Vyhrajte rady, jak zvládat přehnaný perfekcionismus

byt-perfektni-nemusi-byt-perfektni-perex
Nedokážete si představit, že byste opustili domov bez toho, aniž byste vypadali perfektně? Trávíte v práci čas tím, že znovu a znovu vylepšujete již hotové úkoly? Pak je možná čas se na chvíli zastavit, zamyslet a naučit se s přehnaným perfekcionismem bojovat.

Přestaňte se hnát za dokonalostí

Máte dojem, že byste měli být ve všem perfektní? Vaše touha po perfektním výsledku je mnohdy silnější než vy? Raději do úmoru všechno vylepšujete a zdokonalujete? Pak je možná čas se na chvíli zastavit a zamyslet se nad tím, zda snaha být ve všem perfektní je skutečně tak perfektní, jak si myslíte. Perfekcionismus může náš život postupně vykrást. Nic nám není dost dobré… ani na nás, ani na druhých. Opravdu chceme žít jako křeček, který běhá ve svém kolečku? Nestálo by za to na chvíli opustit své perfekcionistické snahy a podívat se na to, jak žijeme, s odstupem?

Kniha psycholožky Sharon Martin nabízí řadu strategií, které nám mohou pomoci vystoupit z nekonečného běhu za dokonalostí. Najdeme v ní řadu příkladů ze života, podnětů k zamyšlení, škál zjišťujících, jak jsme na tom s perfekcionismem právě my, a hlavně inspirace a podpory pro změnu svého života. Autorka zařadila také cvičení založená na konceptu mindfulness.

 

Být perfektní nemusí být perfektní

Autorka: Sharon Martin

Vydalo: nakladatelství Portál
Překlad: Petra Diestlerová
Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Vydáno: 5/2023
ISBN: 978-80-262-1993-4

Přečtěte si více o knize Být perfektní nemusí být perfektní, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Portál. Můžete si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, zdraví, média, antropologie, ekologie, filozofie, ekonomie, sémiotika či kulturologie.

 

Vyhrajte knihu Být perfektní nemusí být perfektní

Myslíte si, že pokud nebudete ve všem perfektní, nebudete dobří pro své okolí nebo svého šéfa? Stále do úmoru vše ladíte a vylepšujete? A nemáte někdy pocit, že perfekcionismus váš život ovládá až příliš? Začtěte se do knihy psycholožky Sharon Martin, zamyslete se, jestli už není čas zpomalit, a skončete s nekonečnou honbou za dokonalostí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Portál vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Být perfektní nemusí být perfektní vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Být perfektní nemusí být perfektní
probíhá od 31. května do 13. června 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Být perfektní nemusí být perfektní

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBýt perfektní nemusí být perfektní
Zvládejte svůj perfekcionismus

Martin, Sharon

Portál, 2023

Vyhrajte rady, jak zvládat přehnaný perfekcionismus - DISKUZE

Počet reakcí: 6
  1. Sar napsal:

    Dobrý den, dnes jsem obdržela knihu Sedlák pod Milešovkou. Moc děkuji.

  2. SONIKA napsal:

    9.7.2023 jsem vyhrála knihu Sedlák pod Milešovkou.Dnes je 12.7.2023 a knihu už mám doma.To je rychlost DĚKUJI

  3. humhejova napsal:

    Dobrý den děkuji za knihu Cenové války, došla v pořádku.
    Humhejová

  4. Hanula napsal:

    Dobrý den,
    mockrát děkuji za knihu Hory zpívají, došla v pořádku.

  5. Hunter42 napsal:

    Pěkně děkuji za knihu Historie smrti.

Napsat komentář