Příběhy pro děti

pribehy-pro_deti
Poskládejte dětem knihovnu plnou zábavných titulů! Aby se neodtrhly od písmenek ani o prázdninách, možná budete potřebovat inspiraci. Tak proč nesáhnout po příbězích z nakladatelství Mladá fronta? Začtěte se a vyberte si.

Nakladatelství Mladá fronta

 

Toto nakladatelství má v České republice dlouhou tradici. Bylo založeno v roce 1945 a určitě patří mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy u nás. Vydavatelství Mladá fronta svoje produkty cíleně zaměřuje na široké  spektrum čtenářů nejrůznějšího věku. Vydává časopisy a zábavné knihy pro nejmenší, silné lifestylové magazíny a stejný důraz klade na odborné  tituly, které profesionálně mapují oblast ekonomiky, marketingu,  obchodu, gastronomie, zdravotnictví, stavebnictví a architektury.Vydavatelství Mladá fronta vydává od roku 2007 ekonomický deník Mladá fronta E15 a od roku 2012 i ekonomický týdeník EURO. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů.

————————————————

 

 

Vydejte se za dobrodružstvím v daleké galaxii! Průvodcem vám bude pohádkový Malý princ. Uběhlo mnoho let, co si naposled povídal s lampářem, králem a hvězdářem… Toulky po planetách ho tak nadchly, že teď střídá jednu za druhou, bok po boku s kamarádkou Liškou. Co myslíte − vzpomene si ještě na svou pyšnou růži?

Malý princ a Planeta kublixů 

Když Malý princ s Liškou přistanou na Planetě kublixů, je celá zahalená v mlze. Její obyvatelé, malí robůtci, se kvůli tomu neodvažují chodit ven a tudíž si nemohou dobíjet baterie. V celé vesnici jako by se zpomalil čas. Jen kovář Lux neustále dál a dál pracuje a zamořuje tak údolí dýmem. Vyrábí si visací zámky, aby se chránil před kublixy, které má za zloděje. Malý princ s Liškou se za ním vydávají do nitra lesa. Podaří se jim smířit Luxe s ostatními obyvateli a zabránit neštěstí?

Inspirátor: Antoine de Saint-Exupéry
Přeložila: Veronika Sysalová

Počet stran: 48
Vazba: Pevná bez přebalu, lesklá
Formát: 210×285 mm
ISBN: 978-80-204-2609-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Přečtěte si více o knize Malý princ a Planeta kublixů (19.)

Princova pouť po ostatních planetách:

          

————————————————

 

Které děti se těší do cirkusu? Přece všechny, to je jasné! (Kromě těch, jejichž rodiče jsou ochránci přírody…) Pokud vám ale zrovna žádný neparkuje za městem, žádné strachy – tahle knížka k zábavě úplně postačí. Proniknete s ní do skrytých tajemství cirkusáckých maringotek.

Cirkus zlodějů a tombola zkázy

Hančin život je nuda,Cirkus-zlodeju-a-tombola-zkazy-ukazka
nuda a nic než nuda! Když však jednoho dne do města dorazí cirkus, všechno je rázem vzhůru nohama. Hanka potká Vildu s úžasným velbloudem Narcisem a spoustu dalších podivných a báječných cirkusáků, mezi nimiž nechybí například nejfrancouzštější akrobat na světě, živá dělová koule trpící závratí či klauni-dvojčata, kteří se hádají, kudy chodí. Ale vše není tím, čím se zdá být: Armin Kudla, ďábelský principál a Vildův nevlastní otec, má zákeřný plán, který obnáší nejeden zlodějský kousek.

Autor: William Sutcliffe
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 192
Vazba: Pevná bez přebalu, lesklá
Formát: 135×185 mm
ISBN: 978-80-204-3493-7
Doporučená cena: 229 Kč

 

Přečtěte si více o knize Cirkus zlodějů a tombola zkázy

————————————————

 

Ovšem, když se v cirkusu něco zvrtne, už to taková zábava není − je třeba včas zasáhnout! Tahle kniha je určená právě dětem s ochranářskými sklony. (Konečně se na ně dostalo…) Zvířátka se budou zachraňovat ostošest, takže předem varujeme − možná se u vás po jejím přečtení navýší počet obyvatel v domácnosti.

Zvířecí nemocnice – Opuštěná koťátka

Márinka touží stát se zvěrolékařkou.opustena_kotatka
V tatínkově ordinaci je nepostradatelnou pomocnicí už teď. Dává pít zvířátkům z lahve, přikládá jim obvazy a měří teplotu. Navíc pomáhá ve stáji. Hřebelcuje koně, nastýlá do boxů, dává krmení do jeslí a má na starost i poníka Pepřenku a tři srnky! A se svými kamarády Majkou a Markem zažívá jedno dobrodružství za druhým. Tentokrát se ocitnou v nebezpečí zvířata z Oliverova podivuhodného cirkusu! Co se to tam děje? Až na kočky z Dorčiny kočičí show jsou všechna zvířata vychrtlá a zanedbaná. Márinka a její kamarádi se rozhodnou nahlédnout za oponu a odkrýt zdejší nekalosti!

Autorka: Tatjana Geßlerová
Přeložila: Romana Jarolínová

Počet stran: 112
Vazba: Pevná bez přebalu, lesklá
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-204-3622-1
Doporučená cena: 219 Kč

 

Přečtěte si více o knize  Zvířecí nemocnice – Opuštěná koťátka

„Co když Minka zamňouká zrovna ve chvíli, kdy v nemocnici někoho potkáme? To odtud poletíme dřív, než se nadějeme! Víte že z hygienických důvodů je přísně zakázáno vodit zvířata do nemocnice,“ nadnese Marek a vrhne ustaraný pohled na košík, který nese Márinka v podpaží. Přikryli ho kuchyňskou utěrkou, aby nikdo nepoznal, že místo koláče  a květin má paní Přehánělové udělat radost.kočka. „Dáme si pozor, abychom potkali co nejmíň lidí, ale když přece jen na někoho narazíme, začneme mluvit tak nahlas, že mňoukání nebude slyšet. Až doteď byla přece Minka tiše jako myška. Víš, jak je trpělivá a klidná. Dopadne to dobře.“

Dočtěte si kočičí ukázku, chcete-li.


Nahlédněte do aukcí a vyberte si!
Najdete tam knihy z dnešních tipů a spoustu dalších.
Který z těchto titulů padne do oka vašim dětem?
Podělte se o své oblíbené knihy ve čtenářských recenzích.
Své názory, tipy a poznatky nám sdělte v komentářích.
Děkujeme.

 Zdrojem náhledové fotografie je www.flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ a Planeta kublixů (19.)

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeCirkus zlodějů a tombola zkázy

Sutcliffe, William

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeZvířecí nemocnice – Opuštěná koťátka

Geßlerová, Tatjana

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář