Nenechte si ujít v týdnu od 31. srpna do 6. září 2015

192_big
Prázdniny definitivně skončily a opět začíná škola. Pro všechny příznivce literárních akcí se jedná o skvělou zprávu, protože končí i letní pauza, která poslední dva měsíce převážně panovala. A proč ji neukončit třeba návštěvou Michaela Katze Krefelda?

Hned v pondělí 31. srpna oslaví Palác knih Luxor v Praze své 13. narozeniny. Program bude opravdu pestrý. Mimo soutěží a doprovodných programů proběhne i několik křtů knih. Provázet jimi budou moderátoři Hanka Koutná a Honza Musil. V 15 hodin se budete moci zúčastnit prezentace knih Ladislava Špačka Dědečku, vyprávěj a Dědečku, ještě vyprávěj. Díky nim se mohou malé děti naučit základům etikety, které odpovídají jejich věku. Knihy obsahují i mnoho obrázků, díky nimž si mohou knihy „přečíst“ samy.

O hodinu později (v 16 hodin) pak proběhne křest knihy Jiřího Žáčka Sonety, jejímž kmotrem se stane Jan Cimický. Sonety patří k k vrcholům básníkovy tvorby, proto byla také kniha vydána k jeho životnímu jubileu. Součástí knihy jsou i sonety, které doposud nebyly publikovány.

V 17 hodin bude pokřtěna kniha Sebastiana Rainera Mysterium tremendum. Kmotrem bude Jakub Kohák, známý režisér a herec. Kniha vypráví příběh mladého umělce, který v 70. letech v Beskydech způsobí autonehodu, jejíž následky nedopadají pouze na něj, ale i na obyvatele vesnice. Kniha zaujme čtenáře románů Stephena Kinga či Ladislava Klímy.

Poslední křest proběhne v 18 hodin. Křtít se bude kniha Karel IV. – Císař a císařovna, jejímž autorem je Josef Bernard Prokop. Křtít budou Zdeněk Troška a Václav Hradecký. Jedná se o druhý svazek ke knize Karel IV. – Tajný deník, v němž autor rozebíral soukromý život našeho významného panovníka. V pokračování se zabývá událostmi od roku 1363 dál, stejně tak jako jeho vztahem k manželce Alžbětě.

Čtvrtek 3. září bude opravdu nabitý. Kupříkladu do Prahy přijede významný krimi spisovatel Michael Katz Krefeld. Tento nejprodávanější dánský autor přijede představit svou sérii detektivek s expolicistou Havranem. V češtině již vyšly jeho dvě knihy Vyšinutí a Tonutí. Pro podpis si můžete přijít do Knihkupectví Fišer od 18 hodin. Autogramiáda proběhne v rámci Skandinávského odpoledne.

V Brně pak proběhne křest knihy Decibely nad Brnem. Autorem publikace je Petr Gratias, který zmapoval fenomén bigbítu v období počátku šedesátých let až do konce let osmdesátých. Křest proběhne v rámci koncertu, na němž zahrají Rocky Eagles (After) a Projekt Rock. Kmotrem knihy se stane Jaroslav Albert Kronek. Akce se uskuteční od 20 hodin v klubu Šelepka v Brně.

V Ostravě se ve čtvrtek uskuteční beseda a autogramiáda Václava Junka, autora knihy Náprava zažitých nepravd (o Václavu Klausovi). Beseda, které se zúčastní i Václav Klaus, proběhne v Domě knihy Knihcentrum od 16 hodin. Autor se touto cestou snaží napravit omyly a někdy i vědomé nepravdy o Václavu Klausovi, které vznikaly v posledních desetiletích.

Tento týden také proběhne jeden z projektů LiStOVáNí v Kutné Hoře, autorské čtení Martina Reinera či Polabský knižní veletrh.

Pozvánky na tyto i další akce naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář