z nich se po několika týdnech vracejí domů s nenávratně poškozenými životy.

O padesát let později dojde v Londýně k brutální vraždě a tři muži, nyní téměř sedmdesátníci, se opět vydávají na známá místa hledat odpovědi na otázky, které je po pět desetiletí strašily a ničily jim život.

 

Útěk

Autor: Peter May

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Filip Drlík
Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2016
ISBN: 978-80-7491-529-1

Přečtěte si více o knize Útěk, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Polekaně si sedá. „Kdo je tam?“
Na okamžik zavládne ticho.
Potom se z temnoty vynoří slova, která mu na hlavě přistávají jako tlumené rány boxerských rukavic. „Klid, starý příteli. Je na čase si promluvit,“ zazní jemně, téměř konejšivě.
Okamžitě si uvědomí, kdo před ním stojí. „Jak jsi mě našel?“
Slyší, jak se muž usmívá.
Hlas se ozývá znovu, tentokrát povýšeně a káravě. „Simone, Simone. Nebylo nic jednoduššího, než tě sem sledovat poté, co jsi odešel z kavárny.“ Nadechne se. „Jak se ti sakra povedlo schovávat se tak dlouho?“
„Co chceš? Copak jsem se nevyjádřil dost jasně?“
„Naprosto jasně.“
„Tak o čem chceš teda mluvit?“
Ze stínů se oddělí postava a náhle se nad ním skloní. „O smrti. Samozřejmě.“ (str. 10)

 

O autorovi

peter-mayPeter May (nar. 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětový věhlas mu přinesla šestidílná série čínských thrillerů. V nakladatelství Host už vyšly tři díly této série: Pán ohně (2015), Čtvrtá oběť (2015) a Sál smrti (2016), stejně jako autorova bestsellerová trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2013), Muž z ostrova Lewis (2014) a Šachové figurky (2014), nebo samostatný román Ostrov Entry (2015). V současnosti píše May závěrečný díl šestidílné řady Akta Enzo, odehrávající se ve Francii. Z této série vyšly česky už dva díly: Výjimeční lidé (2015) a Kritik (2016). Román Útěk vychází mimo série, podobně jako další autorův román Umrlčí cesta, který nakladatelství Host připravuje na podzim roku 2016.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Útěk

Ne vždy je realita taková, jakou si ji vysníme, o čemž se v roce 1965 přesvědčila i pětice mladíků v čele se sedmnáctiletým Jackem Mackayem. V Londýně si vyzkoušeli, zda se jim povede proslavit v hudebním světě, ale neuspěli. Tři z nich to vzdali a vydali se domů, aby se o padesát let později znovu vrátili na místo činu, a to doslova, protože v Londýně došlo k brutální vraždě. Podaří se jim najít odpovědi na otázky, které je padesát let strašily a ničily jim život?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Útěk vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Útěk
probíhá od 10. do 23. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Útěk

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚtěk

May, Peter

Host, 2016

Napsat komentář