Hry a adaptace českého dramatika z let 2010–2020

Play Drabek
David Drábek oslavil další narozeniny a při té příležitosti vyšla publikace, která se věnuje jeho dramatům vzniklým za posledních deset let. Součástí jsou i úvahy, pozdravy od jeho kolegů a nechybí originální grafické zpracování knihy.

Publikace Play Drábek vychází k narozeninám oblíbeného dramatika Davida Drábka a je určena nejen jeho fanouškům, ale i veškeré divadelně milovné veřejnosti. Kniha totiž shrnuje Drábkova dramata vzniklá za posledních deset let, konkrétně hry Noc oživlých mrtvol v televizní country-show Beverlyho Rodrigueze, Velká mořská víla, Kanibalky: Soumrak samců a nejnovější Kanibalky II: Soumrak starců, jakož i libreto k úspěšnému autorskému muzikálu Elefantazie. Původní hry dále doplňují originální Drábkovy úpravy Beaumarchaisovy Figarovy svatby, Šamberkovy komedie Jedenácté přikázání a fantasy příběhu Jamese Matthewa Barrieho nazvané Peter Pan a oceán naděje. V předkládaných hrách David Drábek sází na ještě satiričtější a sarkastičtější, ale také baladičtější a dokonce i lyričtější dramatické vyjadřování, aniž by ovšem přestal vtipně glosovat! …a těšit se můžete i na úvahy věnované Drábkovu dílu, na zdravice od jeho spolupracovníků a nápaditou grafiku knihy.
Vychází za podpory Ministerstva kultury ČR.

Ukázka z knihy

Drtič kozomrdů Hlavně že, vole, Kalousek, vole, viď, Štáfenberk, vole, rozkradli  topka, vole, zlatý komunisti, vole, Putine, poď mi, vole.
Miloš Přesně, Drtiči.
Česká písnička (až tak trochu pateticky recitující)
Moje mamka říkala, že dřív nás herci bavili a dneska samé kriminálky. Že jsme byli veselý národ se smyslem pro humor a že noví herci to dělají jenom pro peníze a jsou namyšlení. (str. 352)

Play Drábek

Hry a adaptace z let 2010–2020
Autor: David Drábek

Počet stran: 576
Vazba: brožovaná
Formát: 150×240 mm
ISBN: 978-80-7470-302-7
Doporučená cena: 449 Kč

 

 

Knihu Play Drábek vydalo nakladatelství Akropolis. Můžete si přečíst další ukázku.

O autorovi

David Drábek je český dramatik a režisér. Vyrostl v malém východočeském městě Týniště nad Orlicí. Na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci vystudoval obor filmová a divadelní věda. Ještě v době univerzitních studií založil spolu s Darkem Králem divadelní Studio Hořící žirafy, pro které své hry psal a také je režíroval.

Zdroj informací: kosmas.cz


akropolis_sirkovylogoNakladatelství Akropolis se soustředí na vydávání kvalitní beletristické, historické a bohemistické literatury, včetně učebnic češtiny jako cizího jazyka. Nakladatelství vzniklo v roce 1990.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRakoncaj
Měl jsem kliku

Rakoncaj, Josef - Jasanský, Miloň

Jota, 2020

Napsat komentář