Grafomotorika s Bingem

Bing_napis_smaz
Hledáte zábavný způsob, jak s malými dětmi procvičit grafomotoriku? Vezměte si na pomoc králíčka Binga!

Na rozvoji grafomotorických dovedností dítěte je vhodné pracovat od útlého věku. Přece jen jde o jedno z kritérií při posuzování školní zralosti. Nevíte, jak dítko motivovat k činnostem, které rozvoj těchto schopností podporují? Pořiďte mu knihu Bing – napiš a smaž, kterou vydalo nakladatelství Egmont.

Hlavním hrdinou je tříletý králíček Bing – oblíbená postava malých chlapečků i holčiček, kterou znají především z televizních obrazovek. Ve stejnojmenném animovaném seriálu králíček Bing poznává svět kolem sebe a s pomocí pečovatele Flopa se snaží zvládat nové situace. A jinak tomu není ani ve zmíněné knize: králíček se totiž ocitá v různých situacích, ve kterých potřebuje pomoci – tentokrát od dětí. Stačí splnit zadané úkoly spočívající většinou v obtahování vytečkovaných tvarů, čísel a slov.

Kromě Binga a Flopa se děti setkají i s Bingovými kamarády (tříletým pandím klukem jménem Pando a čtyřletou slonicí Sulou), Bingovou pětiletou sestřenicí Coco a ročním bratrancem Charliem. Jestliže děti seriál o Bingovi neznají, nevadí. Ale zároveň se domnívám, že pokud ano, pustí se do plnění úkolů s větším nadšením.

Líbí se mi, že se sešitem lze pracovat opakovaně. Jednotlivé strany jsou zalaminované, a pokud holky a kluci vyplňují úkoly speciálním fixem přiloženým ke knize, lze po dokončení vše smazat a následně se do úkolů později pustit znova. Děti si tak jednotlivé tahy ještě více procvičí. Navíc se naučí rozlišovat tvary, poznávat ovoce, některá čísla a také několik písmenek. Doprovodné ilustrace lze využít třeba i k rozlišování barev či k počítání (např. mohou spočítat zobrazené předměty).

Kniha cílí na tříleté kluky a holky a myslím, že i jednotlivé úkoly tomuto věku odpovídají. Určitě může zaujmout i šikovné dvouleté dítko. Naopak čtyřletým a starším dětem bych pořídila sešit s jiným motivem, protože v tomto věku už obvykle o Binga ztrácí zájem.

Hledáte-li způsob, jak tříleté chlapečky a holčičky zabavit a zároveň je naučit něco nového, mohla by tato kniha plná úkolů být dobrou volbou.


Knihu Bing – napiš a smaž vydalo nakladatelství Egmont a zakoupit ji můžete na Albatrosmedia.cz.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBing – Napiš a smaž

Kolektiv

Egmont ČR, 2024

Napsat komentář