Získejte knihu kreslených vtipů Pavla Kantorka

kantorek-nove-objevene-vtipy-perex
Patříte mezi fanoušky kreslených vtipů a satirického humoru? V tom případě vám jistě nemusíme dlouze představovat kreslíře Pavla Kantorka. Právě jeho nově objevené vtipy nyní vychází v knižní podobě, většina vůbec poprvé.

Geniální humor Pavla Kantorka

Kdo by neznal geniální humor a kreslené vtipy Pavla Kantorka. Tato kniha přináší nově objevené vtipy, z nichž většina je přetištěna přímo z autorových originálů a v tištěné podobě vycházejí vůbec poprvé.

Věříme, že tento výběr ilustrací bude pro milovníky kresleného humoru a fanoušky Pavla Kantorka příjemným a milým připomenutím jeho nezapomenutelného umění.

 

Pavel Kantorek – Nově objevené vtipy

Autor: Pavel Kantorek

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 128
Vazba: pevná
Vydáno: 10/2023
ISBN: 978-80-247-5540-3

Přečtěte si více o knize Pavel Kantorek – Nově objevené vtipy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

O autorovi

Pavel Kantorek (1942–2017) se narodil v Olomouci jako syn lékaře a zdravotní sestry. Vyrůstal s mladším bratrem Janem a sestrou Alenou, která byla od mala vážně nemocná, což celou rodinu silně poznamenalo. Otec se snažil oběma chlapcům nacházet náhradní programy a snažil se je vést ke studiu, neboť oba vykazovali vysokou inteligenci. V letech 1964–1968 se Kantorkovy kresby pravidelně objevovaly v hlavních humoristických časopisech. Dával svým postavičkám koček a psů v kreslených vtipech lidské vlastnosti, a často za ně schovával i politické narážky. Přestože pro něj bylo původně kreslení jen odpočinkové hobby, po publikaci prvních kreseb v roce 1964 se stalo jeho druhou profesí. Když 21. srpna 1968 obsadili naše území Rusové, měl Pavel Kantorek pár dní před obhajobou, a kromě toho právě ten den odjeli s bratrem na dovolenou do tehdejší Jugoslávie. Když Pavel viděl, že se z naší země stává ruská autonomie, rozhodl se emigrovat a dlouhá léta žil v Kanadě v Torontu. Do vlasti se vrátil až v roce 1990.
(Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Pavel Kantorek – Nově objevené vtipy

Kresby Pavla Kantorka se pravidelně objevovaly v satirickém týdeníku Dikobraz i v dalších humoristických časopisech nejen u nás a některé z nich také v knižní podobě. Nyní, více než 6 let po smrti tohoto kreslíře, vychází publikace nově objevených vtipů, z nichž většina nebyla dosud otištěna, a vy si díky nim můžete připomenout jeho nezapomenutelného umění.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Pavel Kantorek – Nově objevené vtipy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu
Pavel Kantorek – Nově objevené vtipy
probíhá od 28. listopadu do 11. prosince 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Pavel Kantorek – Nově objevené vtipy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePavel Kantorek – Nově objevené vtipy

Kantorek, Pavel

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář