Úkryt ze skla

skleneny_hotel
Máte rádi příběhy složené z několika dějových linek? Román Emily St. John Mandelové s názvem Skleněný hotel vypráví hned o třech pozoruhodných hlavních hrdinech, kterým se změní život ve stejný den. Sledujte cestu, po které se vydají.

Vincent pracuje jako barmanka v hotelu Caiette, pětihvězdičkovém úkrytu ze skla a dřeva na ostrově Vancouver, kam se dá dostat jedině na člunu. Ve chvíli, kdy jí majitel hotelu dá spolu se spropitným i svou vizitku, se její život otočí o sto osmdesát stupňů. Nebude to poprvé ani naposledy. A také nebude jediná. Ten den zasáhne do života i jejímu nevlastnímu bratru Paulovi (závislému často na drogách, ale vždycky na hudbě) nebo vysoce postavenému manažeru lodní logistiky Leonovi. O třináct let později na jedné lodi jejich příběhy vyvrcholí. Ale možná je to jen další začátek. Protože časy, místa a děje tvoří síť, v níž se postavy setkávají. Ať jsou živé, nebo mrtvé.

Skleněný hotel

Autorka: Emily St. John Mandelová
Přeložila: Markéta Musilová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 150×216 mm
ISBN: 978-80-257-3649-4
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Skleněný hotel vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

V úterý po zkouškách – tři trojky a jednou tři mínus, čili následovala výstraha – vyrazil Paul do System Soundbar tancovat. Hudba ho moc nebrala, ale bylo docela fajn stát v davu – mělo to složitý rytmus a on moc netušil, jak se na to dá tancovat, takže prostě jen přešlapoval s pivem dopředu a dozadu a snažil se na nic moc nemyslet. O to snad v klubech jde, ne? Vypnout pomocí alkoholu a hudby? Doufal, že tam narazí na Anniku, ale nikde v davu ani ji, ani nikoho dalšího z Baltiky nezahlédl. Hledal je a oni pořád nešli, až to nakonec nevydržel a koupil si od nějaké holky s růžovými vlasy malý pytlíček křiklavě modrých pilulí, protože extáze není totéž co heroin, takže se nepočítá, ale s těma pilulema nebylo něco v pořádku. Nebo možná s ním. Překousnul jednu v půlce a spolknul ji, jen tu půlku, ale nic necítil, a tak zapil druhou půlku pivem, ale to už se s ním celá místnost zhoupla, všude po těle mu vyrazil pot a srdce se mu rozbušilo tak zběsile, až si chvíli myslel, že snad umře. Holka s růžovými vlasy zmizela. Paul si našel lavici u zdi. (str. 17)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Emily St. John Mandelová se narodila roku 1979 na západním pobřeží Kanady. Na torontské taneční akademii vystudovala moderní tanec a poté žila krátce v Montrealu, než se přestěhovala do New Yorku. Za svůj čtvrtý román Stanice 11 získala v r. 2015 Cenu Arthura C. Clarka za nejlepší sci-fi a dostala se do užšího výběru americké Národní knižní ceny a PEN/Faulknerovy ceny. I proto byl Skleněný hotel očekáván s dychtivou nedočkavostí, a i když vyšel uprostřed koronavirové pandemie, vysloužil si hned po vydání záplavu nadšených recenzí.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992 a vydalo více než dva tisíce titulů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkleněný hotel

Mandelová, Emily St. John

Argo, 2022

Napsat komentář