S mrazením v zádech…

Napeti s nadechem nadprirozena
Fanatický vrah, stárnoucí špion či stará známá parta se představí v knižním výběru plném akce, napětí, matoucích stop a tajemství. Nechybí ani řádná policejní práce či vyšetřování na vlastní pěst. A jak bude obětí přibývat, bude i tuhnout krev v žilách…

Brutální a fanatický vrah se inspiroval thrillery Rogera Koponena a aranžuje své oběti podle vzoru v knihách. Jednou z nich je i autorova manželka. Podaří se mladé inspektorce pachatele dopadnout?

Žena slavného spisovatele Rogera Koponena je zavražděna v jejich luxusním domě na břehu zamrzlého zálivu. Na sobě má slavnostní šaty a ve tváři hrůzostrašný škleb. Případu se ujímá mladá inspektorka Jessica Niemi. Brutálních vražd postupně přibývá a záhy je jasné, že je na stopě sériového vraha. Nejedná se přitom o nahodilé vraždy, záhadný pachatel se vždy inspiruje hrůznými činy popsanými v Koponenových thrillerech. Je šílený, nebo jde o něco osobního? Podaří se Jessice zastavit vraha, který zná každičký detail knih dokonce lépe než sám autor?

Ukázka z knihy

Vítr zesílil a  ve skulinách rozlehlého rodinného domu ze skla a omítnutého betonu to úzkostně kvílí. Ze střechy se ozývá klepání a pomalu nabývá na intenzitě, tlumené praskání připomíná zvuky rozběsněných plamenů. O mohutnosti vichřice svědčí i nahromaděná vrstva sněhu, který na terase závratnou rychlostí vytvořil bílou dunu. Maria Koponenová si pevně utáhne vlněný kardigan a z velkých oken obývacího pokoje vyhlédne ven do tmy. Zadívá se na zamrzlé moře – touhle roční dobou až překvapivě připomíná rovinaté pole – a pak na pěšinu vedoucí k molu. Osvětlují ji venkovní lampičky sahající do výše kolen. (str. 7)

Věrný čtenář

Autor: Max Seeck
Přeložila: Ema C. Stašová

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-271-2578-4
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Věrný čtenář vydalo nakladatelství Cosmopolis. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

 O autorovi

Max Seeck (*1985) patří v rodném Finsku k nejprodávanějším autorům. Vystudoval ekonomii v Tallinnu a MBA v Curychu. Původně pracoval v marketingu, ale v současnosti se již spisovatelské dráze věnuje na plný úvazek.

————————————————

Špionážní thriller představí veterána britské tajné služby, který dostane za úkol sledovat činnost ruských agentů. Seznámí se s mladým mužem, který ho svými názory přesvědčí o tom, že britská pravice je zlo a že za Brexitem stojí Putin.

Nat je veteránem britské tajné služby. V sedmačtyřiceti letech by čekal, že ho pošlou na odpočinek, ale on dostane nový tým a nový úkol: dohlížet na aktivitu ruských agentů řízených Moskvou. Nežije však jen svou prací; stará se o svou manželku, právničku a levicovou intelektuálku, a relaxuje u badmintonu, hry, v níž i přes svůj střední věk exceluje. Právě při badmintonu se seznámí s rozhněvaným mladým mužem, který nenávidí Brexit, Trumpa a vůbec celou post-reaganovskou a post-thatcherovskou konzervativní politiku. Nat mu představí manželku a mladík oba dva přesvědčí svými radikálními postoji, že současná pravicová agenda, jak britská, tak americká, jsou čiré zlo. Navíc Nat zjistí, že za Trumpovým vítězstvím v prezidentských volbách, stejně jako za Brexitem, není nikdo jiný než Putin…
Špionážní román
Agent na cizím hřišti není jen napínavým vyprávěním osmaosmdesátiletého spisovatele, ale dílem tak aktuálním, že zcela neomylně drží prst na tepu doby – a ten prst se jedinkrát nezachvěje.

Ukázka z knihy

Vánoce jsou za dveřmi. Přišel den zúčtování. Odvedou mě do malé, dusné místnůstky hluboko v útrobách ústředí mé Služby u Temže, kde mě čeká usměvavá, inteligentní žena neurčitého věku. Představí se jako Moira z personálního. Na všech těch Moirách, které ve Službě působí, bylo vždycky něco strašidelného. Vědí o vás víc, než víte vy sami, ale neřeknou vám, co to je nebo jestli se jim to líbí.
„Tak co vaše Prue, “ zeptá se Moira dychtivě. „Jak přežila tu poslední fúzi své právnické firmy? Určitě jí to muselo vyvést z míry.“
Děkuji, Moiro, nevyvedlo, ale vidím, že jste se dobře připravila, blahopřeji. Nic jiného bych ostatně ani nečekal. (str. 23)

Ohlasy na knihu

Přední špionážní autor své doby. Možná všech dob.

– Time

Agent na cizím hřišti

Autor: John Carré
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 268
Vazba: vázaná
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978-80-257-3196-3
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Agent na cizím hřišti vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

John le Carré, vlastním jménem David John Moore Cornwell, se narodil v roce 1931. V padesátých a šedesátých letech pracoval pro britskou výzvědnou službu, ale jeho kariéru ukončila známá aféra s Kimem Philbym. Poté se věnoval už jen psaní, jak řadě románů se svým nejznámějším hrdinou Georgem Smileym v hlavní nebo vedlejší roli, nebo knihám stojícím samostatně. Za zmínku stojí i román Malá bubenice.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Poslední díl Dublinské trilogie je tu a s ním i trojice známých hrdinů. Původní legrace se mění ve hru o několik životů. A to jen díky takové maličkosti, jako je vykopání dvou mrtvol…

Kdyby nevykopali ty dvě mrtvoly, mohla to být prvotřídní legrace. V hlavní roli s detektivní agenturou BPB: B jako Bunny, bývalý policajt, který konverzuje s duchy. P jako Paul, bývalý flákač, který místo sledování nevěrných manželů zalepuje kancelář konkurenční společnosti vteřinovým lepidlem. B jako Brigit, bývalá sestřička, která k detektivovi z té konkurenční firmy vyrazí na večeři, aby obdivovala jeho… ehm… ptáka?! Ta zkratka měla spíš znamenat Bezmezně Praštěný Blázinec.
Legrace však končí, protože vykopali ty dvě mrtvoly. Jedna z nich je identifikována jako agent FBI, a tak dublinská kriminálka dostane pro vyšetřování posilu ze zámoří. Posila má červenou hřívu, bionickou protézu a hned prvnímu svědkovi svou přátelskou domluvou způsobí infarkt… Ne, opravdu to není legrační! Půjde tady o život, hned o několik životů. A mimochodem, začínáme i končíme na pohřbu.
Tohle je Caimh,
Caimh McDonnell – nejšílenější, nejoriginálnější a nejirštější autor kriminálních příběhů, který každým dalším románem překonává svou proklatě vysoko nastavenou laťku. Fanoušci Dublinské trilogie se už těší na závěrečné dějství. A jestli snad někdo ze čtenářů s „bělovlasým Irem s nevyslovitelným jménem“ dosud neměl tu čest, po tomhle kousku si ho zaručeně zamiluje.

Ukázka z knihy

Vrchní policejní inspektorka Susan Burnsová vystoupila z auta a šlápla přímo do kaluže. „Do řiti““
„Všechno v pořádku, šéfová?“
„Jo, naprosto,“ odvětila s pohledem upřeným na promočenou levou botu. „Bylo by fakt milé, kdyby někdo, aspoň jednou za čas, vyhrabal mrtvolu v pěkně čisté díře někde v centru Dublinu, s dlažebními kostkami bez bláta okolo a s kávou za rohem.“
„Ano, šéfová.“
„Když už jsme u mých bot, zvládneme to tentokrát bez problémů?“
„Rozhodně,“ odpověděl detektiv Donnacha Wilson, nedokázal ovšem zcela skrýt rozmrzelost z její otázky. (str. 12)

Odhalte, jak ukázka pokračuje.

Poslední objednávky

Autor: Caimh McDonnell
Přeložil: Richard Janda

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-726-8
Doporučená cena: 378 Kč

 

Knihu Poslední objednávky vydalo nakladatelství Jota.

O autorovi

Caimh McDonnell je známý a mnohokrát oceněný irský komik („na stojáka“), spisovatel a autor zábavných televizních lahůdek. Účinkováním v mnoha britských klubech získal renomé velmi zábavného bělovlasého Ira, jehož jméno neumí nikdo vyslovit. Často vystupuje na Edinburském festivalu, byť hlavně kvůli smaženým specialitám, které se tam prodávají. V posledních několika letech se věnuje hlavně psaní. Debutoval knihou Muž bez tváře, která vyšla v roce 2016 jako první díl takzvané Dublinské trilogie. Na něj navázal druhý díl Den, který nikdy nepřijde. Když zrovna nevystupuje ani nepíše knihy, vymýšlí pořady pro televizi, a to kupodivu i dětské, za něž byl nominován na cenu BAFTA. Caimh je nesmírně pyšný na svou roli „hlasu londýnských Irů“. Již mnoho let je součástí ragbyové scény, působí jako hlasatel na stadionu v Readingu, dělá rozhovory s hráči a píše články. Má také poněkud nešťastný zvyk nechat si ostříhat své výrazné kadeře pro účely charity. Zkrátka a prostě se nikdy nenudí.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

V prvním díle nové detektivní série bude muset policejní tým dopadnout tzv. Trojkového vraha, který vraždí po cyklech. Mají necelé tři dny na to, než psychopat udeří znovu. A obětí by mohl být kdokoliv z policistů…

Tři dny do další vraždy. Šest dní, než zemře jeden z nich.
Když policistka Kara Quinnová náhodou objeví tělo mladé ženy, spouští se tím vlna chaosu a paranoie. Způsob vraždy totiž ukazuje na dokonale kontrolovaný vztek psychopata a profil zločince odpovídá tzv. Trojkovému vrahovi, sériovému zabijákovi, který za sebou nechává vždy tři oběti v rozestupu tří dnů, než na tři roky zmizí. A mrtvá z Liberty Lake značí start nového cyklu. K případu je přidělena nově vzniklá mobilní vyšetřovací jednotka, založená agentem FBI Mattem Costou pro operace v odlehlých oblastech bez dostatečného pokrytí policejními složkami. Přestože ale speciální tým posílený Karou dělá, co může, vyšetřování neprobíhá zrovna hladce. Nemají svědky, nemají důkazy, ale ze všeho nejvíc – nemají čas. Nejenže do další očekávané vraždy zbývají necelé tři dny, ale pokud se Kaře a Mattovi Trojkového vraha nepodaří zastavit, za další tři bude na řadě policista – dost možná jeden z nich. První díl nové detektivní série.

Ukázka z knihy

Byl potřísněný teplou krví.
Paže až po lokty promočené. Skvrny všude na oblečení. Nůž – to ostří, díky němuž byla nastolena spravedlnost – držel podél těla v ruce chráněné rukavicí.
Cítil se dobře. Hodně dobře.
Už byl skoro hotový.
Vrah zíral do černého prostoru před sebou, uvnitř něj se rozlilo ticho a tma, stejné jako tato noc. Voda jemně poplácávala břehy jezera. Slabounké šuš, šuš, šuš, jak se vlnky valily nahoru a dolů na břeh, poháněné jemným větrem.
Vdechl studený vzduch; vydechl teplou páru.
Klidný. Soustředěný.
Ve chvíli, kdy zvuky a chlad pronikly jeho podvědomím, zahájil akci. Bylo by hloupé zdržovat se tady, přestože je hluboká noc. (str. 7)

Ohlasy na knihu

Tak děsivé, že se budete bát zhasnout.

- Catherine Coulterová, autorka knih Bludiště a Terč

Přímočarý thriller se silnou, životem protřelou hrdinkou, která si nezadá s Lisbeth Salanderovou.

– Kirkus Reviews

Strhující, děsivé, naprosto fantastické.

– J. T. Ellison, autorka knihy Tajemství krve

Čtenáři Jeffa Abbotta a Karin Slaughter tuhle knihu nebudou moct odložit.

– Publishers Weekly

Thrillerová jízda, která vás udrží napjaté a nebudete ji moct dát z ruky.

– Marcia Clark, autorka knih Snap of Judgement a Blood Defense

Třetí na řadě

Autorka: Allison Brennanová
Přeložila: Lucie Gurrick

Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Formát: 129×206 mm
ISBN: 978-80-7625-058-1
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Třetí na řadě vydalo nakladatelství Metafora. Můžete si přečíst celou ukázku.

O autorce

Allison Brennanová (*1969) je bývalá poradkyně ve státní legislativě, nyní bestsellerová autorka žebříčků New York Times a USA Today. Věří, že život je příliš krátký na to, aby se člověk mohl nudit. Proto má pět dětí a píše tři knihy za rok. Vydala přes pětatřicet thrillerů a množství povídek. Byla nominována na mnoho ocenění, mimo jiné pětkrát na cenu RWA za nejlepší romantický thriller a dvakrát vyhrála cenu Daphne du Maurier.

————————————————

Sadie se musí vyrovnat se smrtí svého bratra, a jako by toho neměla málo, zjišťuje, že měl něco společného s vraždou děvčátka a jejího otce. Během snahy o odhalení pravdy Sadie naráží na řadu podivností a odmítavý postoj jedné z klíčových svědkyň.

Sadie se ještě nevzpamatovala z náhlé smrti svého bratra Shanea, a přichází další šok – v lese za městem je nalezena dětská lebka, která podle všeho patří zmizelé dceři její bývalé kamarádky Hannah. Během pátrání po tom, co se vlastně stalo Shaneovi, naráží na mnoho podivných a matoucích stop, které jejího zemřelého bratra propojují s případem zavražděné dívenky a jejího otce. Klíčem k odhalení pravdy by mohla být švagrová Crystle, ta se ale na čerstvou vdovu chová poněkud zvláštně a nezdá se, že by chtěla matce a sestrám svého zemřelého muže být jakkoli a čímkoli nápomocna…

Vlk chce dovnitř

Autorka: Laura McHugh
Přeložila: Ivana Dresia

Počet stran: 336
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 9788075932341
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Knihu Vlk chce dovnitř vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVěrný čtenář

Seeck, Max

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeAgent na cizím hřišti

Carré, John le

Argo, 2020

zobrazit info o knizePoslední objednávky

McDonnell, Caimh

Jota, 2020

zobrazit info o knizeTřetí na řadě

Brennanová, Allison

Metafora, 2020

zobrazit info o knizeVlk chce dovnitř

McHugh, Laura

Pavel Dobrovský – BETA, 2020

Napsat komentář