Proč je šlehačka tuhá?

zobrazit info o knize
Nakladatelství Euromedia Group
Vydáno   5/2011
ISBN 978-80-242-2973-7
Překlad Michňa, Zdeněk
Vydání 1.
Počet stran 144
Vazba vázaná
Formát 125x200
Edice Universum
Doporučená cena 169 Kč

O knize

Některé všední věci nám někdy připadají nevysvětlitelné. Jedná se o jevy, které všichni známe a už jsme je někdy viděli, a některé nám dokonce vadí, například škraloup na mléce. Pokud mléko nepijete a kávu máte raději černou, tak jste se už možná ptali u sklenky sektu, co to tu vlastně bublá? Mnohé pivaře pak jistě napadla – přinejmenším po třetím pivu – vskutku filozofická otázka: Jak to, že má žluté pivo bílou pěnu a proč ta pěna tak pěkně drží. Tak co, věděli byste to? Úskalím totiž je, že za těmito a všemi dalšími přírodními fenomény, které jsou popsány v této knize, nevězí nic jiného než základy fyziky, biologie a chemie – tedy oborů, které ve škole patřily k oblíbeným jen pro málokteré z nás.

Vydala Euromedia Group, k.s. - Knižní klub v edici Universum v Praze roku 2011

Doporučení:
Share