Skrytá paměť Moravy – „Život v době korony“

skryta-pamet-moravy
Jubilejní 15. ročník literární soutěže pro mládež vyhlásil 24. září 2020 radní Jihomoravského kraje Ing. Tomáš Soukal. Téma Skryté paměti Moravy reaguje na aktuální společenskou situaci a nabízí mladým autorům téma „Život v době korony“. Uzávěrka soutěžních prací je 31. března 2021.

Co všechno se stalo a mohlo stát, když na jaře 2020 dostal život nový řád? Strach, nejistota, ale i naděje a hledání nových možností. Co v té mladí lidé době zjistili o sobě a o světě? Soutěžící mohou zachytit svou osobní zkušenost s životem v nouzovém stavu nebo napsat smyšlený příběh těmito událostmi inspirovaný. Do soutěže se mohou přihlásit zájemci ve věku 11 až 19 let.

Soutěž je rozdělena do dvou kategorií, na které jsou kladeny rozdílné požadavky co do formy a rozsahu soutěžní práce. V I. kategorii, pro děti ve věku 11–15 let, je letos zadáno vyprávění, mládeži ve věku 16–19 let je určena II. kategorie, v níž je požadován žánr povídky. V odborné porotě, jmenované pro 15. ročník Radou Jihomoravského kraje, zasedne opět Olga Jeřábková, Romana Macháčková, Tomáš Jeřábek a Libor Kalina. Spisovatele Richarda Skolka vystřídá od letošního ročníku Anežka Soukupová, skandinavistka a překladatelka.

Autoři tří nejlepších příspěvků v každé kategorii, vybraných odbornou porotou, získají finanční odměnu v hodnotě 1000–6000 Kč dle umístění a jejich práce budou otištěny v literárním sborníku Skrytá paměť Moravy. Statut soutěže Skrytá paměť Moravy, přihlášku do letošního ročníku a aktuální podmínky naleznou zájemci na webových stránkách www.jmk.cz, www.muzeumbrnenska.cz a na Facebooku.

Vyhlašovatel soutěže: Jihomoravský kraj
Organizátor: Muzeum Brněnska – Památník písemnictví na Moravě
Termín uzávěrky: 31. března 2021
Ke stažení: Přihláška

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář