Rádce pro celou rodinu

tipy ctvrtek stres
Na čtvrtek jsme pro vás připravili několik skvělých tipů, které vás mohou naučit zvládat stres a další negativní emoce. A to platí nejenom pro lidi, ale často také pro zvířata. Přečtěte si tedy o tom, jak se naučit pracovat s emocemi a stresem nejen u lidí.

Stres je pro nás často denním chlebem a kolikrát jej už ani nevnímáme a bereme ho jako „nutné zlo“ v našich životech. Rozhodně to tak ale není správné a měli bychom se spíše naučit, jak být v pohodě.

Podle Světové zdravotnické organizace je stres „morem 21. století“. Zásadní však je, jak se s ním vypořádáme. Jacob Drachenberg, psycholog a bývalý profesionální sportovec, zná „špatnou“ i „dobrou“ cestu. „Nejznámější německý odborník v oblasti stresu“ (Business Punk) na vlastní kůži zažil syndrom vyhoření – a úspěšně ho překonal. Tisíckrát vyzkoušená Drachenbergova metoda vás naučí, jak se můžete pozitivně vypořádat se stresem. Kombinuje osvědčené strategie z výkonnostního sportu s nejnovějšími poznatky z psychologie a aplikuje je na každodenní život. Seznamte se s 9 rozhodnutími, díky kterým se můžete vyhnout zbytečnému stresu a zbytek proměnit v pozitivní životní energii.
Vezměte život do vlastních rukou!
ŽIJTE KLIDNĚJI DÍKY 3 PRVKŮM DRACHENBERGOVY METODY
Objevte zdravou míru: Přiměřené množství zdravého napětí vnese do vašeho života nový vítr a pomůže vám dosáhnout osobních cílů. Zjistěte, kolik stresu je tak akorát, aby se vám dobře žilo. Nastolte rovnováhu pomocí metody „Push & Pull“: Pouze střídání napětí a uvolnění vás dostane do správného rytmu. Těžte z obou fází: nadšení i následného zklidnění. Vnímejte, hodnoťte a rozhodujte se vědomě: Stres se rodí v hlavě. A právě hlava vám s ním pomůže bojovat tím, že budete řídit své vnímání a promýšlet a optimalizovat spontánní hodnocení. O tom, čím se budete stresovat, rozhodujete více, než si myslíte. Poznejte sami sebe a vydejte se na cestu ke kvalitnějšímu životu.

Stres jako příležitost

9 kroků k pohodovému životu
Autor: Jacob Drachenberg
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7670-128-1
Doporučená cena: 318 Kč

Knihu Stres jako příležitost vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

V šestnácti letech jsem trénoval každý den, dvakrát týdně ještě před vyučováním, a o víkendech jsem závodil. Sportoval jsem, udělal maturitu, začal studovat psychologii na Humboldtově univerzitě v Berlíně a jako student pracoval na částečný úvazek pro mezinárodního investora. Zní to náročně? Bylo, ale stres byl mým životabudičem. Měl jsem pocit, že mohu dosáhnout čehokoliv, a můj úspěch mi dlouho dával za pravdu.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Jacob Drachenberg je psycholog a kouč v oblasti stresu. Než se jím stal, hrál patnáct let profesionálně vodní pólo, dotáhl to na kapitána bundesligového týmu a reprezentoval Německo na mistrovství Evropy do 21 let. Vzhledem ke všem jeho aktivitám a pracovnímu vytížení se už ve 23 letech musel potýkat se syndromem vyhoření a onemocněl depresí vyvolanou stresem. Po této zkušenosti se začal zabývat možnostmi, jak stres zdravě zvládat.  V současnosti vede se svým bratrem centrum Drachenberg Akademie, kterým prošly stovky koučů a mentorů zabývajících se stresem. Kromě toho je to skvělý řečník, natáčí úspěšný podcast a jeho online program absolvovalo už více než 5 500 lidí.

Zdroj informací: Kazda

————————————————

Že mohou negativní emoce ovlivnit celý náš život, si nejspíš uvědomujeme. A mnohem více pak tyto emoce mohou zapůsobit především na dospívající mládež. I tady je třeba se naučit emoce zpracovávat tak, aby na náš život neměli ještě mnohem horší dopad. Kromě duše mohou totiž ničit i naše tělo…

Přestaň si ubližovat – teď a napořád!
Řežeš se nebo se sebepoškozuješ? Máš pocit, že ti bolest pomáhá zvládat chvíle, kdy se cítíš jako slabý, bezmocný člověk? Děláš to, aby se ti povedlo zmírnit emoční bolest nebo aby se ti ve světě, který je pro tebe složitý, dařilo cítit něco jiného než naprostou prázdnotu? Existuje mnoho důvodů, proč se lidé uchylují k sebepoškozování. A pravda o něm je jediná: sebepoškozování je destruktivní a někdy i život ohrožující cesta, jak zvládat emoční bolest. Naštěstí existují bezpečnější způsoby, jak zacházet se svými emocemi. V knize Nemusíš si ubližovat představuje psycholožka a specialistka v dialektické behaviorální terapii
Sheri Van Dijk účinné dovednosti, které ti pomohou zvládat bouře emocí. Ve chvíli, kdy tě uchvátí snaha o sebeubližování, najdeš v této knize možnosti, jak jim odolat a pracovat se sebou bezpečněji. Kniha osloví i rodiče a terapeuty teenagerů se sebepoškozovacím chováním, s depresí, úzkostmi a hraniční poruchou osobnosti a může se stát oporou pro terapeutické programy. Využijí ji i učitelé a školní psychologové.

Nemusíš si ubližovat

Rádce pro teenagery se sebepoškozujícím chováním
Autor: Sheri Van Dijk
Přeložila: Petra Diestlerová

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-2067-1
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Nemusíš si ubližovat vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Když se v dospívání nenaučíte zpracovávat emoce zdravým způsobem, je možné, že se začnete emocím vyhýbat právě skrze sebepoškozující či sebedestruktivní chování. Dává to smysl, ale to samozřejmě neznamená, že chceme, aby to tak zůstalo. Ale je důležité si porozumět a přijmout se takové, jací jsme, bez odsuzování.

K dispozici máte kompletní ukázku.

O autorce

Sheri Van Dijk je psychoterapeutka a specialistka na dialektickou behaviorální terapii. Je autorkou řady knih, v Portálu vyšla její kniha Jak zvládat bouři emocí.

Zdroj informací: Portál

————————————————

Pohodu v životě nechtějí zažívat pouze lidé, ale touží po ní i naši čtyřnozí mazlíčci. A šťastný pes rovná se i šťastný člověk. Naučte se tedy v závěru dnešních tipů, jak pracovat s emocemi i u vašich domácích miláčků.

Julie Naismith vám nabízí život, který neovládá separační úzkost vašeho čtyřnohého společníka – život bez stresovaného psa, naštvaných sousedů a pocitů viny. Majitelé psů se separační úzkostí se často nacházejí ve svízelné situaci: nejen že mají psa, kterého nemohou nechat samotného, ale navíc se potýkají s kritikou ze strany svého okolí a také s nedostatkem informací, které potřebují k tomu, aby svému psovi pomohli překonat problém, o němž mnohdy ani nevědí, že je řešitelný. Pokud máte pocit, že je to i váš případ, pak Julie Naismith napsala knihu právě pro vás. Ač je sama certifikovanou trenérkou psů, napsala tuto knihu jako majitelka psa se separační úzkostí pro jiné majitele psů se stejným problémem. Na základě vlastních zkušeností si totiž uvědomuje, že k překonání separační úzkosti zdaleka nestačí jen tréninkový plán. Ten v její knize samozřejmě najdete, ale vedle něj se dozvíte i to, které často dávané rady nikam nevedou, jak se vypořádat s pocitem viny a jak komunikovat problém vašeho psa s vaším okolím.

Nechoď pryč!

Jak překonat separační úzkost psa a získat zpěv svobodu
Autor: Julie Naismith
Přeložila: Jana Dušková

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 165×237 mm
ISBN: 978-80-7428-453-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Nechoď pryč! vydalo nakladatelství Plot.

Ukázka z knihy

Jako naprostý amatér v tréninku psů jsem si tehdy klopotně razila cestu, ale nakonec jsem přišla na to, že klíčem k úspěchu je postupně navykat Percyho na samotu, a to po velmi malých přírůstcích. Zjistila jsem, že když ho nechám samotného déle, než dokáže zvládnout, tak to jeho úzkost zhorší. Potřebovala jsem zjistit, co Percy dělá, když jsme pryč. K tomu jsem potřebovala techniku, takže jsem si pořídila „Percy-kameru“.

Můžete si přečíst celou ukázku.

O autorce

Julie Naismith se v minulosti přihlásila na Akademii pro trenéry psů (také známou jako Harvard pro trenéry psů). Během dvouletého programu se naučila evoluční biologii psů, historii jejich chování, klasické podmiňování (pamatujete na Pavlova?), kritické myšlení a dokonce i psychologii na mistrovské úrovni. Program byl vynikající a pomohl jí skutečně pochopit a stát se celoživotním studentem učení psů a změn chování. Do její vlastní zkušenosti s úzkostí ze separace to přidalo novou vrstvu. Nyní pomáhá dalším majitelům psů, kteří bojují s pejsky, dělat jejich vlastní zázraky.

Zdroji informací: web autorky


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNechoď pryč!
Jak překonat separační úzkost psa a získat zpěv svobodu

Naismith, Julie

Plot, 2023

zobrazit info o knizeNemusíš si ubližovat
Rádce pro teenagery se sebepoškozujícím chováním

Dijk, Sheri Van

Portál, 2023

zobrazit info o knizeStres jako příležitost
9 kroků k pohodovému životu

Drachenberg, Jacob

Kazda, 2023

Napsat komentář