Muž z ostrova Lewis

Perex_MuzZOstrovaLewis
Některá tajemství jsou příliš děsivá na to, aby byla pohřbená navždy. Druhý díl úspěšné trilogie z ostrova Lewis je zárukou napínavého čtení. 


V rašeliništi na ostrově Lewis je nalezeno dokonale zachované tělo mladého muže, které nese stopy po několika strašných bodných a řezných ranách. Policie se zprvu domnívá, že se mladík stal obětí rituální vraždy před stovkami let, avšak vytetovaný obrázek Elvise Presleyho na mladíkově pravé paži odhalí, že se vražda musela stát mnohem později, ve druhé polovině dvacátého století.

Bývalý policejní detektiv Fin Macleod se mezitím vrací na svůj rodný ostrov. Rozešel se s manželkou, s životem v Edinburghu i s kariérou u policie a nyní se snaží obnovit staré vztahy a opravit zchátralý dům po svých rodičích. Avšak poté, co testy DNA prokážou příbuzenský vztah těla z bažiny a otce Finovy dětské lásky Marsaili Macdonaldové, je Finovi jasné, že jeho návrat domů bude trochu rušnější, než čekal. Tormod Macdonald, dnes již starý muž trpící demencí, celý život tvrdil, že je jedináček a že nemá žádné blízké příbuzné. A Fin zjistí, že Tormod měl dobrý důvod, proč v tomto ohledu lhát.

Napsali o knize

Další skvělá kniha, která je každým řádkem stejně vynikající jako Skála… Autor ji napsal tak čtivě, že vás zcela pohltí.

Euro Crime

Děj pulzuje minulými i současnými vášněmi, žárlivostí, podezříváním a lítostí; emocionální tajemství obyvatel pochmurného ostrova jsou ještě hlubší než jeho rašeliniště.

The Times

Peter May je mistrovský vypravěč. Obratně kombinuje patos a otázky identity, téma ztracené lásky a rodinných vztahů a tak vytváří vzrušující thriller.

The Irish Examiner

Muž z ostrova Lewis zazářil jako jasná hvězda letošních knižních žebříčků. Lyrické, empatické a dojemné.

Alex Gray, americký výtvarník a umělec

 

 

Muž z ostrova Lewis

Autor: Peter May
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-928-1
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Muž z ostrova Lewis vydalo u příležitosti Velkého knižního čtvrtku nakladatelství Host.

Ukázku z knihy si můžete přečíst zde.

 

O autorovi

Peter May Foto © Domi Photographe

Peter May (*1951) pochází z Glasgow, ale v současnosti žije ve Francii. Původně se živil jako novinář a byl jedním z nejúspěšnějších a nejplodnějších televizních scenáristů. V současné době píše romány. Šestidílná série „čínských“ thrillerů s dvojicí mladého čínského komisaře Li Yana a americké soudní lékařky Margaret Campbellové mu vynesla celosvětové renomé. V nakladatelství Host začne tato řada vycházet v roce 2015. Za první díl trilogie z ostrova Lewis, mezinárodní bestseller Skála (2009; česky Host 2013), Peter May získal cenu Barry Award 2013 za nejlepší detektivku roku a řadu dalších ocenění. Také druhý díl série Muž z ostrova Lewis (2012) je kritiky přijímán s velkým nadšením. V žebříčku britských bestsellerů (kategorie vázaných románů) se udržel celých osmnáct týdnů. Závěrečný díl trilogie The Chessmen (Šachové figurky, 2013) připravujeme k českému vydání, stejně jako román Entry Island (Ostrov Entry, 2014).

V nakladatelství Host již vyšlo:

Zdroj informací a obrázků: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMuž z ostrova Lewis

May, Peter

Host, 2014

Napsat komentář