Křest olympijské fotoknihy

zoh náhled
Nejdražší olympijské hry utekly jako voda. Naše reprezentace přivezla z dalekého Ruska 8 cenných kovů, což je zatím nejvíc od období, kdy se ve francouzské Chamonix konaly vůbec první zimní olympijské hry. Pokud jste nestihli sledovat výkony našich sportovců, nebo si jejich úspěchy rádi znovu připomenete, nesmíte si nechat ujít novinku nakladatelství Mladá fronta.

Kniha ZOH Soči 2014 přináší snímky špičkových sportovních fotografů a hromadu poutavých příběhů z pera Milana Tesaře. Dlouholetý redaktor Reflexu byl na zimní olympiádě poprvé. Protože chtěl, aby byly fejetony nadčasové, inspiroval se příběhy Oty Pavla, který za sportem viděl především lidský příběh. Kromě úspěchů a zklamání soutěžících můžeme v publikaci objevit zákulisí her, odpočinek i dřinu sportovců a jejich týmů.

Poslední únorový čtvrtek knihu pokřtil Český olympijský výbor za účasti Evy Samkové, Veroniky Vítkové, Michala Březiny, Tomáše Krause, Andrey Zemanové, Nikol Kučerové, Slavomíra Lenera a Michala Doktora.

Velké knize plné velkých úspěchů a velkých sportovních výkonů odpovídala i velikost křtu. V pražském Palladiu se tísnily davy příznivců ve snaze získat podpis a možná si se svými hrdiny i popovídat. Mnoho z nich se pyšnilo dnes již legendárním knírkem ve stylu Evy Samkové. Mimochodem tato talentovaná sportovkyně všechny okouzlila šarmem a trpělivostí při odpovídání na mnohé dotazy novinářů.

Společný symbolický přípitek odstartoval očekávanou autogramiádu. Poté se Martin Doktor i ostatní pohodlně usadili a podepisování mohlo začít. Fronta neměla konce, ale přesto sportovci trpělivě odpovídali na dotazy fanoušků. Všichni byli vyzbrojeni dobrou náladou. Veronika Vítková a Eva Samková se dokonce pochlubily získanými medailemi.

Málokterá kniha působí tak mocným dojmem, jako ZOH Soči 2014. Proto pokud i vy toužíte mít ji ve své knihovně, navštivte co nejrychleji nejbližší knihkupectví. Podle toho, jak byla přijata fanoušky, se zdá, že bude brzy vyprodaná.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZOH Soči 2014

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář