Na dovolenou do dámského zavazadla

Na_dovolenou_do_damske_kabelky
Prázdniny dávno začaly a doba dovolených je v plném proudu. Začtěte se do pětice titulů, které by neměly chybět v žádném dámském zavazadle a poslouží také jako skvělí společníci nejen na cestách.

Autorka první knihy, kterou vám dnes představíme, zasadila svůj příběh do prostředí předlistopadové Prahy a jejího okolí. Začtěte se do vzpomínek tří čtyřicátnic a sledujte jejich obyčejně neobyčejné životy.

Řvoucí čtyřicítky

Kniha Řvoucí čtyřicítky Reginy Andrásové vypráví svižně, s nevšedními postřehy a humorným nadhledem o všedních i svátečních příhodách, partnerských vztazích a rodinách tří současných čtyřicátnic. Vypravěčka Lada i její dvě kamarádky z dětských let – Jana a Soňa – vyrůstaly v předlistopadové době nedaleko Prahy. Jejich vzpomínky občas zajdou i do tehdejších časů a na pozadí obyčejných ženských příběhů tak zaznamenávají změny nejen společenské, ke kterým došlo v posledních desetiletích. Jste-li „Husákovo dítě“, nejspíš oceníte společné vzpomínky, jestli jste starší, nahlédnete navíc do světa svých dětí, a pokud jste mladší, máte možnost poznat zcela jiný život v době, která není tak dávná.

Autorka: Regína Andrásová

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 120×195 mm
ISBN: 978-80-87409-31-2
Doporučená cena: 277 Kč

Knihu Řvoucí čtyřicítky vydalo nakladatelství Eroika.

Ukázka z knihy

„Nechte mě být, už mě prosím nechte být. Nechoďte za mnou, já o to nestojím.“

„Pochopte mě, jen jsem vám chtěl vysvětlit, jak to je.“

„Ne,“ přerušila ho. Otřela si slzy a popotáhla. „Já vám řeknu, jak to je. My jsme měli krásnou svobodnou zemi a vy jste sem přišli a vzali jste si ji. Berete si všechno, zabíjíte nás a my se bojíme jeden druhého, protože jste to tak zařídili. To vy jste přinesli strach a nenávist, a my se vás bojíme, a proto vás nenávidíme. (str. 115)

Stáhněte si také pokračování ukázky.

O autorce

Regina Andrásová (* 1972) vystudovala Střední ekonomickou školu v Praze a pracuje v bance. Žije s rodinou nedaleko hlavního města a vedle starosti o domácnost patří k jejím zájmům mj. literatura a pěší turistika. V roce 2008 jí vyšla románová prvotina pod názvem Bohyně z Eru a poté publikovala v nakladatelství Eroika romány Korneliina válka (2010) a Dům U Mořského boha (2013).

Zdroj informací: nakladatelství Eroika

————————————————

Být maminkou na mateřské dovolené rozhodně není žádný med. Své vám o tom poví středoškolská učitelka Annie, která velmi rychle zjistí, že i práce na plný úvazek je v porovnání s mateřskou dovolená. Dokáže se s tím poprat?

Mateřská, ale určitě ne dovolená

Jak přežít horskou dráhu zvanou mateřská aneb 3 kila štěstí a život naruby.

Bez servítků podané, zasvěcené a ohromně zábavné vyprávění o zaměstnané ženě, která je přesvědčena, že je připravená pořídit si dítě, dokud ji mateřská nevyvede z omylu.

Povinná četba pro všechny dokonalé ženy, toho času matky na plný úvazek!
Šestatřicetiletá Annie je středoškolská učitelka na mateřské dovolené, kterou si představovala jako blažené období, kdy se bude sbližovat se svým miminkem. Jenže namísto toho musí řešit problémy s vlastním tělem prosakujícím snad ze všech možných i nemožných otvorů; s dítětem, které odmítá spát; s manželem, který se s ní chce pořád milovat (jemu snad přeskočilo??); s nezadanými kamarádkami, co jí nedokáží poradit; a s matkou, jež se právě teď rozhodla odjet na dovolenou. Jediní, kdo Annie OPRAVDU chápou, jsou ti báječní lidé, s nimiž tráví bezesné noci při telemarketingu.
Jak se Annie snaží proplétat životem s novorozencem, dochází jí, že ne všecky maminy jsou ze stejného těsta. Je ale pevně rozhodnutá nalézt tu správnou cestu, milovat své miminko, svého manžela a sebe samu – i když bude muset po zbytek plodného života nosit chrániče bradavek.

Autorka: Julie Halpernová
Přeložila: Naďa Funioková

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7462-969-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Mateřská, ale určitě ne dovolená vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Stáří: 1 den

Kdysi jsem na jedné oslavě na počest očekávaného miminka (nebyla to moje párty, ale už jsem v té době byla těhotná) potkala ženu, která se mi svěřila, že když se jí narodilo druhé dítě, zeptaly se jí sestry, kam by jí ho měly v nemocničním pokoji dát. A ona jim řekla, aby si ho odvezly zpátky a jí daly prášek na spaní. Kéž bych tak měla kuráž udělat to taky. Namísto toho tady ležím vedle mimina v plastovém boxu, které namísto aby využilo příležitosti a klidně spalo, začíná si osvojovat protivné umění dýchat ústy. Všichni, od sester až po naši pošťačku, mi nakazovali, abych spala, dokud spí mimino, a po své nedávné účasti na vaginální olympiádě bych myslela, že na cokoli jiného budu příliš unavená. Jenže jsou čtyři ráno a mně z jedné strany podřimuje v polohovacím křesle z umělé kůže manžel a na druhé leží novorozeně, kterému budeme, jak jsem si vymínila, říkat Sam, a celé to na mě působí dost děsivě. Nejsem schopná ho pochovat beze strachu, že ho pustím, přebalit ho, aniž by se mě zmocnila panická hrůza, že mu polámu ručičky a nožičky, a přiložit si ho k prstu bez zavrženíhodného děsu, že mi způsobí příšernou bolest. Lidi rádi žertují o tom, jak mimina okusují kozy, jenže tenhle chlapíček zatím nemá jediný zub a moje bradavky se brzy začnou zatahovat, pokud nepřijde na to, jak se správně přisát. (str. 15, 16)

Pokračujte ve čtení ukázkové kapitoly.

O autorce

Julie Halpernová je autorkou pěti románů pro mládež a jedné obrázkové knihy pro dětské čtenáře. Mateřská, ale určitě ne dovolená je jejím prvním románem pro dospělé. Předtím, než se stala mámou na plný úvazek a spisovatelkou, pracovala jako školní knihovnice. Ve svém imaginárním volném čase ráda cestuje, kouká na televizní pořady pro dospělé a cpe se pečivem. Julie žije na předměstí Chicaga spolu se svým manželem, spisovatelem a ilustrátorem Matthewem Cordellem, a jejich dvěma dětmi.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Po vzpomínkách na předlistopadovou Prahu a zážitcích prvorodičky vám představujeme knihu popisující velkou část života ženy s těžkou srdeční vadou. Nechte se rozpálit emocemi v tomto silném milostném díle, které je jimi přímo nabité.

Koho miluješ

Někdy se bojíme uskutečnit svůj sen ze strachu, že bychom přišli i o to málo, co máme nyní.
Bylo jim osm let, když se setkali v čekárně na pohotovosti. Rachel Blumová je v nemocnici jako doma, má totiž vrozenou srdeční vadu. Andy Landis potřebuje jen zasádrovat zlomenou ruku. On se jí představí. Ona mu povypráví svůj příběh. A pak se rozejdou v domnění, že se vidí naposledy. Mýlí se.
Rachel vyrůstá v honosném domě, rodiče ji zbožňují a udělali by pro ni první poslední. Není divu, že Rachel postupem času zjistí, že vlastně ani neví, co by od života měla chtít. Naproti tomu Andy žije na chudém předměstí se svou osamělou mámou. Jedinou šancí na vymanění z mizérie takového života je jeho neobyčejný sportovní talent. Ano, Andy se má stát jedním z nejlepších běžců své generace.
Rachel a Andy se náhodně setkávají po celá tři desetiletí. Oba v tom čase vystudují střední i vysokou školu, projdou si manželstvím i peklem rozvodu, zažijí chvíle sladkých vítězství i rozčarování z porážek. Celou dobu jeden o druhém vědí, ale přesto se pokaždé rozcházejí s pocitem, že tentokrát se už opravdu vidí naposledy. A pokaždé se znovu mýlí.
Jejich příběh je totiž jedním z nejsilnějších milostných příběhů, jaké jste kdy četli.

Autorka: Jennifer Weinerová
Přeložila: Tereza Horáková

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 135×211 mm
ISBN: 978-80-7498-132-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Koho miluješ vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

„Rachel,“ říká Brenda, ta největší potížistka ze všech mých klientek, za nimiž jsem se měla v pátek zastavit. Asi minutu uvažuji, jak se dostala do mého domu, než si uvědomím, že jsem před rokem dala klíč jejímu vnukovi Marcusovi, aby mi během jarních prázdnin mohl zalévat kytky a vybírat schránku, za což jsem mu zaplatila královskou sumu deseti babek. Nesměle se mě zeptal, jestli bych ho nevzala do obchodu s komiksy, kde by vydělané peníze rád utratil, a já jsem ho tam odvedla za ruku.

„Promiň, že jsem na tebe zapomněla,“ zamumlám. Můj hlas zní, jako by vycházel z ucpaného okapu. Odkašlu si. Bolí to. Všechno mě bolí. (str. 12)

Pro dočtení celé ukázky navštivte stránky nakladatele a nahlédnout můžete i do našeho článku.

O autorce

jennifer-weinerJennifer Weiner vyrostla v Connecticutu a vystudovala anglickou literaturu na Princetonu. Její knihy vycházejí ve třiceti šesti zemích. Největšího úspěchu dosáhla s románem Dobrý v posteli. Čtenáři na celém světě ocenili autorčino umění spojit závažné společenské téma (v tomto případě problematiku třicátnic, které by se chtěly usadit, ale nedaří se jim najít volný protějšek) s neotřelým smyslem pro humor. Jennifer Weiner má odpozorovány i ty nejmenší detaily každodenního života a přenáší je na stránky svých knih s obdivuhodnou lehkostí, vyhrazenou jen pro ty nejtalentovanější. Nejinak je tomu i v dalším jejím románu Až úplně dolů, který česky vyšel na podzim 2015. Ani v něm na čtenáře nečeká lehké téma: hrdinka si ve snaze být dokonalá a všechno zvládnout vybuduje závislost na prášcích.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino

————————————————

A láska má dominantní roli také v našem následujícím díle. Jen v něm je přimíchána i řádná dávka matematiky. Jak spolu tato dvě témata mohou souviset? Začtěte se a zjistěte více!

Matematika lásky

Láska je stejně jako většina našeho života plná různých vzorců. Ať už jde o počet sexuálních partnerů nebo o to, komu napíšeme na internetové seznamce, všechny nám obrátí život vzhůru nohama podobně jako láska. Ale naštěstí se dají matematicky vyřešit. Hannah Fryová se s humorem i vážností, která k hledání životního partnera patří, zamýšlí nad tím, jak nám může matematika při problémech s láskou pomoci. S touto jedinečnou knížkou pochopíte, jak funguje hledání vhodného partnera, chemie přitažlivosti, náhoda a pravděpodobnost, kolik partnerů musíte vyzkoušet, než najdete toho pravého, jak si ho poté máte udržet a v neposlední řadě i to, jak připravíte svatbu snů bez zbytečných vrásek. Matematika má zkrátka odpověď na všechno.

Autorka: Hannah Fry
Přeložila: Lucie Bašová

Počet stran: 114
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×185 mm
ISBN: 978-80-8111-392-5
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Matematika lásky vydalo nakladatelství Noxi.

Ukázka z knihy

U tváře to dává smysl. Oči, které jsou příliš blízko nebo daleko od sebe, většina lidí za krásné nepovažuje. Když aplikujete zlatý řez na lidskou tvář, výsledky jsou opravdu působivé. Doktor Stephen Marquardt, plastický chirurg, dokonce vytvořil masku podle zlatého řezu, která mu pomáhá navrhovat chirurgické zákroky pro pacienty, kteří chtějí náročnější změny. Tuto masku zkusil přiložit ke tvářím proslavených krásných žen jako je Angelina Jolie nebo Elizabeth Taylorová, které měly s maskou velmi podobné rysy.

Spojování krásy se zlatým řezem je krásná teorie, kterou využívají mnohé blogy krásy nebo YouTube videa. Je zde jeden problém – není to dobrá věda. (str. 11)

————————————————

Na závěr si ukážeme knihu, jejíž hlavní hrdinka právě překročila padesátku a hormony si s ní pěkně pohrávají. Jak vypadá život ženy v přechodu? Přečtěte si o tom v následujícím titulu, se kterým se rozhodně nebudete nudit!

Při návalech aspoň není zima

Neexistuje nic horšího než slavit padesátiny a přitom se potýkat se změnami nálad a chvílemi si připadat jako rozpálená kamna. Proto Doris bere nohy na ramena a spolu s přítelkyněmi vyrazí do wellness hotelu. Horké kameny, sauna a jiné příjemné věci pomáhají krášlit tělo a duši povznesou bublinky šampaňského…

Autorka: Dora Heldt
Přeložila: Bohumila Kučerová

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7543-061-8
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Při návalech aspoň není zima vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Než jí Maren donesla sklenici s vodou, zavřela Doris oči a snažila se utlumit nával horka. Stávalo se jí to stále častěji. Najednou se její tělo proměnilo v kamínka a zalilo se potem. Představovala si tmavé skvrny na oblečení, které všichni uvidí, jakmile ze sebe shodí pláštěnku a bude muset vstát, aby zaplatila. To bude trapas. Příšerné. Vlna horka zvolna ustupovala. Doris otevřela oči a pohlédla na svůj odraz v zrcadle. Obličej se jí leskl. Rychle si přejela dlaní po horním rtu a spáncích v naději, že si toho nikdo nevšimne.

„Prosím.“ Maren postavila na odkládací stolek sklenici s vodou, stoupla si za ni a položila jí ruce na ramena. „A co jinak? Přijdeš dnes večer do literárního kroužku? Poslyš, to se tak potíš?“

„Hlasitěji by to už nešlo?“ Doris se natočila k sousední zákaznici. Přilba sušáku naštěstí zabraňovala, aby něco slyšela. „To ta plastová pláštěnka. Dnes nemůžu, má přijet Moric, už dva měsíce nebyl doma.“ (str. 1)

Přečtěte si také zbytek ukázky, kterou pro vás nakladatelství připravilo.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŘvoucí čtyřicítky

Andrásová, Regína

Eroika, 2016

zobrazit info o knizeMateřská, ale určitě ne dovolená

Halpernová, Julie

Jota, 2016

zobrazit info o knizeKoho miluješ

Weinerová, Jennifer

Domino, 2016

zobrazit info o knizeMatematika lásky
Vzorce, důkazy a hledání té správné rovnice

Fry, Hannah

Noxi, 2016

zobrazit info o knizePři návalech aspoň není zima

Heldt, Dora

Alpress, 2016

Napsat komentář