Manžel, manželka, manželství v podání Ivana Krause

manželé
Humor, nadsázka, zamyšlení. To vše vás čeká v nových povídkách Ivana Krause.

Manželství je jediný vynález, který si nikdo nenechal patentovat. Je to podnik s dvěma řediteli, kteří neustále pátrají po tom, kdo z nich má být zaměstnanec.

Přesto tvrdím, že je lepší pustit se do tohoto dobrodružství, než zůstat starým mládencem, mužem, který bezvýsledně provádí celý život průzkum trhu.

Zdá se mi poněkud nespravedlivé, že se tolik hovoří o počtu nezdařených manželství končících rozvodem a skoro vůbec se nemluví o skutečných dobrodruzích, kteří spolu žijí celý život.

O takových lidech je tato kniha.

 

MÁ ŽENA A JINÉ ŽIVLY

Vydalo: Nakladatelství Academia

Autor: Ivan Kraus
Počet stran: 148
Vazba: brožovaná
Formát: 130 x 200 mm
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-200-2278-3

 

Přečtěte si více o knize Má žena a jiné živly

 

O autorovi:

Herec, scénarista, loutkář, spisovatel, fejetonista a povídkář Ivan Kraus se narodil 1. března 1939 v Praze. Po maturitě na gymnáziu (1957) vystudoval nástavbový obor mezinárodní ekonomické vztahy (1959). Jako herec a autor působil v řadě pražských malých a kabaretních divadel. Po roce 1968 žil v cizině, od roku 1971 pracoval v Německu jako rozhlasový a televizní scénárista, loutkoherec a spisovatel, od roku 1976 žije střídavě v Paříži a v Praze. Pobýval také ve Spojených státech, Švýcarsku, Itálii, Anglii, Nizozemí, Belgii, Španělsku, Portugalsku a Mexiku.

Jeho povídkové knihy přinášejí do českého humoru osobitě pojaté téma rodinných vztahů obohacené o prvky groteskní a absurdní komiky.
(Info o autorovi a foto: nakladatelství Academia)

 

———————————————————

Nakladatelství vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966. Academia vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMá žena a jiné živly

Kraus, Ivan

Academia, 2013

Napsat komentář