Zahrajte si o poslední případ Aarona Falka

vyhnanci uvod soutez (1)
Možná už jste měli tu čest seznámit se s agentem Falkem v některém z předchozích příběhů. Ten se tentokrát připojí k rodinné oslavě. Co začíná nevinně, je vlastně prvním krokem k vyšetřování dalšího nejasného případu. Podaří se mu znovu odhalit pravdu?

Rodinná oslava jako začátek vyšetřování

Třetí a poslední případ agenta Aarona Falka.

Za teplé jarní noci během rušné vinařské slavnosti zůstalo v kočárku ležet osamělé dítě, zatímco jeho matka zmizela v davu a víckrát ji nikdo neviděl. Ani o rok později ke zmizelé Kim Gillespieové nevedou žádné stopy, které by napovídaly, co se tenkrát stalo. Případ je odložen, a jak čas plyne, vytrácí se naděje na jeho vyřešení. Rodina a přátelé Kim Gillespieové se rok po tragédii sejdou hluboko v srdci jihoaustralské vinařské oblasti, aby přivítali nový přírůstek do rodiny. K oslavě se připojí i federální vyšetřovatel Aaron Falk.

Zatímco se nechává okouzlovat přírodou a ochutnává místní lahodné víno, začíná tušit, že tato pevně semknutá komunita je možná roztříštěnější, než se zvenčí zdá. Mezi Falkovým nejbližším přítelem a pohřešovanou Kim vyjdou najevo jisté spojitosti a navíc na povrch vyplouvají dávné skutečnosti.

Vyhnanci

Autorka: Jane Harperová
Přeložila: Alžběta Kalinová

Počet stran: 417
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-275-2043-5
Doporučená cena: 469 Kč

Knihu Vyhnanci vydalo nakladatelství Host.

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

O autorce

Jane Harperová pochází z Velké Británie, od roku 2008 žije v australském Melbourne. Za svou prvotinu Sucho (2016, česky 2017) získala mimo jiné prestižní britskou cenu za nejlepší kriminální román CWA Gold Dagger Award. Autorčin druhý román Síla přírody (2017, česky 2019), také s ústřední postavou agenta Aarona Falka, se dostal do užšího výběru na cenu Indie Book Awards 2018, udělovanou nezávislými australskými knihkupci. V češtině vyšly také její samostatné romány Ztracený v pustině (2018, česky 2022) a Přeživší (2020, česky 2023).

(Zdroj informací: Host)

Vyhrajte knihu Vyhnanci

Agent Aaron Falk se přidává k nevinně působící rodinné oslavě. Ta je však poznamenána zmizením Kim, o které už rok nikdo neslyšel. Falk postupně začíná tušit, že místní komunita nebude tak pevná, jak to vypadá. Ale i to by nakonec mohlo pomoci objasnit zmizení Kim.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Vyhnanci vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vyhnanci
probíhá od 10. do 23. května 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Vyhnanci

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVyhnanci

Harperová, Jane

Host, 2024

Napsat komentář