Úvahy proroka Mustafy

prorok
Libanonský spisovatel Chalíl Džibrán je známý svou básnickou prózou Prorok věnovanou vztahu člověka k člověku. Úvahy proroka Mustafy nad důležitými tématy si nyní mohou přečíst i mladší čtenáři – vyšla totiž v ilustrované verzi pro děti a mládež.

Knihu Prorok libanonského spisovatele Chalíla Džibrána oceňují stále nové generace čtenářů na celém světě. Hlavní postava, prorok Mustafa, zde krásným a poetickým jazykem vypráví o tom nejobyčejnějším a zároveň nejdůležitějším v lidském životě. O lásce, dětech, jídle, práci, radosti i bolesti, svobodě, poznání a přátelství. O modlitbě, o dobru a zlu, o kráse i soumraku lidského putování po této zemi. Poselství moudrosti a lásky, plné citů i fantazie, je inspirací pro každého, kdo hledá pravdu psanou srdcem. Jedno z nejoblíbenějších literárních děl dvacátého století vychází poprvé v úpravě pro mladší čtenáře. Toto zpracování se bude líbit i všem, pro něž je originál zatím příliš velkým soustem. S textem se přirozeně snoubí ilustrace známého italského výtvarníka Alessandra Sanny.

Prorok

Pro děti a mládež vypráví Anna Peirettiová
Autor: Chalíl Džibrán
Přeložila: Marcela Koupilová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 160×220 mm
ISBN: 978-80-7566308-5
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Prorok vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Chalíl Džibrán se narodil v severolibanonském Bšarré v chudé rodině maronitských křesťanů. Jako dítě odešel s matkou do amerického Bostonu. Po několika letech odjíždí zpět do Libanonu, aby tu studoval arabskou literaturu. Později se za pohnutých okolností vrací zpět do Ameriky. Od roku 1904 publikuje Chalíl Džibrán arabsky, nejprve v novinách, od r. 1905 knižně. V nakladatelství Vyšehrad již vyšlo: Písek a pěna (2001), Poutník (2006), Slzy a úsměv (2006), Bohové země (2007), Blázen a jiné paraboly (2008), Zlomená křídla (2011), Ježíš Syn člověka (2012), Zvěstovatel (2013), Prorokova moudrost (2014), Údolí nymf (2014) a Prorok (7. vydání 2019).

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství (KNA) bylo založeno v roce 1991 mužským řádem karmelitánů se sídlem v klášteře v Kostelním Vydří. Působnost KNA se během času rozšiřovala a od konce 90. let minulého století se stalo lídrem na trhu s křesťanskou a katolickou knižní produkcí. V roce 2016 se sídlo společnosti přesunulo do Prahy a od 1. března 2019 je jediným vlastníkem KNA Česká biskupská konference.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProrok
Pro děti a mládež vypráví Anna Peirettiová

Džibrán, Chalíl

Karmelitánské nakladatelství, 2023

Napsat komentář