Knihy Dobrovský vyhlašují povídkovou soutěž

Dobrovsky_hororova povidkova soutez
Patříte k těm, kteří hýří nápady a mají blízko k tužce a papíru? Sníte o tom, že jednoho dne přijdete do knihkupectví a najdete v něm knihu, v níž bude povídka z vašeho pera? Dost bylo snění, Knihy Dobrovský umí sny přeměnit v realitu.

Vyhlašují totiž v pořadí již třetí povídkovou soutěž, tentokrát s hororovou tématikou. Dvacet vybraných soutěžních povídek bude následně vydáno v povídkové sbírce, která bude dostupná na pultech Knih Dobrovský!

 

Co nesmí v povídce chybět, a jaké podmínky je třeba splnit?

Letošní ročník povídkové soutěže se zaměřuje na příběhy, při kterých tuhne krev v žilách. V povídce musí být zmíněno alespoň jedno z následujících témat: šestý smysl, kulty a rituály nebo krvavá lázeň. Dále se fantazii meze nekladou a vášniví pisatelé mohou přijít s jakýmkoli děsivým příběhem.

Do soutěže se může zapojit každý autor starší 15 let. Rozsah povídky je určen od 15 000 do 25 000 znaků (včetně mezer) a všechny povídky musí být v českém jazyce. Každý autor může zaslat pouze jeden text, který ještě nikdy nebyl publikován v online ani tištěné podobě. Kompletní výpis podmínek najdete na stránkách Knihy Dobrovský.

 

Kdy a kam je možné povídky posílat?

Povídky lze posílat od 1. 12. 2021 do 15. 1. 2022. Své hotové dílo odevzdáte přes online formulář, který naleznete ZDE. Pak už stačí je vydržet do konce dubna, kdy budou vítězné povídky vyhlášeny.

 

Co se dá získat a kdy budeme znát vítěze?

Vášniví pisatelé jistě ocení, že si svou povídku budou moci přečíst v opravdové knize, jejíž výtisk získají rovnou desetkrát. Vítězné povídky však budou také publikovány na e-shopu Knihy Dobrovský, prostřednictvím kterého budou moci autoři vítězných povídek rovnou obohatit své knihovny o další knížky v hodnotě 3 000 Kč. Vítězné povídky totiž získají darem od Knih Dobrovský poukaz na nákup právě v této hodnotě.

 

Můj první polibek aneb loňská povídková soutěž

Z povídkové soutěže se stává milá tradice Knih Dobrovský. Do první soutěže, která byla vyhlášená před třemi lety, se přihlásilo 1 000 povídkářů. Druhý ročník přinesl na pulty Knih Dobrovský knihu s názvem Můj první polibek. Jak už název napovídá, sbírka přinesla pestré příběhy prvních polibků. Ať už šlo o romantickou zkušenost, vtipnou historku nebo cynický zážitek, dvacet nejúspěšnějších soutěžích přineslo své pojetí toho, co může být první polibek. Knihu seženete na e-shopu i v kamenných prodejnách Knih Dobrovský za 299 Kč.


O společnosti Knihy Dobrovský:

Knihy Dobrovský patří mezi největší prodejce knih v České republice. V 32 moderních knihkupectvích nakoupíte bestsellery, deskové hry, literární novinky i knižní klasiku všech žánrů. Desítky tisíc zákazníků využívají Klub Knihy Dobrovský, v němž získávají spoustu zajímavých výhod včetně bodů za nákup či slevových akcí pouze pro členy. Pětkrát ročně vychází magazín Dobro.druh, plný zajímavého čtení nejen o dobrých knihách. Společnost každoročně pořádá stovky kulturních akcí od autogramiád přes autorská čtení, setkání fanoušků knih či seriálů až po křty knižních novinek.

Doporučení:
Share

Napsat komentář