Připravte dětem Vánoce jako z pohádky!

uvodni-obrazek-vanocni-koledy
Vánoční cukroví, koledy, výzdoba, zima, sníh a jednoznačně také pohádky vytváří nádherné kouzlo Vánoc. Připravte si pro své děti originální pohádky s vánoční tématikou!

Dnes bychom vám chtěli představit publikaci spisovatelky Zuzany Pospíšilové, která napsala pro děti kouzelnou knihu Vánoční pohádky, kterou vydalo nakladatelství Grada. Kniha obsahuje dohromady dvacet pohádkových příběhů, ze kterých číší vánoční pohoda a láska. Vezměte své děti a vydejte se do pohádek o vánočních hvězdách, o zlodějích dárků nebo o sněhové vločce!

Kniha na první pohled zaujme svými ilustracemi. Jana Valentovičová volila jemné pastelové barvy, které umocňují vánoční atmosféru. Vánoční pohádky jsou vhodné pro děti v předškolním a mladším věku, potěší však i děti starší a neméně tak rodiče, kteří by svým dětem tuto knížku předčítali.

 Vánoční pohádky

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Ilustrace: Jana Valentovičová
Edice: Pohádkové čtení
Počet stran: 116
Formát: 170×240
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-247-4460-5

Přečtěte si více o knize Vánoční pohádky a prolistujte si ukázku z knihy

Nepřehlédněte také naši recenzi této knihy, Zimní příběhy pro nejmenší. Nabízíme i recenzi na další knihu autorského dua Pospíšilová–Valentovičová: Neobvyklé přátelství Kryštofa a Očouna!

Vánočním svátkům nesmějí chybět pohádky. Oblíbená autorka Zuzana Pospíšilová napsala pro děti předškolního a mladšího věku dvacet originálních zimních příběhů, které jim ještě nikdy nikdo nevyprávěl. Víte, jak prožívají vánoční období kapři, veverky nebo sněhové vločky? Tušíte, co dělají dárky pod stromečkem, než je děti rozbalí? A slyšeli jste, že se Vánoce jednou málem ztratily? Hezké Vánoce!

Ukázka z knihy: Vánoční pohádka o sněhových vločkách  

Zima už opravdu začala. Za dveřmi nedočkavě postávaly Vánoce, a proto se vločky uprostřed velkého sněhového mraku rozpočítávaly, která vyletí ven první, která druhá a která poslední.

„Když se zima blíží
Vločky k zemi míří.
První půjde za vrata
Ta a ta a ta a ta!“

Mezitím si společně hrály na honěnou a nahlas se u toho chichotaly.

Jediná Krystalka stála smutně opodál. Bála se, že bude muset ven mezi prvními. To se jí opravdu nechtělo, i když měla to štěstí, že přišla na řadu zrovna o vánočních svátcích. Tehdy je na světě opravdu hezky, lidé jsou na sebe hodní a děti mají více času hrát si ve sněhu.

„Co tu smutníš a nehraješ si s námi?“ zeptala se překvapeně Ledulka. „Když já nechci dolů na zem. Nechci jen žuchnout na jednu hromadu a ležet bez hnutí celou zimu, než roztaju a budu se moci vypařit zpátky do nebes!“ stěžovala si Krystalka.

„Ale s tím nic nenaděláš! Já už se náhodou dolů moc těším.“
„Ale já ne!“ trvala na svém Krystalka.“ Ledulka jen pokrčila rameny a odcupitala za ostatními vločkami.

A v tom to přišlo! Krystalka dostala nápad. Odběhla do komory a během chvilky si ušila krásnou krajkovou sukničku a vyrobila krajkové paraplíčko. Když se s úsměvem vrátila mezi ostatní, začaly se jí některé vločky posmívat, ale jiné jen tiše záviděly. (str. 5–7)

O autorce

Zuzana Pospíšilová, narozena 1975 je rodačka z Karviné. Vystudovala psychologii na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity a od roku 2006 pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Počínaje rokem 2005 se stává známou autorkou beletrie pro děti. Mezi její velmi zdařilé knihy patří, mimo Vánoční pohádky, také Kryštof a Očoun, Detektivové, nebo Hravá autoškola.

(Informace a foto: nakladatelství Grada)


Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVánoční pohádky

Zuzana Pospíšilová

Grada, 2012

Napsat komentář