Vyhrajte pátrání po vrahovi s dokonalým plánem

Zasluhuje zemřít - Ukázka
Jeho oběti už nikdy nebudou tak krásné jako dřív, ale to pachateli nevadí. Naopak ho to těší, a aby si pocit z dobře odvedené práce mohl později znovu připomenout, vezme si něco na památku. Kdo a za co se přišel do Medvědího brodu pomstít?

Křivdy minulosti

Můžete utíkat. Můžete se skrývat. Ale minulost vás stejně dostihne.

Sleduje, jak se do vody pozvolna noří tělo té, kterou kdysi miloval. Už nikdy nebude tak krásná jako dřív, ale jemu to nevadí. Vzal si od ní totiž něco na památku. Není to ani tak suvenýr, jako spíše trofej. Protože trofeje patří vítězům. A on se bezpochyby cítí jako vítěz.

Policistky Alvarezová a Pescoliová se obtížně sžívají s novým velitelem, v celém oddělení vražd panuje naprostý chaos. A do toho všeho přijde zpráva o nálezu mrtvého těla, kterému chybí prst. Alvarezová doufá, že zohyzdění oběti je výraz vrahovy zášti vůči mrtvé, nikoli známkou jeho šílenství. Doufá nadarmo, protože záhy je nalezeno další tělo.

Vyšetřování brzy začne ukazovat na konkrétního podezřelého, ale s každým objeveným důkazem sílí v Pescoliové tísnivý pocit, že za tímto případem se skrývá mnohem víc, než se na první pohled jeví. Tento vrah přišel do Medvědího brodu proto, aby dokonal pomstu, kterou naplánoval už před lety. Kdo ještě si podle něj zasluhuje zemřít?

 

Zasluhuje zemřít

Autorka: Lisa Jackson

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Jakub Volný
Počet stran: 416
Vazba: pevná
Vydáno: 1/2017
ISBN: 978-80-7498-197-5

Přečtěte si více o knize Zasluhuje zemřít, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. Navíc si můžete přečíst také krátkou ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

V dlani mu ležel její prst, prsten nyní patřil jemu.
Prvotřídní diamanty.
Tak snadno je šlo sundat.
A přivlastnit si je…
Spokojeně vydechl, kopl do těla a sledoval, jak se kutálí z krátkého břehu. Pak s tichým žbluňknutím spadlo do temné vody. Tam chvíli nehybně leželo, než ho zachytil pomalý proud, který ho pozvolna unášel z dohledu.
„Šťastnou plavbu,“ zašeptal.
Několikrát se zhluboka nadechl, otřel si čelo a schoval svůj poklad do kapsy. Když se vzápětí otočil zády k hustému listoví, dolehl k jeho uším skrz hlasitý chór cvrčků a ropuch další zvuk. Tiché výhrůžné šplouchnutí, které mohlo znamenat jediné: velkého plaza, co vklouzl do vody. (str. 7)

 

O autorce

Lisa-JacksonLisa Jackson přišla ke spisovatelské profesi čirou náhodou. Nezačala psát proto, aby naplnila své literární ambice, ale aby zaplnila smysluplnou činností volné večery. Svého rozhodnutí nemusela vskutku nikdy litovat. Každá její novinka se bezprostředně po vydání ocitá na špičce žebříčku nejprodávanějších knih nejen v domovských Spojených státech, ale i ve třicítce dalších zemí. V posledních letech vyšly například knihy Prokletí (2015), Strach zemřít (2015), Připravena zemřít (2016), nebo Nikdy neumírej sama (2016).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Zasluhuje zemřít

Na oddělení vražd v Medvědím brodu panuje chaos, který vyvolal příchod nového velitele, a nález mrtvého těla policistkám Alvarezové a Pescoliové na klidu nepřidává. Oběť je zohyzděna, což by mohlo znamenat, že se jednalo o výraz vrahovy zášti vůči konkrétní ženě a pachatel svůj čin nebude opakovat. Brzy se však ukáže, že v tomto případě to neplatí. Mstí se snad někdo za křivdy z minulosti? A proč zavražděným vždy uřízne prst? To si přečtěte právě nyní v nové napínavé krimi knize Lisy Jackson, která je již šestou ze série Alvarezová & Pescoliová.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zasluhuje zemřít vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zasluhuje zemřít
probíhá od 27. ledna do 9. února 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Zasluhuje zemřít

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZasluhuje zemřít

Jackson, Lisa

Domino, 2017

Napsat komentář