Ve znamení Kundery

ku
V nakladatelství Host vychází novinka, která se věnuje dílu velkého českého spisovatele – Milana Kundery. Přečtěte si více!

Bohumil Fořt, Jiří Kudrnáč, Petr Kyloušek – Milan Kundera aneb Co zmůže literatura?

Kolektivní monografie věnovaná dílu Milana Kundery navazuje na stejnojmennou mezinárodní konferenci konanou v Brně v roce 2009. Publikace spojuje příspěvky odborníků k jednotlivým aspektům díla Milana Kundery (Češka, Kosková, Richterová) se studiemi (literárních) historiků a teoretiků, kteří se vyslovují ke konkrétním problémům tvorby tohoto autora (Pavel, Steiner, Koten, Sládek), nechybí ani pohledy z jiných oborů (Scarpetta). Analyzováno je hlavně Kunderovo dílo beletristické, především v jeho estetických a ideových souvislostech, středem zájmu jsou též autorovy eseje a jeho celkový filozofický a kulturní odkaz, a to napříč uměleckými médii.

Milan Kundera aneb Co zmůže literatura?

Soubor statí o díle Milana Kundery

Autoři (editoři): Fořt, Bohumil – Kudrnáč, Jiří – Kyloušek, Petr

Vazba: brožovaná

Počet stran: 316

Cena: 299 Kč

ISBN: 978-80-7294-380-7

Knihu Milan Kundera aneb Co zmůže literatura? vydává  nakladatelství Host.

O Milanu Kunderovi:

Milan Kundera je původem z Česka, ale žije ve Francii. Je jedním z nejznámějších českých spisovatelů, je autorem básní, prózy, dramat a esejí. Svá díla píše jak česky, tak francouzsky. Mezi jeho nejproslulejší díla patří Nesnesitelná lehkost bytí, Směšné lásky či Žert.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMilan Kundera aneb Co zmůže literatura?
Soubor statí o díle Milana Kundery

Host, 2013

Napsat komentář