Tipy pro duchovní i duševní růst

Duchovni-dusevni-rust
Pokud potřebujete duchovní či duševní inspiraci nebo chcete jen nějakou změnu, dnešní knižní tipy jsou tím pravým pro vás. Pojďte společně s knihami objevit sami sebe a posunout se o krok dál…

Útočí na vás neustále mizerná nálada a deprese? Tak je na čase s tím něco dělat! Pojďte si společně s knihou Kurz dobré nálady zvednout náladu a zahnat deprese do kouta během čtrnácti dní.

Mizerná nálada, „depka“, deprese. Snad každý ví, o čem je řeč, čím dál víc lidí však emoční výkyvy zvládá obtížně. Trvá-li pokles nálady, nezájem o cokoli, únava a skleslost příliš dlouho nebo k němu dochází pravidelně a ve větší intenzitě, je na čase s tím něco dělat. Pomoci může i tato kniha.
14denní knižní kurz dobré nálady je pokračováním série tréninků duševního zdraví a zaměřuje se tentokrát na depresivní pocity a skleslost. Odlehčenou formou nabízí autorka poznatky z bohaté terapeutické praxe, vyzývá čtenáře k práci na sobě a poskytuje mu k tomu vhodné postupy, tipy a podněty. Kurz vychází z kognitivně-behaviorální terapie.

Kurz je rozdělen do 14 částí, „DNŮ“, které směřují čtenáře k hlubšímu sebepoznání, poskytují mu cenné informace a dávají mu příležitost osvojit si postupy ke zvládání emočních výkyvů, nalezení a udržování citové rovnováhy.

Kurz dobré nálady

Autorka: Michaela Peterková

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1014-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kurz dobré nálady vydalo nakladatelství Portál.

Prohlédněte si ukázku z knihy.

————————————————

Každý máme určité zvyky; některé jsou špatné, některé dobré. A ani si neuvědomujeme, jak nás ovlivňují a formují. Autorka Gretchen Rubinová nám pomůže změnit některé návyky a dosáhnout spokojenosti se sebou a se svým životem.

Chcete se zbavit špatného návyku, nebo si osvojit nějaký dobrý? Autorka klade čtenářům podnětné otázky, aby jim pomohla zacházet se zvyky vědomě – rozpoznat, jak vznikly a jak se vyvíjely. Především ale předkládá překvapivá doporučení, jak každodenní rituály, které nás ovlivňují víc, než si připouštíme, změnit a dosáhnout spokojenosti. Zasvěceně i vtipně píše o tom, jak zdravě jíst, klidně spát, oprostit se od závislosti, skoncovat s prokrastinací a užívat naplno všeho, co život nabízí. Návody jsou natolik podnětné, že začnou pozitivně formovat vaše chování ještě dřív, než knihu dočtete…

Zvyk není železná košile

3046-zvyk-neni-zelezna-kosilejpgAutorka: Gretchen Rubinová
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7306-790-8
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Zvyk není železná košile vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Přečtěte si ukázku z knihy.

————————————————

Citlivější lidé silněji vnímají různé podněty. Většina těchto lidí však rychleji podléhá stresu a nevěří si. Kniha Hypersenzitivní lidé mezi námi je praktickým rádcem pro všechny senzitivní lidi, kteří díky ní mohou pochopit sami sebe a posunout se dál.

Zhruba 15 až 20 % lidí přijímá více podnětů než ostatní – a to podstatně intenzivněji. Toto výrazné nadání diferencovaněji a silněji vnímat je často výhodou. Mnozí vysoce senzitivní lidé tím však trpí: jsou zranitelnější, dostávají se rychleji do stresu a zmítají se v pochybnostech o sobě.
Tento psychologicky fundovaný praktický rádce pomáhá hypersenzitivním lidem konečně pochopit, proč jsou „jiní“.
Na základě mnoha účinných metod jim ukazuje, jak ovlivňovat vlastní vnímání a mentálně se lépe chránit. Tak se vysoká senzitivita opět stane tím, čím vlastně je: nadáním pro velké vnitřní bohatství.
Rolf Sellin, narozen 1948, rozvinul metody a techniky, jejichž výchozím bodem je vnímání, které je zvláštním nadáním a současně často slabým místem mnoha hypersenzitivních lidí. Jeho individuální sezení psychoterapie a coaching jsou zaměřena na speciální požadavky a psychické zvláštnosti vysoce senzitivních lidí.

Hypersenzitivní lidé mezi námi

Autor: Rolf Sellin
Přeložila: Jana Pecharová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-8111-331-4
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Hypersenzitivní lidé mezi námi vydalo nakladatelství Noxi.

————————————————

Hledět do slunce a tančit je souborem devíti poutavých příběhů. V každém příběhu hraje hlavní roli jedna ze základních hodnot života. Pojďte společně s touto knihou objevit sílu základních hodnot a pochopit svět.

Vnitřní síla. Odhodlanost. Pokora. Souznění s přírodou. Umění přežít. Obětavost. Moudrost. Úcta k tradici. Ochota pomáhat slabým a starším.
Takové jsou základní hodnoty, na kterých stojí devět poutavých příběhů Josepha M. Marshalla III., inspirovaných starými lakotskými pověstmi i vlastními životními zkušenostmi.
Vydejme se společně s autorem na objevnou cestu do starých indiánských časů, kdy lovec rozuměl zvěři a čas plynul v souladu s životním rytmem obyvatel prérií. Každý z příběhů v této knize přináší kromě vzpomínek na minulost také něco navíc: pomáhá pochopit současnost a moderní svět.
Havran s vlkem nás tak učí toleranci, příběh se sarančetem zase trpělivosti, vyprávění o mladém muži, který nesl jméno Ten, který chodí sám, pomáhá najít hodnoty vnitřního světa.
Joseph M. Marshall III. vypráví o minulosti svých předků způsobem, který dokáže být inspirací pro každý nový den.

Hledět do slunce a tančit

Autor: Joseph Marshall
Přeložil: Jaroslav Veis

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7370-325-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Hledět do slunce a tančit vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

————————————————

Napsat dopis někomu, kdo zemřel? To je velice zvláštní domácí úkol na hodinu literatury. Tento domácí úkol však odstartuje celou sérii dopisů mrtvým, které pomáhají hlavní hrdince najít samu sebe a začít žít svůj život.

Nechte si zlomit srdce dojemným debutem mladé americké autorky.
Všechno to začalo úkolem na hodinu literatury: „Napište dopis někomu, kdo zemřel.“
Laurel si vybere Kurta Cobaina, který zemřel mladý, stejně tak jako její starší sestra May. Úkol sice neodevzdá, ale s psaním pokračuje a brzy dopisy adresuje i dalším nežijícím osobnostem – Amy Winehouseové, Riveru Phoenixovi nebo Amelii Earhartové. Svěřuje se jim se vším možným – jak se jí stýská po mámě, která po sestřině smrti odjela pryč a nechala Laurel se zničeným tátou a silně věřící tetou, jak se jí nedaří zapadnout v prostředí nové střední školy, jak je těžké navázat nová přátelství, když kamarádkám nemůže říct, jaká všechna tajemství ji tíží, nebo jak se poprvé zamilovala. A rozepíše se taky o své sestře, kterou zbožňovala, a o tom, jak je těžké žít bez ní. May zemřela za nevyjasněných okolností a jediným svědkem tragédie byla Laurel, která o tom však nedokáže mluvit – možná se o tom ale odváží psát. V dopisech se mezi řádky vyrovnává s tím, co se stalo, snaží se najít sebe sama a začít žít svůj život.

Dopisy na konec světa

Autorka: Ava Dellaira
Přeložila: Nela Knapová

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-7549-012-4
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Dopisy na konec světa vydalo nakladatelství Yoli.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto knihy.

Co vy, potřebujete či chcete růst? Napište nám svůj názor na představené knihy v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKurz dobré nálady
Lépe zvládejte emoční propady a výkyvy

Peterková, Michaela

Portál, 2016

zobrazit info o knizeZvyk není železná košile
Změnou návyků ke spokojenému životu

Rubinová, Gretchen

Pavel Dobrovský – BETA, 2015

zobrazit info o knizeHypersenzitivní lidé mezi námi
Vysoká senzitivita od mínusu k plusu

Sellin, Rolf

Noxi, 2016

zobrazit info o knizeHledět do slunce a tančit
Moudrost lakotských indiánů

Marshall, Joseph M.

Synergie Publishing SE, 2016

zobrazit info o knizeDopisy na konec světa

Dellaira, Ava

Yoli, 2015

Napsat komentář