Nová kniha o Václavu Klausovi

perex_hrad
Václav Klaus 7. března 2013 skončil své působení v roli prezidenta republiky. Nakladatelství Mladá fronta při této příležitosti vydalo ve spolupráci s redakcí týdeníku Euro knihu, která jeho působení objektivně shrnuje.

David Klimeš: Václav Klaus – Deset let na Pražském hradě

Kniha publicisty Davida Klimeše shrnuje působení Václava Klause na postu prezidenta ČR.
Slovem i obrazem nám autor připomene komplikovanou cestu Václava Klause ke zvolení prezidentem v roce 2003, a dále chronologicky vždy z každého roku vybírá ty nejzásadnější události. Připojuje samozřejmě i stanoviska prezidenta k danému tématu, vybírá jeho nejvýraznější vyjádření a nechybí ani kritické hodnocení autora. Čtenář tak získá přehled o tom, jak složité byly vztahy Václava Klause k jednotlivým premiérům a jaké, často velmi kontroverzní, názory má na stěžejní témata (Evropská unie, krize eura, globální oteplování, ekonomie, intelektuálové apod.). Nechybí ani bilanční rozhovor s prezidentem.
Kromě autora hodnotí v knize Klausovo působení na Hradě v podrobných rozhovorech také politolog Lubomír Kopeček a ekonom Miroslav Zámečník.
Součástí knihy je také rozsáhlý materiál, připravený v redakci časopisu Euro, který mapuje rodokmen Václava Klause. Ten je doprovázen unikátními archivními dokumenty.
Kniha vyšla 11. března 2013.

Ukázku z knihy naleznete zde.

 

Václav Klaus – Deset let na Pražském hradě

Autor: Klimeš, David
Počet stran: 192
Formát: 165 x 235 mm
Vazba: vázaná bez přebalu
Doporučená cena: 299 Kč
ISBN: 978-80-204-2939-1
Vyšlo: 11. března 2013

Knihu Václav Klaus – Deset let na Pražském hradě vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Více informací najdete zde.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVáclav Klaus - Deset let na Pražském hradě

Klimeš, David

Mladá fronta, 2013

Napsat komentář